Quest Mail - Elke week weer de leukste weetjes in je box.

Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Klik hier voor de online versie.

Donderdag 12 april 2018
Waar komen de namen van de seizoenen vandaan? 

Wat weet jij van de Nederlandse onderwereld?

We weten allemaal dat Willem Holleeder bepaald geen lieverdje is. Maar weet jij ook wie ‘de Dominee’ was? En wie er nog meer betrokken waren bij de Heineken-ontvoering? Test hier wat jij weet van de Nederlandse onderwereld! 





Waarom mag je eten niet in een geopend blik in de koelkast bewaren?

Waarschijnlijk zijn er veel mensen die dit wel doen. Lekker makkelijk toch? Het dekseltje er terug bovenop en klaar. In de koelkast ermee. Scheelt later weer afwas en wat moeite. Toch is het eigenlijk niet goed voor het eten als je dit doet. Maar waarom dan niet? 
 





Loont misdaad? 

Als je het als crimineel goed aanpakt, kun je rijk worden. Maar je krijgt er een heleboel zorgen bij. Is het dat allemaal wel waard? 
Boef zijn valt namelijk niet mee. Waar laat je bijvoorbeeld het geld? En wat vertel je de buren? 
 





Neem een abonnement op Quest! 

Quest is onovertroffen als het gaat om het leuk en toegankelijk maken van wetenschap. Zo geeft Quest elke maand antwoord op fascinerende en alledaagse vragen. Nooit meer een editie missen? Word abonnee! Dit kan al vanaf 47,50 euro per jaar. Zo word ook jij elke maand op een leuke manier wijzer! 





Het nieuwe misdaadnummer van Quest!

Pas op, het superspannende misdaadnummer van Quest ligt nu in de winkel! Met: Werkt daderprofilering in het echt net zo goed als in politieseries? Een pen meenemen van je werk kan best. Maar wanneer wordt het diefstal? Is het verstandig om op je intuïtie af te gaan? En natuurlijk nog veel meer!  
 





Ken jij de leenwoorden? 

Wij hebben allerlei woorden uit andere talen ‘geleend’. Van trottoir tot koffie: er is bijna geen ontkomen aan. De meeste van deze woorden ontlenen we aan onze buurlanden. Nogal logisch: hoe meer je met iemand kletst, hoe meer je overneemt. Weet jij waar onze leenwoorden vandaan komen?





Waarom heet pindakaas pindakaas?

Waarom heet pindakaas pindakaas? Tja, er zijn natuurlijk betere namen voor dit smeersel te bedenken. Pindacrème misschien. Of pindapasta. Hoe is dit pindagoedje aan zijn naam gekomen?