5 vragen aan Janine Abbring, Thuiskomen in Frankrijk & Fijne winacties
Zin Magazine 8/9

Zin Magazine 8/9

Festivalgids per provincie, Vrouwen van het Wad & Het lege nest syndroom
Zin
Tuinieren, een vorm van heersen en buigen
(T)Huis in Frankrijk

Ze zocht rust. En omdat in Nederland alles wat alleen met veel fantasie maar een beetje líjkt op een vakantiehuis (lees: stacaravan) onbetaalbaar is, week schrijver en journalist Yolanda Entius (1961) uit naar de Franse Haute-Marne. Voor de stilte, een brandnetel woud, kabbelende beekjes en een geweldige tuin. Ofwel: een echt thuis.

Zin
5 vragen aan
Janine Abbring

Oud-Zomergastenpresentator Janine Abbring (1976) ontliep nipt een burn-out. Ze luistert nu beter naar haar lichaam en verbouwt een huisje in het Drentse bos. Zen! Na de zomer barst de hectiek van De avondshow met Arjen Lubach weer los. Maar tot die tijd heeft ze ‘heerlijk de tijd om te klussen’.

Zin
Kunst, klassieke muziek & wijnfeesten
Ontdek Duitsland Cultuurland

In het land van dichters en denkers (Goethe! Schiller!) worden de kunsten uitbundig beleefd én gevierd. Dit jaar nog eens extra, want 2024 is een belangrijk jubileumjaar met geweldige evenementen. Van museum tot theater en van muziek tot bourgondisch genieten. Cultuurliefhebber pur sang? Op naar onze Oosterburen!

Zin
Tentoonstelling over langer leven, sterfelijk zijn en jong blijven
Lucht je hart over ouder worden

Hoe voel jij je als je weer een jaar ouder wordt?  Denk je aan het leven voor je - of de jaren die al achter je liggen? Omarm je sterfelijkheid of zou je veroudering het liefst zo lang mogelijk uitstellen? In De Studio van NEMO- de extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein in Amsterdam - kunnen bezoekers in media-installatie Channels hun hart luchten aan de hand van prikkelende stellingen. 

Zin
Over Texel
Eiland van Gisteren

Hij bleek ernstig ziek. En toen zwierven zijn gedachten als vanzelf over Texel, het eiland van zijn jeugd. Dus moesten de middeleeuwen voor schrijver en historicus Nico Dros (1956) even wachten en schreef hij verhalen voor Eiland van gisteren. Dat gaf energie. In de bundel komen zijn beide kanten aan het woord: die van schrijver én die van historicus.

Zin
10 t/m 14 september 2024 in de Jaarbeurs Utrecht
Be!eef 'Later is Nu'

Be!eef, vanouds 50PlusBeurs, is een dag vol entertainment en inspiratie met workshops, presentaties en leuke optredens. Bestel je ticket met korting, actiecode ZIN30BELEEF.

Zin
In première
Critical Zone

Even onthutsend als kritisch. Het maakte dat het Iraanse drama Critical Zone (Mantagheye bohrani) op het filmfestival van Locarno werd bekroond met de Pardo d’oro (Gouden Luipaard) voor Beste Film en jij kan vrijkaarten winnen.

Volg Zin ook op
Zin - Instagram Zin - Facebook Zin - Twitter
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden