ELF Voetbal nieuwsbrief van 14-12-2021
Lucas Moura over het leed dat hij veroorzaakte: "Ajax is een fantastische club"

Handig bij MAX Geheugentrainer, maar een feilloos geheugen heeft ook een keerzijde. Het kan dienstdoen als wrede martelmethode. Zoals wanneer Ajacieden terugdenken aan een lenteavond in mei 2019, toen Lucas Moura in het shirt van Tottenham Hotspur hun droom aan diggelen punterde. Wij spraken het in Braziliaanse behendigheid gegoten equivalent van vingernagels over een schoolbord. Ajax-fans, ogen dicht. “Nog steeds denk ik elke dag aan die wedstrijd.”


lees verder
Haïtiaans international Jhondly van der Meer: "Ze hadden een kat meegenomen om te bereiden"

Jhondly van der Meer is naast talentvolle verdediger van SC Cambuur sinds dit jaar international van Haïti, het land van waar hij is geadopteerd. 

lees verder
ELF Voetbal 12 met Marcos Senesi, Phillip Cocu, Rick Karsdorp, familie Stekelenburg en het trio van Greuther Fürth

ELF Voetbal nummer 12 is uit! De laatste editie van dit kalenderjaar staat weer vol met prachtige verhalen. Interviews met Marcos Senesi, met Phillip Cocu en met oud-Ajax speler John O'Brien. We gingen op bezoek bij de familie Stekelenburg, zochten in Duitsland trainer Peter Hyballa op, bij Greuther Fürth de drie Nederlandse verdedigers, in Italië spraken we af met Rick Karsdorp en in Amsterdam met Sparta Rotterdam-doelman Benjamin van Leer bij diens bedrijf. Hij bezorgt maaltijden onder de naam Happy Taste. Daarnaast een interview met Ajax-kwelgeest Lucas Moura, met het kleurrijke SC Cambuur-talent Jhondly van der Meer en het tragische verhaal van Bart van Hintum bij wiens dochter Chloé leukemie is geconstateerd.

lees verder
Noorse spits zet Robert Lewandowski op scherp in ESM Gouden Schoen ranking

8,5 punt. Zoveel bedraagt het gat dat Robert Lewandowski moet dichten om aan kop te komen van het klassement van de ESM Gouden Schoen. Voorlopig leidt Ohi Omoijuanfo de strijd om de Europees topscorer van het seizoen. Al is zijn seizoen nu over en kan hij zijn productie niet meer uitbreiden.

lees verder
Bart van Hintum trots op dochter Chloé: "Na wekelijkse chemo's gaan haren weer groeien"

Voor Bart van Hintum stond voetbal afgelopen zomer plotseling niet op plek één of twee. Zelfs niet op drie, vier of vijf. Artsen constateerden leukemie bij zijn oudste dochter Chloé. Het begin van een onzekere tijd, waarin het vijfjarige meisje liet zien een enorme knokker en doorzetter te zijn. En waarin het leven van de linksback van FC Groningen tot stilstand kwam. "In mijn gedachten was ze binnen drie minuten al vijf keer overleden."

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? [1]

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het eerste deel van een vijfdelige serie.

lees verder
Interview Rick Karsdorp: "De derby tegen Lazio is nog een tikkeltje intenser dan Feyenoord - Ajax"

Het AS Roma-avontuur dat Rick Karsdorp aanging leek door blessures op een ramp uit te lopen, maar doorzetten in de Eeuwige Stad betaalde zich uit. De 26-jarige rechtsback werd een vaste waarde voor de ploeg. Het Italiaanse leven bevalt hem, maar heeft hem ook veranderd. "Voorheen hield ik wel van een drankje en uitgaan. Dat gebeurt nu niet meer."

lees verder
Hoe is het nu met de spelers die in de zomer uit de Eredivisie vertrokken? [2]

In de zomerse transferperiode kozen tientallen spelers weer voor een vertrek uit Nederland. De een was het niveau van de Eredivisie ontgroeid en vertrok naar een topcompetitie, terwijl de ander zijn geluk in een wat kleinere competitie ging beproeven. Maar hoe verging het deze Eredivisie-verlaters bij hun nieuwe clubs? Scoren ze aan de lopende band of zitten ze geregeld op de bank? Het tweede deel van een vijfdelige serie.

lees verder
PANNA! 61 is uit: superinterview met Virgil, tips van Okita en Meulensteen, supertalent Wieke en Daniëlle geniet in Lyon

De nieuwe PANNA! is er weer! In het nieuwe nummer kijken we al uit naar het WK van komend jaar met onze captain Virgil van Dijk. We vroegen Melle Meulensteen om tips over de lange bal, Jonathan Okita om tips over dribbelen, we spraken uitgebreid met Daniëlle van de Donk die nu in Frankrijk speelt, met het vrouwensupertalent Wieke Kaptein van FC Twente en bekijken welke voetballers het rijkst zijn. En natuurlijk acht superposters!

lees verder

Aankomende voetbalreizen

AC milan - AS Roma06-01-2022
Voetbaltrips.com
P1 Travel
Number 1 Voetbalreizen
Juventus - SSC Napoli06-01-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
Lazio Roma - Empoli FC06-01-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
Bayern München - Bor. Mönchengladbach08-01-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Hertha BSC - FC Köln08-01-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
Bekijk alle voetbalreizen