img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Dirk Zeelenberg: Ode aan de Liefde

In Ode aan de liefde geeft acteur en trouwambtenaar Dirk Zeelenberg een kijkje achter de schermen van (trouw)minnend Nederland. Hij vertelt liefdevolle, ontroerende, pijnlijke, opmerkelijke, grappige, hilarische maar vooral herkenbare verhalen over familie, vertrouwen, ruzie, hoop, ziekte, vriendschap, dromen, twijfel en natuurlijk het ja-woord.
Woensdag 14 februari, 20.00 uur
Bibliotheek Stad
img
Lees verder
img

Voorleeskoffertje

Ken je onze Voorleeskoffertjes al? Speciaal voor peuters/kleuters hebben we thematische koffertjes samengesteld met daarin vier boekjes, allemaal rondom één thema. Zo hebben we voorleeskoffertjes over vakantie, muziek, naar bed, op het potje, anders zijn, tranen en troost, een nieuwe baby etc. Ben je op zoek naar een koffertje met een speciaal onderwerp dan kun je dat op maat laten maken. Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden hiervoor. Het voorleeskoffertje wordt bij het uitlenen als één boek gerekend en is gratis te leen voor vier weken.
img
img

Film: Wonder Wheel

De nieuwe film van Woody Allen draait in ons filmhuis! Wonder Wheel vertelt het verhaal van vier met elkaar verstrengelde levens te midden van de drukte in een pretpark op Coney Island, New York in de jaren ’50. Wonder Wheel is poëtisch gefilmd en is een krachtig en dramatisch verhaal over passie, geweld en verraad.
Te zien op vrijdag 2, zaterdag 3, dinsdag 6 en woensdag 7 februari
Bibliotheek Stad
img
Lees verder

Jeugdvoorstelling Held! 6+

Wanneer de bepaald niet stoere Ezel door alle bosdieren tot held wordt uitgeroepen, verwachten de dieren allerlei heldendaden van hem. Dat is tegen het zere been van Wezel, die zichzelf ziet als het enige echte heldhaftige dier in het bos. Ezel moet kiezen: gaat hij terug naar zijn wei of gaat hij de strijd aan met Wezel én de Nachtwezens? Held is een spannende, grappige en visuele voorstelling met poppen en wasgoed over de keuze om held te zijn. Ook als je niet direct dapper, sterk of knap bent.
Zondag 4 februari, 15.00 uur
Bibliotheek Stad
Lees verder
img

Valentijn-workshop Flirten

De kans voor een goede eerste indruk krijg je maar één keer. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht is dit dé workshop die je, op een vermakelijke en leerzame manier en met een interactieve benadering, de kans biedt om goed beslagen ten ijs te komen en je liefde te verklaren aan diegene waar je al zo lang een oogje op hebt.
Zaterdag 10 februari, 14.00 uur
Bibliotheek Stad
Lees verder
img

Biblyo top 3

Dit zijn de meest gelezen artikelen op Biblyo van deze week!

1. Gratis online cursussen van de bibliotheek! van Nynke Stoffers
2. Opruimen voor je doodgaat van Frouke Klazes
3. Netflix review: Reign en Outlander van Nynke Stoffers
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden