BUITENTHEATER-, LLOWGENDA- EN WETENSCHAPSPROGRAMMA BEKEND!

  


     Foto: Typen Met Je Brein
Van 18 t/m 20 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vijfentwintigste editie van "A Campingflight to Lowlands Paradise" plaats. Het LLowgendaprogramma, 's ochtends in X-Ray, bespreekt serieuze thema's om je wereldbeeld scherp te slijpen, te vebreden of juist te versterken. Het buitentheaterprogramma verzorgt de bizarre taferelen en vreemde zaken op het theaterplein op Planet Paradise. Het wetenschapsprogramma bevat naast zes interessante onderzoeken ook de Nationale wetenschapsquiz en VPRO Presenteert: The Mind Of The Universe. 

LL SCIENCE
Hoe zwalk je op alcohol? Kun je typen met je brein? Wat is liefde? En is talent aangeboren? Theorieën zat, maar zie die maar eens te bewijzen. Kan geregeld worden! De wetenschappers van LL Science doen op Lowlands een heel weekend lang onderzoek naar een definitief antwoord op die én meer vragen. Zes teams van onder meer het Radboudumc, de Hogeschool van Amsterdam en het Leids Universitair Medisch Centrum krijgen hun eigen dedicated onderzoekscentrum op Planet Paradise, waar ze de toekomst een klein beetje beter maken. Samen met jou, want zonder proefkonijnen valt er weinig hard te maken. Meedoen? Alvast bedankt, ook namens de mensheid. Met onder andere:

LL-Science - Overleef Jij De Virtuele Zombie-Epidemie?
De GGD Flevoland en Amsterdam, het RIVM, de VU en Games for Health slaan de handen ineen om de verspreiding van infectieziekten te onderzoeken. De ultieme infectie? Een zombievirus natuurlijk, dat virtueel maar meedogenloos om zich heen zal grijpen. En waarbij ook de vraag gesteld kan worden: dansen zombies wel genoeg?

LL-Science - Hoe Zwalk Je Op Alcohol?
Hoe anders beweeg je met e en drankje achter de kiezen? Onderzoekers van de Hogeschool van Amsterdam simuleren dronkenschap op zoek naar een antwoord op de eeuwige vraag: hoe anders gedraag jij je met een verhoogd promillage in je bloed?

Nationale Wetenschapsquiz
Knappe koppen opgelet! Ook dit jaar presenteert de VPRO weer een speciale Lowlandseditie van de Nationale Wetenschapsquiz, dit keer gepresenteerd door wetenschapsjournalist Anna Gimbrere en Rob van Hattum, documentairemaker en Chief Science Officer van het sciencemuseum NEMO. 

VPRO Presenteert: The Mind Of The Universe @ Lowlands
Niet bang voor Grote Vragen over de toekomst van de technologische mens in het onmetelijke heelal? Haast je dan naar de tent van The Mind of the Universe op Planet Paradise voor livetalkshows en interviews met wereldberoemde wetenschappers.

Het volledige programma is hier te vinden.

           
                                                    Foto: Lilianne Ploumen
LLOWGENDA
Op Lowlands schuwen we een beetje rebellie niet: vurige pleidooien, inspirerende betogen maar ook gevoelige onderwerpen om je wereldbeeld scherp te slijpen, te verbreden of juist te versterken. Het LLowgenda programma 's ochtends in X-Ray, borrelt van het enthousiasme met thema's zoals een pleidooi voor de mannelijke kwestbaarheid, het doorbreken van het taboe op psychische aandoeningen, hiphop als oplossing voor wereldproblematiek en ga zo maar door met onder andere:

Lilianne Ploumen
Onze minister voor Ontwikkelingssamenwerking staat inmiddels beter bekend als internationale superheld. Hoe dan? Door het gevecht aan te gaan met Donald Trump bijvoorbeeld.

Ismail Ilgün
Van Zaanse treitervlogger tot journalist bij het AD en een contract bij Top Notch : wat doet het met je als het hele land twee keer over je heen valt?

Stephanie Afrifa
Deze veelgevraagde curator, opiniemaker en DWDD-gast houdt tijdens de LLowgenda een persoonlijk pleidooi voor de mannelijke kwetsbaarheid.

Het volledige programma is hier te vinden

               
                                                        Foto: Captain Frodo
BUITENTHEATER
Voor bizarre taferelen en vreemde zaken ben je bij het buitentheaterprogramma op de goede plek. Een tipje van de sluier? Mensen in levensgrote ballonnen, flexibele ledenmaten die door tennisrackets worden gewurmd, Barbapapa-achtige figuren, acrobatsiche kunsten; het is te vinden op het Theaterplein op Planet Paradise. Daarnaast kun je onder het genot van fijne tunes van 100% Airhorn en Dikke T homas en Danspartners in Nood een tafelvoetbalbattle beginnen met je vrienden. Met onder andere:

Captain Frodo
Lenigheid is een rekbaar begrip voor deze recordbrekende elastieken zwaardslikker uit Australië.

Cie Les GüMs - 'StOïK"
Absurdistisch clowntheater uit Frankrijk met muziek, humor en clowneske capriolen.

Cie Mon key-Style - 'Babylloon'
Clown en meesterlijke ballonvouwer komt op hilarische wijze in opstand tegen zijn kanariegele luchtkasteel.

Het volledige programma is hier te vinden
Binnenkort worden meer acts aangekondigd, waaronder beeldende kunst, wetenschap, film en nog meer muziek. Eerder werd bekend dat o.a. Mumford & Sons, The xx, Editors, alt-J, Bastille, Chef'Special, Cypress Hill, Elbow, Flume, Halsey, Iggy Pop, Kovacs, London Grammar, Michael Kiwanuka, Migos, Skepta en Solange en meer naar Lowlands komen.. 

Op www.lowlands.nl lees je alle uitgebreide info, staan foto's, video's en natuurlijk veel tracks. Alle tot nu toe aangekondigde acts kun je ook via de LL17 Spotify Playlist beluisteren.

LOWLANDS UITVERKOCHT
Alle 55.000 tickets voor de vijfentwintigste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise zijn verkocht! Pas op met zwarthandel en koop geen tickets via sites als Martkplaats en secondary tickethandelaren: ieder jaar staan er weer teleurgestelde mensen aan de poort die in de veronderstelling waren een geldig ticket gekocht te hebben. Ook via Ticketswap heb je in het geval van Lowlands geen zekerheid dat je een geldig ticket koopt. Officiële tickets werden alleen via Ticketmaster verkocht.

Parkeertickets, Camper Camping-tickets en NS Lowlands-treinretourti ckets zijn nog wel verkrijgbaar via Ticketmaster. Liever vorstelijk met de bus? Met de bussen van Event Travel reis je goedkoop en gemakkelijk vanuit honderden opstapplaatsen in Nederland van en naar Lowlands.


BLIJF OP DE HOOGTE!
Blijf ook op de hoogte via Facebook, Twitter en Instagram en beluister alle bevestigde acts via de LL17 Playlist op Spotify.

 

 
     
 
     
     

 

Copyright © 2017 lowlands, Alle rechten voorbehouden.
Klik hier om uw gegevens aan te passen of om u af te melden.
Powered by mrpublisher.nl