Prik voorkomt hiv 100% in nieuw onderzoek
 
E-mail slecht leesbaar? Klik hier
 
doneer nu
Loop mee ons mee in de Pride Walk
 
 
 
 
 
 
Beste supporter,
 
 
 
Dit weekend gaat Pride in Amsterdam van start. Voor Aidsfonds hét moment om aandacht te vragen voor de rechten van de wereldwijde lhbt+-gemeenschap. Want in steeds meer landen waar we werken staan die rechten onder druk. Dat belemmert de toegang tot voorlichting, hiv-testen en -zorg.

Daarom lopen we deze zaterdag, 20 juli, mee in de Pride Walk. We roepen de Nederlandse overheid op om op te blijven komen voor lhbt+-rechten wereldwijd. Sluit jij je bij ons aan? 🏳️‍🌈

Op zaterdag 3 augustus varen we mee in de Canal Parade met een boodschap aan wereldleiders: samen kunnen we aids stoppen!
 
 
 
meer over onze boodschap tijdens Pride
 
 
 
 
 
 
Extreme droogte bedreigt ons werk
De gevolgen van klimaatverandering in Zambia zijn verwoestend. Oogsten mislukken en mensen lijden honger. Dat heeft ook grote gevolgen voor de aidsbestrijding, legt onze collega Kenan Ng'ambi uit. 
 
ontdek waarom
 
 
 
lees verder
 
 
 
 
 
 
Halfjaarlijkse prik voorkomt hiv feilloos
Het is bijna onwaarschijnlijk te noemen: een prik die een half jaar lang 100% beschermt tegen hiv. Toch vond een onderzoek geen enkele nieuwe infectie onder de Afrikaanse vrouwen die zo'n PrEP-prik kregen. Baanbrekend! Maar er is nog wel een horde te nemen...
 
lees verder
 
 
 
lees verder
 
 
 
 
lees haar verhaal
 

 
"We zien nu allerlei mensenrechtenschendingen, van huisuitzettingen en willekeurige arrestaties tot mensen die letterlijk op straat worden gelyncht."
- Monalisa
Transgender activist uit Oeganda
 
lees haar verhaal
 
 
 
 
Indrukwekkende podcast hiv in ons land
In de vijfdelige podcast En niemand bleef onaangeraakt vertellen schrijver Maurits de Bruijn en podcastmaker Randy Vermeulen de indrukwekkende verhalen van mensen die de hiv-epidemie in Nederland in de jaren 90 van dichtbij meemaakten.
 
lees meer en luister🎧
 
 
 
lees meer en luister
 
 
 
 
 
Wat vind jij van deze e-mail?
 
 
Volg ons op
 
 
 
Contact  |  Privacy
 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte gehouden te willen worden van het werk van Aidsfonds. Liever geen e-mails meer ontvangen? Meld je hier af.