Ontdek de natuur met Roots - 27 september
Roots

Bodemdierendagen 2018

KOM JE HUIS UIT EN GA DE TUIN IN

Voor een safari hoef je niet naar Afrika, dat kan ook in je eigen achtertuin of op het balkon. Ontdek tijdens de Bodemdierendagen van 27 september tot en met 4 oktober maar eens hoeveel er leeft in de grond. Van loopkever tot miljoenpoot, en van mier tot regenworm.

Roots

Vogels

SEPTEMBER IS VISARENDMAAND

De magnifieke visarend broedt sinds 2016 in Nederland. Toch komen de meeste visarenden die je hier in september ziet uit omringende landen en Scandinavië. Ze trekken naar het zuidwesten want ze zijn op weg naar hun overwinteringsgebieden. Daarbij hoppen ze van waterpartij naar waterpartij.
Foto: Pixabay

Roots

Natuurfotografie

EEKHOORNKUNDE

Doe je ook mee met de wedstrijd Foto van de Maand oktober 2018? Het thema is Eekhoorns. Je kunt je foto’s inzenden tot en met 18 oktober. Om je winkansen te vergroten geeft foto-redacteur René Alblas 5 slimme fotografietips.
Foto: Peter Meurs

Roots

Natuurweetje

BLOEDVAMPIEREN

Maakt één zwaluw zomer? Leggen spinnen eitjes onder je huid? En kunnen kwallen bevriezen? Roots ontrafelt maandelijks een broodjeaapverhaal. Deze keer: bestaan er echt vleermuizen die bloed drinken?
Illustratie: Wikipedia

In de nieuwe Roots van oktober:

  • Fotowedstrijd 2018: de winnaars
  • Ode aan de populier
  • Staarten (met een verhaal)
  • Natuurommetje: Otterlose Bos
  • Actueel: China weigert ons plastic
  • Wandelroute: de Soester Duinen
  • Bialowieza: Europa's laatste oerbos
Roots
Roots

Easy vogelen

BROUWERSDAM: SNAVELS TELLEN

In de herfst en winter is de Brouwersdam tussen Goeree en Schouwen een vogelparadijs. Op de steenblokken verblijven altijd steltlopers. En op het water kun je van alles tegenkomen: van de prachtige ijseend tot de zeldzame zwarte zeekoet. Ga je liever niet alleen op pad? Op zondag 16 december houdt Roots samen met Birding Holland een speciale excursie.
Foto: Markus Varesvuo / Agami

Roots

NATUURLIEFHEBBERS OPGELET

Ben je op zoek naar een handzame verrekijker met helder en contrastrijk beeld? Dan is de nieuwe Bynolyt Voyager 8x34 verrekijker volgens Roots-redacteur en vogelaar Paul Böhre een aanrader. Ontvang deze verrekijker van Bynolyt (t.w.v. € 179) bij een abonnement op Roots. Samen voor slechts € 119.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2018 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer