10% korting op dé Vegan Food Tour
Help ons meer impact maken!
Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
Click 'Download images' to view images
Lidl op weg naar 60% plantaardige verkoop in 2030!
Beste abonnee, ,
Lidl zet een grote stap richting een duurzamer en gezonder assortiment met de ambitie om in 2030 maar liefst 60% van haar eiwitverkopen plantaardig te maken. 🥩➡️🌱 Dit betekent een flinke groei ten opzichte van de huidige 39% in 2023. 

Maar hoe willen ze dat bereiken? Door slimme productinnovaties, aantrekkelijke prijsstrategieën en het stimuleren van de klantvraag naar plantaardige producten! 
De Vegan Food Tour: het leukste, lekkerste én duurzaamste uitje van Nederland.
In Utrecht, Amsterdam én Rotterdam loop of fiets je met een gids door de stad en ontdek je de beste plekken om vegan te eten. Je luistert naar de verhalen over de ambities van de ondernemers, je leert hoe het hapje gemaakt is en leert de stad waar je wandelt of fietst (nog) beter kennen.

Je gaat naar huis met een buik vol lekker eten, een hoofd vol inspiratie en een heerlijk lijstje met je nieuwe favoriete vegan restaurants. Met de kortingscode 'VEGABOND' krijg je 10% korting bij het boeken van de Vegan Food Tour!
In het kort...
  • Door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme wordt 7 september in Rotterdam de NL Vegan Fair georganiseerd. Het belooft een fantastisch evenement te worden met interessante lezingen, leuke stands en lekkere veganistische hapjes! Koop hier een kaartje.
     
  • Mocht je nog op zoek zijn naar een leuke plek om een koffietje te doen of hapje te eten in Amsterdam, dan hoef je niet langer te zoeken. Bij Anne&Max Zeeburg besteden ze aandacht aan het inkopen van duurzame producten en kun je rekenen op een heerlijke ervaring! Een uitgebreide recensie vind je hier.
     
  •  In Rukmini Iyer's kookboek 'De groene Barbecue' vind je dit gerecht voor portobello’s & zachte prei met dragonwalnootdressing (vegan) Dit is een stevig gerecht met flink wat smaak van de dragon en walnoten. Lekker met wat goed brood erbij. 
     
  • Een eenvoudige manier om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu is de 'Vegan Bee's Wrap' van Greenjump. Met dit herbruikbare product kun je allerlei soorten voedsel bewaren en bespaar je ook nog eens geld. Wij zien alleen maar voordelen! Lees hier meer.
     
  • JUNGLÜCK ontwikkelt pure cosmetica met voornamelijk natuurlijke ingrediënten. Met kortingscode 'JUNGVEGA15' krijg je t/m 1 december 15% korting op hun producten. Lees hier meer.
Worteltjes & flespompoen met pistache, komijn en limoen (vegan)
Het wordt weer BBQ weer! Daarom delen we wederom een heerlijk recept uit het boek 'De groene barbecue'van Rukmini Iyer. Dit is een vullend gerecht waarvan je blijft eten. De natuurlijke suikers in de flespompoen en wortels karamelliseren op de barbecue en passen perfect bij de geurige limoen en specerijen.

© fotografie David Loftus
Nieuw: ‘Het vega slowcookerbook’
Hét slowcookerboek voor flexitariërs, vegetariërs en iedereen die van smaakvolle gerechten houdt! Met 'Het vega slowcookerboek' van Sabine Koning - bekend van OhMyFoodness op Instagram - maak je de lekkerste vegetarische en plantaardige gerechten in de slowcooker.
 
In dit kookboek vind je maar liefst 75 verrassende recepten, perfect voor de slowcooker. Van wereldgerechten tot Hollandse klassiekers en van hartige stoofpotten tot heerlijke eenpansgerechten. Je zult versteld staan van de veelzijdigheid en het gemak waarmee je deze gerechten kunt bereiden in de slowcooker – niet alleen ideaal voor vegetariërs, ook voor wie af en toe minder vlees eten wil!
Vrijheid blijheid in ons zomernummer
Het nieuwe zomernummer van LekkerVega is uit! 88 pagina's vol zomerse recepten, interviews & meer. Hét vega lifestyle-blad van Nederland is voor slechts 5,95 verkrijgbaar in supermarkten, tijdschriftenwinkels en kiosks.

Ook ook los te bestellen - wij betalen de porto

LekkerVega Magazine biedt een enorme diversiteit aan recepten (gewone en culinaire), leesstukken, voedingsvragen, interviews en columns. Je vindt er de nieuwste vega restaurants, plus nieuwe voedingsproducten met V-Label keurmerk. Vergeet ook de win- en kortingsacties niet, die alléén in het blad staan. En dat met een gering aantal advertenties ;-)
 
Word nu lid en ontvang een kookboek naar keuze!
In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt.

Met onze welkomstgeschenken en gratis services helpen we je op weg.

Als dank voor jouw lidmaatschapontvang je:
  • Gratis een (kook)boek naar keuze:
    Vega zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten',
    of het kookboek van Lotte Vermeer, winnaar 'New Generation Plant-Based Chef': 'Lots Of Vega',
    of het kookboek 'De Groene Bakplaat' van Rukmini Iyer. 
  • plus 4x per jaar LekkerVega Magazine op je deurmat
Geweldig inspirerend voor vegetariërs, én flexitariërs en zelfs veganisten. En dat voor slechts 3,50 per maand.
Onze missie als 129-jarige kennisexpert is 50% reductie van vleesconsumptie in 2040 (ten opzichte van 2007). Dat doen wij middels evenementen, een eigen nationaal verkrijgbaar Magazine, een eigentijds platform 'Lekker Vega' met restaurants, recepten en kookboeken, samenwerkingen met andere ngo's en magazines, en via nationale campagnes.
De Vegetariërsbond mengt zich uitdrukkelijker in het publieke debat, en certificeert vegetarische en plantaardige voedingsproducten middels
het V-Label keurmerk.  

Vegetariërsbond
Lekker Vega

Volg ons op social media:
Je kan je hier uitschrijven.