ZZP Nieuwsbrief

 15 december 2021
In deze nieuwsbrief:

Lockdown en steunmaatregelen worden verlengd. De zzp'er wordt feitelijk vergeten

Het kabinet heeft 14 december 2021 de avondlockdown verlengd met een maand. Hierdoor blijven en komen veel zelfstandig ondernemers in de problemen. Ondanks de verlenging van de coronamaatregelen biedt het kabinet, naast een kleine handreiking aan ondernemers in de culturele sector, geen extra steun aan zzp’ers.

De Tozo komt niet terug en de TVL wordt niet verruimd. Hiermee is de verlenging van de coronasteun voor ondernemers een wassen neus voor de grote groep ondernemers die nu nergens recht op hebben. 

Lees meer

Coronadebat in Tweede Kamer vraagt om actie! 

Tijdens het debat op 8 december in de Tweede Kamer zei minister Stef Blok (EZK), dat maatwerk in de TVL onuitvoerbaar en dus niet mogelijk is. Stichting ZZP Nederland vindt het niet juist, dat het kabinet de fouten in de TVL niet wil rechtzetten, omdat dat onuitvoerbaar zou zijn.

Oproep: Ben jij zzp'er en krijg je geen steun via de TVL? Stuur dan een omschrijving van jouw situatie en de gevolgen daarvan naar ons, zodat wij deze reacties kunnen sturen naar minister Stef Blok. Je kunt jouw bericht sturen naar info@zzp-nederland.nl

Lees meer

Hoe gemeenten jou kunnen helpen met steunmaatregelen

Het lijkt er op dat het kabinet structureel de algemene steunmaatregelen voor ondernemers stop wil zetten, maar dat betekent niet dat je geen steun meer kunt krijgen. Iedere gemeente heeft vanwege corona budget gekregen om ondernemers in hun gemeente te kunnen helpen. Wat kunnen gemeenten o.a. voor je betekenen?

Ze helpen je o.a. met:
- ondernemersadvies
- subsidies voor om- en bijscholing
- begeleiding naar ander werk
- uitleg over financiële regelingen
etc.

Lees meer

Onze zorgvergelijker staat online. Kijk of je kunt besparen of verbeteren

Met onderstaande link kan je de verzekeraars met een collectieve korting van ZZP Nederland Verzekeringen met elkaar vergelijken. Je kan ook jouw huidige zorgverzekering toevoegen in de vergelijking. Als je dat wilt, pak dan alvast het polisblad van je huidige verzekeraar erbij.

Naar de zorgvergelijker

Blog: Zzp'er en kerstpakketten: hoe zit dat nu precies?

Het is weer december! Een heerlijke maand waarin veel werkgevers hun waardering naar het personeel uiten met een goed gevuld kerstpakket. Maar als zzp’er ben je eigen baas, dus grote kans dat jij geen kerstpakket krijgt. Mag je jezelf dan verblijden met een geweldig kerstcadeau? Dat mag altijd! Benieuwd hoe het zit? Onze partner Kubus helpt je met je vragen.

Lees meer

Een nieuw jaar, een (nieuw) boekhoudpakket? ZZP NL biedt korting 

De start van een nieuw jaar kan een goede reden zijn om je boekhouding tegen het licht te houden. Ben je tevreden over de wijze waarop jij je boekhouding hebt geregeld? Doe je het in Excel, of ben je toe aan een (ander) boekhoudpakket? Via ZZP Nederland kan je mooie kortingen krijgen op twee veel gebruikte boekhoudpakketten.

Naar de kortingen

Scholingsaftrek stopt per 31 december, het STAP-budget komt eraan 

Het belang van jezelf (bij)scholen, wordt door ondernemers nog wel eens onderschat. In welk vakgebied je ook als ondernemer werkzaam bent, er zijn altijd wel nieuwe inzichten, methoden, materialen etc., waar je van op de hoogte moet blijven. Gelukkig begrijpt de overheid dat ook en betalen ze deels mee aan de kosten.

Maar let op: er komen veranderingen in de regels aan per 1 maart 2022, waardoor het gunstig kan zijn om voor die tijd een opleiding te starten en voor 31 december 2021 te betalen.

Lees meer

Wat vind je van deze e-mail?
@StZZPNederland @StZZPNederland
@stichtingzzpnederland @stichtingzzpnederland
zzp-nederland.nl zzp-nederland.nl
Copyright © 2021 ZZP Nederland, Alle rechten voorbehouden
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je producten of diensten hebt afgenomen van ZZP Nederland of omdat je bij ZZP Nederland bent aangesloten.

Ons adres is
ZZP Nederland
Rozenburglaan 3
Groningen, 9727 DL
Netherlands

Add us to your address book


E-mail instellingen wijzigen | Uitschrijven