ELF Voetbal nieuwsbrief van 25-09-2020
Longread Henrik Larsson: "In mijn periode bij Feyenoord was er telkens turbulentie"

Als nieuwe rechterhand van Ronald Koeman staat Henrik Larsson aan de vooravond van een nieuwe uitdaging. Van een missie: FC Barcelona terugbrengen aan de wereldtop. Larsson heeft veel zin in het nieuwe seizoen. Vorig jaar waren we te gast in Helsingborg, de stad waar de voormalige aanvaller van Barcelona en natuurlijk Feyenoord is geboren, getogen en nog steeds woont. Onderstaand artikel is geplaatst in de Jaren 90 Special van ELF Voetbal.


Lees verder
Longread Ali Ibrahim, cultheld De Graafschap: de eerste Afrikaanse Superboer

Culthelden blijven interessant. Elke club heeft een speler rondlopen die de geschiedenis kleur heeft gegeven. Die net iets anders was dan de andere spelers. En die nog steeds geliefd is bij de aanhang. De Graafschap had Ali Ibrahim. De Ghanese ontpopte zich midden jaren negentig tot publiekslieveling. Dit interview verscheen vorig jaar in de Cult Special van ELF Voetbal, die nog steeds online verkrijgbaar is.

Lees verder
Nationale Voetbalgids 2020/21: zes competities, honderd clubs

Hij is er weer: de Nationale Voetbalgids 2020/21. Zes competities, in totaal honderd clubs. Teamfoto's, programma's, transfers, voorbeschouwingen, sterspelers, trainersportretten en statistieken. Kortom alles wat je van een club wilt lezen. En dat voor 6,99 euro!

Lees verder
Europese Supercup: een garantie voor doelpunten

Luuk de Jong maakt zich met Sevilla na het winnen van de Europa League op voor de tweede grote Europese titel in een jaar tijd. Vanavond treffen ze Bayern München in een duel om de Europese Supercup. De laatste jaren tonen aan dat deze wedstrijd bol staat van spektakel.

Lees verder
Wie is Ajax-doelwit Matheus Henrique?

Dat Ajax zich gestort heeft op de Braziliaanse markt is bekend. Na Antony willen de Amsterdammers naar verluidt nog een Zuid-Amerikaan toevoegen aan de selectie. Wie is deze middenvelder?  

Lees verder
Interview Roshon van Eijma: 'Eric van der Luer is echt een held voor mij'

Roshon van Eijma is deze zomer bij SC Preußen Münster begonnen aan zijn eerste avontuur buiten Nederland. ELF Voetbal besloot de 22-jarige centrumverdediger te bellen. Over zijn tijd in de jeugd bij Willem II, vier seizoenen in het shirt van Roda JC Kerkrade, een bijbaantje als pizzabezorger, zijn goede band met Eric van de Luer, bijzondere tripjes met de nationale ploeg van Curaçao, een nieuwe uitdaging in de Regionalliga West en plannen voor de toekomst.

Lees verder
Dure spelers in de top: miskoop of trage start?

In het hedendaagse voetbal gaat enorm veel geld rond, dat is algemeen bekend. Spelers worden voor krankzinnige bedragen gekocht, maar garantie dat zij daarwerkelijk presteren heb je vooraf nooit. Welke spelers vallen onder de noemer 'miskoop'?

Lees verder