Inclusief gratis toegang tot de webinar op 2 juli

Webversie
 
 
 
logo
 
 
Maak een vliegende start met Python voor slechts € 34,95

Inclusief gratis toegang tot de webinar op 2 juli

 

Leren programmeren is leuk en uitdagend. Helemaal als je direct in de praktijk kunt toepassen wat je hebt geleerd én gemaakt. De nieuwe cursusbundel Python in de praktijk doet precies dat. Stap voor stap, want onze Python-experts Filip Vervloesem en Erwin Matijsen doen natuurlijk alles precies voor. De cursusbundel bestaat uit een 132 pagina’s tellend techniek- en praktijkboek en een interactieve online cursus, boordevol informatie, video’s, voorbeelden en oefeningen. Voor deze bundel – dus online cursus én boek – betaal je via de link in deze mail nu slechts € 34,95 (*). Daarnaast krijg je ook automatisch en gratis toegang tot de webinar op 2 juli, waarin we je helpen een vliegende start te maken met Python.

 
button 1
Klik hier voor meer informatie op de cursuspagina.
 
 
 
preview

Dit ga je leren

Na een eerste kennismaking met Python ga je praktijkproblemen te lijf en maak je volwaardige programma’s die ook anderen zonder Python kunnen gebruiken. Je maakt je eigen domoticacontroller en leert hoe je elektronica aanstuurt met een Raspberry Pi. Na het doorlopen van deze cursus ligt de wereld aan je voeten! Ook als je de introductiecursus Programmeren in Python hebt gevolgd, biedt deze cursus meer dan genoeg nieuwe lesstof!

De cursus begint met een introductie van Python, waarbij je het fundament legt voor de volgende lessen. Voor wie de basiscursus heeft gevolgd, is dit een handige opfrisoefening. Na enkele lessen over tekstbestanden en gestructureerde data ga je aan de slag met grafische interfaces en grafieken. Je leert hoe je met Python elektronica aanstuurt op een Raspberry Pi en je bekijkt hoe je data van sensoren inleest en verschillende componenten aanstuurt, zoals een lcd-scherm of een led. Aan het einde van de cursus heb je voldoende kennis om zelf een domoticabesturing uit te werken op basis van de binnentemperatuur en een alarm te bouwen om je eraan te herinneren dat je kamerplanten water nodig hebben.

1. Gestructureerde data

Tekstbestanden die voor mensen goed leesbaar zijn, zijn meestal niet heel bruikbaar voor een machine. Data kun je beter op een gestructureerde manier bewaren, en dat kan bijvoorbeeld in het json-formaat. Je schrijft een script dat op basis van gestructureerde data voor bepaalde schijven in je systeem het schijfgebruik controleert. Ligt dat boven een door jou ingestelde drempelwaarde, dan toont het een waarschuwing. Een typisch voorbeeld van een praktische toepassing van een Python-script.

2. Het oog wil ook wat

De data verwerken in tekstformaat is al heel handig, maar soms zegt een plaatje meer dan duizend woorden. Python beschikt over verschillende modules om data eenvoudig te visualiseren. Je gaat aan de gang met Pandas, waarmee je diverse soorten diagrammen en grafieken kunt tekenen. Ook maak je een overzichtelijke tabel en werk je het praktijkvoorbeeld van het schijfgebruik uit in een handige visuele weergave.

3. Domotica

Als je de wat complexere taken onder de knie hebt, ben je toe aan de volgende stap: je kennis echt toepasbaar maken! Je bouwt een domoticacontroller voor een bestaand domoticasysteem. Eerst leer je de basis van client-servercommunicatie door een eigen client en server in Python te schrijven. Vervolgens maak je de server klaar om op een Raspberry Pi te draaien. Tot slot schrijf je een grafische interface én een webinterface voor de client. Zo kun je vanaf je smartphone, laptop of pc eenvoudig opdrachten doorgeven aan de server.

4. Interfaces

De domoticacontroller wil je uiteindelijk niet vanuit de ontwikkelomgeving hoeven starten en ook de opdrachten typen is niet ideaal als interface. Daarom maak je een gebruiksvriendelijke grafische applicatie met enkele hulpprogramma’s. Je werkt de interface af door te variëren met de plaats van de widgets, het koppelen van acties en het uitvoerbaar maken op systemen zonder Python.

5. Elektronica aansturen

Interactie met de echte wereld is misschien wel het allermooiste wat je met code kunt doen. Je leert hoe je met Python elektronica aanstuurt op een Raspberry Pi en je bekijkt hoe je data van sensoren inleest en verschillende componenten aanstuurt, zoals een lcd-scherm of een led. Aan het einde van de cursus heb je voldoende kennis om zelf een domoticabesturing uit te werken op basis van de binnentemperatuur en een alarm te bouwen om je eraan te herinneren dat je kamerplanten water nodig hebben.

 
button 2
Klik hier voor meer informatie op de cursuspagina.
 

* Wij verzenden uitsluitend in Nederland en België. Gratis verzending, ook voor België. Deze aanbieding is geldig t/m 5 juli. Het cursusboek wordt omstreeks 11 juli geleverd. 

 
 
 
 
E-mail
Dit e-mailbericht is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
 
 
Uw gegevens
Wijzig mailvoorkeuren
Klantenservice
Privacy Statement
 
 
Social Media
facebook twitter
 
 
 
U ontvangt dit bericht uit hoofde van uw aanmelding bij één van de merken van Reshift Digital BV.