NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘België is Nederland al gepasseerd als Europees luchtvrachtland’
 
De Belgische luchthavens hebben de Nederlandse tegenhangers Schiphol en Maastricht Airport vorig jaar voor het eerst afgetroefd als het gaat om het totaal afgewikkelde luchtvrachttonnage. ‘Er wordt nu meer luchtvracht overgeslagen in België dan in Nederland. Dat was tien jaar geleden ondenkbaar’, constateert luchtvrachtconsultant Franz van Hessen van ACG-Europe. Hij komt in een tweede interview...
 
 
#
 
Logistiek mist urgentie in miljoenennota kabinet
 
De transportsector reageert grotendeels teleurgesteld op de dadendrang van het zittende demissionaire kabinet op het gebied van de infrastructuur en de vergroening. Vooral TLN is kritisch over het uitblijven van belangrijke keuzes rondom het onderhoud van infrastructuur, de stikstofcrisis en de verduurzaming van de transportsector.
 
 
 
#
 
Weer cyberaanval bij CMA CGM
 
CMA CGM is opnieuw getroffen door een cyberaanval, iets minder dan een jaar na de vorige grote hack.
 
 
 
#
 
Rik Pek van Broekman: ‘Je kan niet krimpen naar succes’
 
Bij de Rotterdamse Broekman-groep voltrok zich begin dit jaar een onverwachte directiewisseling. Na meer dan 25 jaar vertrok Raymond Riemen, in 2013 nog uitgeroepen tot Havenman van het jaar. Zijn opvolger Rik Pek, die intern al een paar jaar op de klus werd voorbereid, blikt terug op een veelbewogen eerste halfjaar als ceo.
 
 
 
(advertentie)
#  
De volgende stap voor je wagenpark
 
De volgende stap in wagenparkbeheer kan voor iedereen anders zijn. Wil je inspiratie opdoen voor de toekomst van je wagenpark? Kom dan op 3 november naar Webfleet CONNECT in DeFabrique in Utrecht.

Meld je aan voor Webfleet CONNECT
 
 
 
#
 
Rust is nog lang niet terug op Duits spoor
 
Deutsche Bahn (DB) heeft een akkoord gesloten met de machinistenvakbond GDL na een slepend conflict over de cao-lonen. Verdere machinistenstakingen leken daarmee van de baan, maar de grootste Duitse spoorvakbond, EVG, heeft laten weten nu óók over nieuwe arbeidsvoorwaarden te willen onderhandelen en dreigt met nieuwe acties.
 
 
 
#
 
‘Nog nooit zo’n flinke hoogwater-klus gehad’
 
Door de enorme kracht van het hoge water in de Maas van juli dit jaar, zijn er zo’n tachtig tonnen en tussen de drie- en vierhonderd kribbakens weggeslagen op de Maas en Waal. Henk van der Sluis, adviseur vaarwegmarkering bij Rijkswaterstaat, heeft naar eigen zeggen nog nooit zo’n flinke hoogwater-klus gehad. Het aanbrengen van nieuwe...
 
 
 
#
 
Slepen vanuit de bureaustoel
 
Vanuit de haven van Hamburg vertrekt volgende week donderdag de in Nederland gebouwde robotsleepboot ‘Nellie Bly’ voor een wekenlange vaartocht rondom Denemarken, een promotietournee die moet bewijzen dat de wereld klaar is voor onbemand vervoer op het water. De sleepvaart neemt ook elders het voortouw als het gaat om vervoer-met-afstandsbediening.
 
 
 
(advertentie)
#  
Ook uw legacy TMS vervangen?
 
Vanenburg implementeert bij Verhoek Europe een low-code TMS waardoor snel ingespeeld kan worden op innovaties en veranderingen uit de markt. Zo werd in korte tijd een Brexit-module gerealiseerd.

Download de Verhoek Europe case study!
 
 
 
#
 
‘Europese emissiehandel biedt geen soelaas voor CO2-doelen Nederland’
 
Met het voorstel van de Europese Commissie om gebouwen en transport onder een Europees systeem voor emissiehandel te laten vallen, haalt Nederland de klimaatdoelen in 2030 niet.
 
 
 
#
 
Collega’s van Elvis (column)
 
De 71-jarige vrachtwagenchauffeur Jaap Martens hoopt komende maandag zijn 50-jarige jubileum te vieren bij het Enschedese transportbedrijf HST Groep, zo meldde deze week Transport­Online. En geen haar op zijn hoofd die aan stoppen denkt, zo vernam het transportmedium van de jubilaris, want wat zou je nou thuis moeten doen?
 
 
 
#
 
Contargo Trimodal Network geeft vergroening een boost met binnenvaart, spoor en e-trucks
 
Contargo Trimodal Network wil in het jaar 2030 20% minder CO2 uitstoten dan in 2020. Onder andere de komst van 20 e-trucks moet hiervoor zorgen. Daarnaast spelen de binnenvaartdiensten en spoorverbindingen van de logistiek dienstverlener een belangrijke rol.
 
 
 
(advertentie)
#  
Vloeistofdicht? Zo doen we dat!
 
Vraagt u zich af of uw was- en/of tankplaats nog steeds vloeistofdicht is? Bij RvB staan we garant voor een jarenlange vloeistofdichte onderafdichting zonder dat dit extra onderhoudskosten met zich meebrengt.

Bent u benieuwd naar de oplossing? Klik dan hier!
 
 
 
#
 
Noodklok over recente doden op sloopstranden
 
NGO Shipbreaking Platform, de internationale organisatie die strijdt tegen misstanden bij het slopen van schepen, luidt de noodklok over de hoeveelheid fatale ongevallen die de laatste weken plaatsvond op sloopstranden.
 
 
 
#
 
Column – Max Verstappen
 
Dit weekend reed ik vanuit Deventer terug naar Rotterdam. De twee mooiste steden in Nederland. Onderweg viel mij op dat steeds meer automobilisten geïnspireerd lijken te raken door Max Verstappen. En dan doel ik met name op het feit dat steeds meer mensen het gaspedaal lijken te koesteren en dat steeds meer bolides in de...
 
 
 
#
 
Schepen en terminal CMA CGM decor nieuwe James Bond-film
 
Een containerterminal en twee schepen van CMA CGM spelen een prominente rol in de nieuwste James Bond-film ‘Nog time to die’, die in Nederland op 30 september in première gaat.
 
 
#
 
‘NxtPort en Portbase aan tafel, een mooie eerste stap’
 
Samenwerking tussen verschillende havens op het gebied van digitalisering is vanwege de onderlinge concurrentie geen eenvoudige opgave. Toch zitten tijdens de eerste editie van de Vlaams-Nederlandse Havendagen op 29 en 30 september de ceo’s van platformen NxtPort (België) en Portbase (Nederland) samen aan tafel. ‘Een mooie eerste stap. Het toont aan dat beide landen zien...
 
 
 
#
 
Geen stok zonder wortel (commentaar)
 
Na lang wachten en veel aandringen heeft demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur vorige week het wetsvoorstel voor de vrachtwagenheffing naar de Tweede Kamer gestuurd. Hoewel het goed is dat daardoor meer duidelijkheid is gekomen over de precieze plannen van het kabinet, ligt in de Kamerbrief ook een bittere pil verscholen. Voordat goed en wel...
 
 
 
#
 
RWG roept op om containers snel af te halen vanwege drukte
 
De containerterminal Rotterdam World Gateway (RWG) roept partijen op om containers snel af te halen vanwege de huidige grote pieken.
 
 
#
 
‘Geen bewijs voor gekonkel reders’, wel nieuwe brandbrief
 
Onderzoek naar mogelijke illegale prijsafspraken door containerrederijen hebben tot nu geen enkel bewijs opgeleverd dat die rederijen inderdaad dingen doen die niet door de beugel kunnen. Dat heeft Daniel B. Maffei, voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder Federal Maritime Commission (FMC), gezegd in een interview met het Britse scheepvaartmedium Lloyd’s List.
 
 
 
#
 
Met elektronische vrachtbrief nu ook naar Duitsland
 
Duitsland ratificeert het protocol voor elektronische vrachtbrieven, het eCMR. Met de goedkeuring door de Bondsraad is het digitale document ook bij onze oosterburen bruikbaar.
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam