Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
Nieuwsbrief 8 november 2019
 
Liempde in het tv-programma Goud van Brabant
Zorg ervoor dat je morgen om 18:00 uur voor de televisie zit. In het tv-programma Goud van Brabant op Omroep Brabant gaat zanger Bart Swerts van Pater Moeskroen samen met de Liempdenaren op zoek naar sporen van ons verleden. In het kader van Gemeenschapsarcheologieproject CARE werden schatten opgegraven uit de eigen achtertuin die ons leren hoe het leven in Liempde er vroeger uitzag.

Niet in de gelegenheid om te kijken? Geen zorgen. De aflevering komt binnenkort ook op het YouTube-account van Goud van Brabant.
Installatie nieuwe burgemeester
Afbeelding
Tijdens een bijzondere raadsvergadering op dinsdag 26 november wordt Ronald van Meygaarden als nieuwe burgemeester van de gemeente Boxtel beëdigd en geïnstalleerd.

Lees verder

 

Fonteinten uit in de winter
Afbeelding

Met de temperaturen die steeds kouder worden is er kans op gladheid. Ook is de vorst niet goed voor de waterpompen en het materiaal. In de winterperiode gaan dan ook de fonteinen uit. Je ziet de fontein op o.a. de Markt, bij het gemeentehuis en de Prinses Amaliaschool voorlopig dus niet schitteren.
Wijziging ophaaldagen PMD
Afbeelding
In Boxtel-Oost zijn de ophaaldagen van het PMD-afval veranderd. Check de Afvalwijzer (app) voor de juiste ophaaldag.
Bezoek een duurzaam huis in gemeente Boxtel
Afbeelding
Wat komt er allemaal kijken bij het verduurzamen van je woning? Voor veel mensen is het energiezuinig maken van hun woning een stappenplan waar zij langere tijd mee bezig zijn en waar veel belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Ga je een zonneboiler aanschaffen, of toch even aankijken tot er iets nieuws op de markt komt? Wachten op een wijkaanpak, of kun je zelf al beginnen? Het bezoeken van een woning tijdens de Duurzame Huizen Route op 9 november kan een goede eerste stap zijn om kennis op te doen.

Bekijk welke huizen er meedoen bij jou in de buurt

 

Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
Bekendmakingen

Onze bekendmakingen staan vanaf 1 januari 2014 alleen nog maar op www.officielebekendmakingen.nl. Als we het hebben over officiële bekendmakingen dan gaat het over vergunningen, (verkeers)besluiten, verordeningen, beleidsregels en bestemmingsplannen.