"Vrienden werden familie en onbekenden vrienden."
Lieve lezer,
 
De afgelopen maanden voelde ik me regelmatig verdrietig omdat een dierbaar persoon ervoor koos om mij uit zijn leven te zetten. Door deze pijnlijke afwijzing begon ik aan mijn intelligentie en creatief vermogen te twijfelen. We zeiden altijd dat de sterren tegen de zee botsen en de zee tegen de sterren botst – dat is liefde, een botsing.
 
Is het de moeite waard om liefdevolle mensen, die altijd het beste in je zien, uit je leven te zetten? Waardevolle gesprekken in te wisselen voor zinloze gesprekken; lachende ogen voor treurende ogen; en magische nachtwandelingen voor eenzame festijnen?
 
Hoewel ik niet meer terecht kon bij deze persoon, herontdekte ik mijn hechte
vriendschappen en leerde ik nieuwe mensen kennen die mij dankzij hun oprechtheid meteen inspireerden. Vrienden werden familie en onbekenden vrienden.
 
Er zijn altijd mensen die jouw intelligentie en creatief vermogen omarmen zonder dat je jezelf moet bewijzen, en jij die van hen. Liefde tussen mensen is een botsing in de meest positieve zin van het woord. Het is een botsing van verschillende gedachten en ideeën die zich vermengen tot een uniek geheel, waarbij je elkaar voortdurend motiveert en stimuleert om te groeien.
 
Als we ons meer focussen op groei en niet op de vraag waarom sommige mensen ervoor kiezen om dierbare mensen uit hun leven te zetten, dan wordt het leven een stuk draaglijker. Afwijzing wordt een springplank voor een uitbreiding van onze bestaande capaciteiten. Kort gezegd, een pijnlijke afwijzing leidt tot ontelbaar veel omhelzingen.
 
Liefs,
Stefanie
Redacteur
 
Column: Schrijven is eigenlijk monddood maken

Je kan altijd over de rug van de ander schrijven, toch? Marthe van Bronkhorst raakt hierover in discussie op een literaire avond die steeds absurdistischer wordt.

Postbode Bas: 'Advocaten en ondernemers hebben het voor elkaar'

Als sorteerder bij PostNL werd kunstenaar Monica Overdijk gegrepen door de bravoure en no-nonsensementaliteit van haar collega's. Ze portretteerde zeven van hen. Dit is het verhaal van Bas.

Steun de makers van de toekomst
Onze kunstverzamelaars zorgen dat wij onze makers een vrije ruimte kunnen blijven bieden en hen optimaal kunnen ondersteunen. Als dank ontvangen zij gesigneerde kunstwerken van talentvolle kunstenaars. Eerdere kunstwerken waren van Jan HoekNastia CistakovaRaquel van Haver en Fenna Schilling.
 
Sluit je aan bij Hard//hoofd
We maken Hard//hoofd samen met alle mensen die het belangrijk vinden dat een vrije ruimte voor experiment en ontplooiing bestaat. Aan iedereen die ons al steunt, zeggen wij: heel veel dank dat je deze unieke plek mogelijk maakt!
Van 0'en naar 1'en of: waarom ik me eindelijk programmeur durf te noemen
Als schrijver die 'iets' met computers doet, krijgt Marten Hoekstra vaak de vraag wat dat werk precies inhoudt. In dit essay onderbouwt hij de kracht achter dit ambacht.
Steun Hard//hoofd en verzamel kunst
Hard//hoofd gelooft dat nieuwe makers iets te zeggen hebben en het verdienen om gehoord te worden. We staan onvoorwaardelijk voor inhoud, radicale kwetsbaarheid en experiment en we vechten voor de vrijheid om te maken wat wij willen. Dat kost geld.
Met jouw hulp kan Hard//hoofd bestaan.
Twitter
Facebook
Email
Copyright © 2021 Hard//hoofd, All rights reserved.
Je ontvangt deze email omdat je je hebt ingeschreven op hardhoofd.com

Ons adres:
Bilderdijkstraat 165B
1053 KP Amsterdam

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.