ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-06-2023
Maak kennis met Arda Güler, het toptalent waar Ajax achteraan zit

De naam van Arda Güler valt steeds vaker in combinatie met Ajax. De Amsterdamse club zou wel oren hebben naar het Turkse toptalent. Momenteel is Güler 'gewoon' speler van Fenerbahçe en zit Ajax in de wachtkamer. Tijd om eens kennis te maken met de potentiële topper van morgen. Zondag komt hij overigens nog in actie: Fenerbahçe neemt het dan in de Turkse bekerfinale op tegen Istanbul Basaksehir. De wedstrijd begint om 19.45 uur. De kans is aanwezig dat hij (veel) minuten maakt. 


lees verder
Op welke zender is de finale van de Champions League?

Dit weekend is het zover: de finale van de Champions League. Inter was in de halve finale te sterk voor stadsgenoot en aartsrivaal AC Milan. Manchester City hoopt op zijn eerste Champions League-winst ooit, nadat het de cupfighters van Real Madrid in de halve finale versloeg. Maar wanneer en hoe laat staan ze tegenover elkaar? En op welke zender kan je naar de finale van de Champions League kijken? 

lees verder
Eindstand ESM Gouden Schoen 2022/23: Erling Haaland winnaar, Kevin van Veen en Quincy Promes eerste Nederlanders

Nu is het definitief. Erling Haaland is de winnaar van de ESM Gouden Schoen 2022/23. Voor de eerste keer in de historie wint een Noorse speler de prijs voor de Europees Topscorer van het Seizoen. Daarnaast krijgt Manchester City voor het eerst de eer een speler af te vaardigen die het vaakst doel trof in alle 54 continentale competities dit seizoen. Ereplaatsen zijn er voor Harry Kane en Kylian Mbappé.

lees verder
Soufiane Hetli breekt door uit eigen jeugd AFC Amsterdam

Als jonge speler doorbreken in de Tweede Divisie is geen makkelijke opgave, en al helemaal niet bij AFC. Des te knapper als je de weg naar het eerste wél weet te vinden. Voor advies moet je bij Soufiane Hetli zijn. De 21-jarige spits wist zich via de Onder 19 en Onder 21 in de kijker te spelen van Benno Nihom. “Ik had geduldiger moeten zijn.”

lees verder
PANNA! 76 met de grootste transfermissers, interviews met twee PSV-parels, Memphis, Rensch en OranjeLeeuwin Casparij

De grootste transfermissers ooit. Een dubbelinterview met PSV-parels Johan Bakayoko en Ismael Saibari en we geven het woord aan Memphis Depay én aan Devyne Rensch. Dat komt allemaal aan bod in PANNA! 76 die zojuist is verschenen. Daarin ook volop aandacht voor het WK Vrouwen, een Q&A met OranjeLeeuwin Kerstin Casparij, een interview van PANNA!-lezer Jules met Sven Mijnans en de vette auto's van Cristiano Ronaldo.

lees verder
De neergang van Arminia Bielefeld: In twee jaar van de Bundesliga naar 3. Liga

Gisteren werd in Duitsland het tweede duel in de play-offs voor de 2. Bundesliga gespeeld. Arminia Bielefeld nam het op tegen Wehen Wiesbaden. De uitwedstrijd verliep voor de ploeg uit Bielefeld al niet fantastisch. Met een 4-0 pak slaag werden ze terug naar huis gestuurd. Met één voet stond de club al in de 3. Liiga. Gisteravond werden dat twee voeten. Thuis werd er wederom verloren van Wiesbaden. Wij kijken terug op de prestaties van de club die twee jaar geleden nog 'gewoon' in de Bundesliga speelde.

lees verder
VACATURE: Stage content creator voor ELF Voetbal & PANNA! Magazine

Ben jij een content creator in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voor voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste content creator stagiair(e).

lees verder
Dit zijn de topscorers in de zes grootste competities van Europa

De wedstrijden zijn gespeeld. De kampioenen en degradanten bekend. Sommige clubs weten al dat ze Europees voetbal gaan spelen. Anderen spelen nog een beslissende wedstrijd. De statistiekenlijstjes veranderen in ieder geval niet meer. De topscorers van dit seizoen staan vast. Van statistiekenmonster Haaland tot verrassende namen in de Bundesliga. 

lees verder
Interview Vitesse-sterkhouder Melle Meulensteen: "Ik wil ooit terug naar Engeland"

Hij is de jongste telg van een ware voetbalfamilie. Vader René trainde clubs in zeven landen en fungeert nu als assistent-bondscoach van Australië, broer Joppe werkt als hoofdanalist in de Engelse League Two, zus Pien is als commentator te horen bij de BBC en Melle Meulensteen draagt sinds dit seizoen het shirt van Vitesse. Wij sloten aan bij een wandeling met Bruno, Meulensteens labrador van ruim een jaar. "Wij dachten dat Brabants gewoon Nederlands is."

lees verder