ELF Voetbal nieuwsbrief van 06-05-2023
Luis Figo van FC Barcelona naar Real Madrid: "Het grootste verraad dat ooit is gepleegd"

Een afgehakte varkenskop op het veld. Een fluitconcert dat het geluidsniveau van een opstijgende jumbojet evenaart. Kolkende woede. Het was eigenlijk de reactie van een afgewezen geliefde die de oude minnaar weer terugziet. Dat is het verhaal dat hoort bij de meest geruchtmakende stunttransfer van de eeuw: die van Luis Figo. Hij verliet FC Barcelona voor Real Madrid: "In het stadion golfde een zee van voetbalhaat."


lees verder
Deze vijf buitenlandse trainers zijn mogelijke opties voor Ajax

Sven Mislintat, de nieuwe technisch directeur van Ajax, is van gedachten veranderd. Eerst wilde hij dat John Heitinga zou aanblijven als trainer, maar nu gaat Mislintat toch op zoek naar een nieuwe coach voor Ajax. Door de tegenvallende resultaten - Ajax staat derde in de Eredivisie en verloor de bekerfinale van PSV - hebben de Amsterdammers volgens Mislintat een nieuwe trainer nodig. En die gaat waarschijnlijk uit het buitenland komen, omdat de goede Nederlandse trainers schaars zijn volgens de Duitser. ELF zet vijf buitenlandse trainers voor Ajax op een rijtje.

lees verder
PANNA! 75 over het droomseizoen van Feyenoord, een Q&A met Zerrouki, kersverse OranjeLeeuwin Wieke, Boer Ayoub en meer!

Feyenoord is bijna kampioen! Ook in PANNA! konden we daar natuurlijk niet omheen. De cover van de nieuwe editie, nummer 75, staat voor een groot deel in het teken van de Rotterdamse helden. Net zoals een deel van de inhoud van ons nieuwe Kidsmagazine. Maar uiteraard ook aandacht voor andere clubs en andere spelers. Een Q&A-interview met Ramiz Zerrouki van FC Twente, een fotostrip over Ajax, een leuk gesprek met de kersverse OranjeLeeuwin Wieke Kaptein, we gingen op bezoek bij Boer Ayoub en een overzicht van de meest bijzondere rugnummerverhalen.

lees verder
Transfersom en contract: alles over de deal van Ramiz Zerrouki en Feyenoord

Ramiz Zerrouki is (bijna helemaal officieel) speler van Feyenoord! De Rotterdammers hebben het nieuws al op de eigen kanalen aangekondigd. In de komende dagen worden de laatste formaliteiten afgerond, schrijft Feyenoord op de eigen website. De 24-jarige middenvelder komt over van FC Twente, nadat de deal al een paar keer niet doorging. Lees hier alles over de transfer van Zerrouki naar Feyenoord.

lees verder
Keisuke Honda, dé sensationale toptransfer van VVV-Venlo: "PSV had hem gratis kunnen ophalen"

'My name is Honda, but I'm not a car.' Met die woorden stak Keisuke Honda van wal bij zijn officiële presentatie als speler van VVV-Venlo. Die transfer zou een stunt van jewelste blijken. In Noord-Limburg groeide Honda uit tot een complete middenvelder, die techniek en kracht combineerde met inzicht, loopvermogen en een geweldige traptechniek. Hij werd een sensatie in de Eredivisie, later een ster bij AC Milan en toonde zijn kwaliteiten op drie WK’s. "PSV had Honda gratis kunnen ophalen. Die kans lieten ze lopen."

lees verder
Hoe Feyenoord dit weekend al kampioen van Nederland kan worden

Feyenoord maakt zich op voor het kampioenschap in de Eredivisie. De ploeg van Arne Slot weet in Nederland bijna niet meer wat verliezen is. Daarom is het niet de vraag óf, maar wanneer Feyenoord kampioen wordt. Sterker nog: Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü kan dit weekend al met de schaal in zijn hand staan. Dit is hoe Feyenoord dit weekend al kampioen van Nederland kan worden.

lees verder
Braziliaanse WK-ster Reinaldo naar Telstar: "We spraken met Cruijff, hij durfde het niet aan"

In 1978 verlaat hij het WK met een bronzen medaille om de nek. Negen jaar later wandelt de Braziliaan Reinaldo plotseling Sportpark Schoonenberg van Telstar op. Het begin van een avontuur dat zes competitiewedstrijden duurt. De aanvaller, in eigen land liefkozend O Rei genoemd, kan de verwachtingen nooit inlossen. "Hij kon het niet meer aan."

lees verder
Ontknoping La Liga: ontsnapt Justin Kluivert met Valencia aan degradatie?

Zes keer won Valencia La Liga en acht keer de Copa del Rey. Successen uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst, zo blijkt dit seizoen opnieuw. De ploeg van Nederlander Justin Kluivert is slechts twee punten verwijderd van de degradatiezone. Wat gaat er mis bij Valencia? 

lees verder
Michel Dreis over zijn wondergoal tegen Oranje: "Niet door dat het doelpunt zoveel impact zou krijgen"

Waar Marco van Basten de inspiratie voor zijn werelddoelpunt tegen de Sovjet-Unie vandaan haalde? Het antwoord op die vraag zou goed mogelijk Michel Dreis kunnen zijn. Achttien dagen voordat San Marco zichzelf tijdens de EK-finale van 1988 de geschiedenisboeken in schoot, zag hij een middenvelder van Quick 1888 uit Nijmegen op eenzelfde manier scoren. Tégen zijn Oranje bovendien. "Ik heb zo’n goal nooit meer gemaakt."

lees verder