ELF Voetbal nieuwsbrief van 21-01-2020
Liverpool wordt kampioen, maar wanneer?

 ‘Een wedstrijd op zich’ was eigenlijk nooit de juiste term voor Liverpool – Manchester United. Altijd kon je wel zien welke ploeg in goeden doen was en welke niet, maar door overcompensatie met inzet en lotsspelingen viel het resultaat vaak anders uit dan het spelbeeld. Nu niet. Nou ja, een beetje: Liverpool was eigenlijk nog dominanter dan de 2-0 uitslag doet vermoeden.


Lees verder
Immobile deelt flinke klap uit in strijd koppositie ESM Gouden Schoen

Ciro Immobile heeft zijn koppositie in het klassement van de ESM Gouden Schoen flink verstevigd. De 29-jarige aanvaller was zaterdag goed voor een hattrick in het shirt van Lazio Roma en gaat daardoor nu riant aan kop in het klassement van de Europees topscorer van het seizoen.

Lees verder
Extra dikke ELF Voetbal Special: vijftig clubiconen uit Eredivisie, Eerste en Tweede Divisie

Clubiconen. Er worden kinderen naar ze vernoemd, standbeelden van ze gemaakt en ze vormen de gezichtsbepalers. In een speciale Clubiconen Special van ELF Voetbal komen vijftig van deze cultuurbewakers aan bod, één van elke club van de Eredivisie tot en met de Tweede Divisie.

Lees verder
Populaire Bilal Basacikoglu tekent bij Trabzonspor: "Sportief plan spreekt aan"

Bilal Basacikoglu heeft de knoop doorgehakt. De 24-jarige aanvaller speelt de komende 2,5 jaar voor Trabzonspor AS. De vleugelaanvaller maakt op transfervrije basis de stap naar de vierde club van Turkije.

Lees verder
Wie maakte de meeste minuten voor koploper Jong Ajax?

Terwijl Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch het eerste van Ajax dit weekend aan een overwinning hielpen tegen Sparta Rotterdam, ging het leven ook voor Jong Ajax gewoon door. Ze staan daar in het lijstje met de spelers die tot dusver de meeste minuten maakten. Maar voor hoe lang nog?

Lees verder
De spitspositie: na tweeënhalf jaar nog steeds punt van discussie in Utrecht

De tijd dat Sebastien Haller week in week uit indruk maakte als spits van FC Utrecht, ligt al tweeënhalf jaar achter ons. Sindsdien is een zoektocht gestart, die anno 2020 nog steeds niet voorbij is.

Lees verder
Hoe verging het PSV-doelwit Ricardo Rodríguez de afgelopen jaren?

PSV lijkt momenteel de beste papieren te hebben om Ricardo Rodríguez over te nemen van AC Milan. Terwijl Fenerbahce SK is afgehaakt, hoopt men in Eindhoven dat de linksback snel naar het Philips Stadion komt. Hij kan een schat aan ervaring meenemen naar de Eredivisie.  

Lees verder
De vliegende start van Reda Kharchouch in het shirt van Telstar

Reda Kharchouch was vorig seizoen nog een onbekende spits in de Derde Divisie Zondag. Afgelopen zomer maakte hij bij Telstar zijn entree in de Keuken Kampioen Divisie en inmiddels maakt de aanvaller veel indruk. Ook in de Eredivisie wordt de geboren Amsterdammer in de gaten gehouden.

Lees verder
Lukt het Liverpool om na dertig jaar eindelijk de titel te pakken?

Misschien moet je nog even met je ogen knipperen na het lezen van deze titel, maar inderdaad: de laatste keer dat Liverpool de Premier League won heette de Premier League nog de Football League. De laatste nationale voetbaltitel dateert uit 1990, toen er nog spelers als Kenny Dalglish en Ian Rush over Anfield Road struinden. Gaat er dit jaar eindelijk verandering in komen?

Lees verder
De José Mourinho Quiz!

José Mourinho was maandag jarig en mocht een flink aantal kaarsjes uitblazen. Hoe oud hij is geworden, gaan we niet verklappen. Dat is namelijk de eerste vraag van een quiz over The Special One, die door ELF Voetbal is samengesteld. De vragen leiden je door de hele loopbaan van de succesvolle trainer. Heel veel succes!

Lees verder
Deze Nederlanders komt Yassin Ayoub tegen in de Griekse Super League

Yassin Ayoub verlaat Feyenoord voor Panathinaikos om daar een contract voor drieënhalf jaar te tekenen. De 25-jarige middenvelder kan in Griekenland bij de nodige oude bekenden op de koffie, mocht de transfer doorgang vinden.

Lees verder
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt15-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
 
Real Madrid - Celta de Vigo16-02-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Valencia CF - Atlético Madrid16-02-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Barcelona FC - Getafe CF16-02-2020
VoetbalreizenXL
WWW.VOETBALTIX.NL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
  
Bayer Leverkusen - Augsburg FC22-02-2020
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen