ELF Voetbal nieuwsbrief van 05-10-2020
Luuk de Jong: van miskoop tot sterkhouder

In zijn eerste maanden als speler van Sevilla zal Luuk de Jong stiekem gevreesd hebben voor een nieuwe afgang in het buitenland. Inmiddels geldt De Jong als een echte steunpilaar bij Sevilla en heeft hij promotie gemaakt van plan B naar plan A. 


Lees verder
Waarom Justin Kluivert prefect bij de filosofie van RB Leipzig past

Justin Kluivert staat op het punt om op huurbasis naar Leipzig te vertrekken. De Duitse topclub neemt de aanvaller tijdelijk over van AS Roma, maar heeft ook een optie tot koop bedongen. Kluivert, die nog altijd pas 21 jaar jong is, krijgt in Duitsland meer kans op speelminuten. Bovendien lijkt de snelle dribbelaar perfect in de filosofie van Julian Nagelsmann en zijn ploeg te passen.

Lees verder
ELF Voetbal nr 10 met Nathan Aké, Maxwell, Bozenik, De Roon, Boskamp, Van der Water en meer

De Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal is nog steeds verkrijgbaar, maar vanaf nu ligt ook ELF Voetbal nummer 10 in de winkelschappen. En is online te bestellen. De nieuwe reguliere editie bevat interviews met Róbert Bozenik, Maxwell, Marten de Roon en Jan Boskamp, we speelden De Slimste Mens met Kik Pierie, gingen met Silvester van der Water terug naar zijn roots, jeugdtrainers over hun pupil Nathan Aké en nog veel meer!

Lees verder
Idrissi naar Sevilla: kan hij de negatieve spiraal van AZ'ers in het buitenland doorbreken?

De overstap van Oussama Idrissi naar Sevilla lijkt in kannen en kruiken. De AZ-aanvaller gaat voor zo'n twaalf miljoen euro de overstap maken naar de Zuid-Spaanse stad. In de afgelopen jaren maakten meerdere AZ-spelers voor miljoenenbedragen de stap naar een absolute topcompetitie. Deze transfer pakten echter niet altijd even goed uit. Sterker nog, bijna geen enkele AZ'er wist te slagen in een Europese topcompetitie.

Lees verder
Dikke PANNA! Herfst Doeboek is uit: vol interviews, quizzen en spellen!

Regen vervelend? Echt niet! Niet voor een voetballer! Kom maar op met die kletsnatte velden! Kun je straks voldaan binnen in de warmte het PANNA! Herfstdoeboek, het broertje van ELF Voetbal, lezen! Hij is uit en staat boordevol interviews, quizzen en spelletjes over je favoriete spelers. Voor je het weet is er weer een regenachtige herfstdag voorbij!

Lees verder
Routiniers in Europa: De ELF beste nog actieve voetballers boven de 35

Leeftijd lijkt voor steeds meer voetballers slechts een nummer te worden. Meer en meer spelers boven de 35 blijven presteren op het hoogste niveau. ELF Voetbal zette de elf beste voetballers van 35 jaar of ouder voor je op een rij

Lees verder
Luuk de Jong over Sevilla, beenham, netflixen, ondernemen en Oranje

Hij ging eerder avonturen aan in Duitsland en Engeland, maar met veel plezier denkt Luuk de Jong (30) daar niet aan terug. Na succesvolle seizoenen bij PSV verhuisde de spits voor een derde keer naar het buitenland. En in Sevilla zit De Jong wel op zijn plek, zegt hij. Dit weekend staat de Europa League-winnaar tegenover het FC Barcelona van Ronald Koeman. Wij spraken De Jong vlak voor zijn heldenrol in de Europa League-finale uitgebreid over zijn leven in Spanje, scoren in LaLiga en een rijpingsproces.

Lees verder
Portret Nathan Aké: voorbeeldprof op en naast het veld

Na een omweg is Nathan Aké (25) sinds deze zomer op het niveau waarvan hij als kleine jongen droomde: de Europese top. Bij Manchester City samenwerken met Pep Guardiola ziet de geboren Hagenaar als een mooie bonus. Vier jeugdtrainers die Aké hebben meegemaakt verzekeren dat werken met de voetballer zelf ook een feest is. “Nathan is het schoolvoorbeeld van een modelspeler.”

Lees verder
Interview Jerold Promes: "Heerlijk om nu meer aandacht te schenken aan gezin"

Het hoge woord is eruit. Jerold Promes stopt als voetballer. Als betaald voetballer welteverstaan. De 36-jarige centrale verdediger overweegt daarentegen wel een rentree. "Het begint steeds meer te kriebelen om aan te sluiten op een hoger amateurniveau. Maar eerst moet ik volledig fit worden verklaard door de fysiotherapeut."

Lees verder