img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Bètaversie chatbot Boekie online

Test de bètaversie van onze chatbot Boekie!
Tijdens Nederland Leest hebben jullie al even kennis kunnen maken met onze chatbot Boekie. Mede dankzij alle reacties kunnen we nu een eerste versie van een werkende chatbot lanceren. Iedereen die nu de nieuwe bibliotheek via Facebook-Messenger een vraag stelt, krijgt antwoord van Boekie. Hoe meer vragen hij (of zij :)) krijgt, hoe sneller Boekie leert en hoe beter hij wordt. We vragen je dan ook om vooral vragen via Messenger te stellen. Uiteraard bestaat er altijd de mogelijkheid om een medewerker te spreken. Dat geeft Boekie zelf aan.
img
Lees verder
img

Opening expositie Binnen & Buiten, Wereldmaatjes

Tijdens de opening van de expositie Binnen en Buiten, Wereldmaatjes draait in het nieuwe filmhuis de documentaire 'In Procedure'.
Deze documentaire vertelt het verhaal van Hassan, een vader die gevlucht is naar Nederland om zijn gezin te redden. Zowel de kunstenaars van de expositie als de documentairemaakster zijn tijdens de opening aanwezig voor een Q en A. De opening wordt georganiseerd in samenwerking met Inspiratie Inc. en Avanti.
Gratis op vertoon van een toegangskaartje. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de klantenbalies in de nieuwe bibliotheek of via iDeal

Vanaf 2 december de hele maand in de bibliotheek
img
Lees verder
img

Ga je in 2018 voor Goud, Zilver, Brons of Professional?

De abonnementsvormen zijn legio bij de nieuwe bibliotheek. Boetevrij lenen? Het kan! Een e-reader abonnement? Ook dat is mogelijk. Nieuw in 2018: het Professional abonnement. Dit abonnement is speciaal afgestemd op professionals - ZZP’ers, ondernemers en flexwerkers - en biedt behalve toegang tot de hele collectie, vele voordelen tegen een gunstig tarief.
De tarieven worden in 2018 iets aangepast en zijn hier terug te vinden.
img
Lees verder

Film: Walk with me

Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat.
Regie: Marc Francis, Max Pugh, Verenigd Koninkrijk, VS, Frankrijk, 2017, 94 min.

woensdag 6 december 11.00-12.30
Lees verder
img

Een nieuwe week, een nieuwe Top 3 van Biblyo.

Wil jij meeschrijven op Biblyo? Dat kan! Stuur een mailtje naar communicatie@denieuwebibliotheek.nl. Voor meer informatie mail gerust.
1. De mens achter de Human Library in Almere van Nynke Stoffers
2. #boekperweek: gaat dat een beetje? van Els van Staveren
3. The Walking Dead – Op sterven na dood? van Karlijn van der Horst

Tot volgende week!
Lees verder
img

Walk&Talk - dé koffiepauze voor werkzoekenden

Op dinsdag 5 december zijn er twee zeer interessante gastsprekers: Brenda Pijl en Cherish Rose, beide van HR bij de nieuwe bibliotheek. Zij vertellen met welk oog HR naar je sollicitatie en cv kijkt. Van de Sint krijg je op deze speciale dag nog iets extra’s! Je kunt namelijk aansluitend op de bijeenkomst je cv laten checken door Brenda en Cherish! Mis deze kans niet en neem een kopie van je cv mee!

Waar: bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal (4e etage) Wanneer: dinsdag 5 december 10.00 - 12.00
Gratis
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden