Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 4 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Luxemburgse trustconstructie vermogende Nederlander mislukt door FIOD-onderzoek naar belastingadviseur
De Belastingdienst mag de informatie die naar voren kwam uit twee strafrechtelijke FIOD-onderzoeken naar een belastingadviseur gebruiken als bewijs tegen de in Luxemburg gevestigde BV van een vermogende Nederlander, heeft de rechtbank Gelderland geoordeeld. Aangezien ook de feitelijke leiding van de Luxemburgse trustconstructie volgens de rechtbank vanuit Nederland werd uitgeoefend moet er nog vennootschapsbelasting worden […]
Lees verder »
Arrest Hoge Raad over box 3-heffing kan grote financiële gevolgen hebben
Als de Hoge Raad het recent uitgebrachte advies van advocaat-generaal (AG) Niessen over de box 3-heffing overneemt kan dat spaarders erg veel geld opleveren en voor de Staat een flinke strop betekenen. Wellicht wordt dan zelfs een miljard euro aan belastinginkomsten misgelopen
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat wordt jouw route naar AA-accountant?

Wil jij de voordelen van 1 geïntegreerde opleiding waarin theorie en praktijk volledig op elkaar zijn afgestemd? Of focus je liever eerst op de theorie? Of zoek je een korte opleiding waarmee je kunt instromen in een post-hbo accountancyopleiding? De Hogeschool Arnhem Nijmegen is dé plek voor accountancy opleidingen. Start in februari. Open Avond op 17 november.

Bekijk het aanbod »
IFRS Foundation kondigt in Glasgow nieuwe boekhoudregels aan in strijd tegen greenwashen
Op de klimaattop in Glasgow heeft ook de International Financial Reporting Standards (IFRS) Foundation haar steentje bijgedragen. De financiële standaardenmaker kondigt aan dat er nieuwe boekhoudregels gaan komen voor informatie over duurzaamheid.
Lees verder »
Toezichthouder stapt naar tuchtrechter over gebrekkig toezicht bij Pels Rijcken
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) concludeert dat notaris Frank Oranje alleen fraudeerde, maar ook dat het interne en collegiale toezicht door Pels Rijcken tekort schoot. De toezichthouder op (onder andere) het notariaat deed de afgelopen tijd onderzoek en heeft nu naar aanleiding daarvan besloten om de geconstateerde normschendingen voor te leggen aan de tuchtrechter.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Bij het detacheren van personeel is btw een belangrijk aandachtspunt

Gemeenten, provincies, waterschappen, onderwijs- of zorginstellingen en andere organisaties gaan steeds meer (onderling) personeel detacheren. Het detacheren van personeel is belast met btw maar er zijn talloze uitzonderingen. Heb jij deze in beeld? Joep Swinkels heeft een compleet overzicht gemaakt en praat je in 2 uur bij op 23 november.

Lees verder »
Belastingdeskundige leidde accountant om de tuin, veroordeeld voor verduistering en belastingfraude
Een executeur testamentair – die zichzelf op de website van zijn bedrijf profileert als belastingdeskundige – is door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De 47-jarige man uit Heerlen verduisterde geld en pleegde meerdere malen belastingfraude door opzettelijk onjuist belastingaangifte te doen. Daarbij leidde hij ook zijn accountant […]
Lees verder »
Vaststelling TVL Q1 2021 nog een week door te geven
Ondernemers die TVL Q1 2021 hebben aangevraagd en nog geen vaststelling hebben doorgegeven hebben hiervoor nog een week de tijd. Tot nu toe ontvangen de meeste ondernemers meer geld na de definitieve berekening, meldt de RVO.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Inrichten van de boekhouding: de 5 grootste valkuilen voor accountants

De grootste uitdaging voor accountants bij het implementeren van boekhoudsoftware is het bestaande proces van het kantoor zelf, vertelt René Schneider, accountancy adviseur bij Twinfield. ‘Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Maak hierbij vooral gebruik van de kennis en expertise van een adviseur.’ Hieronder geeft René aan hij ervaart als de belangrijkste valkuilen […]

Lees verder »
FIOD: miljoenen witgewassen met vastgoedaankopen via offshore vennootschappen
De FIOD heeft afgelopen maandag vier verschillende woningen en een bedrijfspand in Amstelveen en Amsterdam en de gemeente Oudewater doorzocht. Een vrouw van 47 jaar uit Amstelveen, haar twee zonen van 25 en 26 jaar uit Amsterdam en een 49-jarige man uit de gemeente Oudewater worden ervan verdacht miljoenen euro’s te hebben witgewassen.
Lees verder »
Gerichte vrijstelling thuiswerkkosten: vragen en antwoorden over het Belastingplan 2022
Staatssecretaris Vijlbrief geeft antwoord op vragen over het pakket Belastingplan 2022 en gaat daarbij in op vragen over de gerichte vrijstelling thuiswerkkosten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Pensioendeelnemers spannen zaak aan over jarenlang gemiste indexatie
Dit zijn de nieuwe maatregelen om het aantal coronabesmettingen omlaag te krijgen
Doorhaling RA die onterechte nihilaangiften deed voor zoon van goede vriend
Nederland moet zelfstandigenaftrek en hypotheekrenteaftrek versneld afbouwen in ruil voor Europese coronasteun
OPLEIDINGEN
Beheers het boxenspel in de inkomstenbelasting
Fiscount
8 november 2021
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy
Visma
25 november 2021
Register MKB Belastingconsulent (MKB BC)
Markus Verbeek Praehep
13 december 2021
VACATURES
Junior administratief medewerker Nieuwegein, 32-40 uur
van helder
Nieuwegein
Junior Assistent Accountant
Rikst
Groningen
Assistent-Accountant (gevorderd) / aankomend adviseur MKB
KRC Van Elderen
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN