Welkom in de nieuwsbrief van februari! 

Teunis bedankt! Onze oer-Feestfabrieker is pensioenkampioen

Onze collega Teunis nam vorige week afscheid van de Feestfabriek Alles Komt Goed BV om (als eerste in onze geschiedenis en nog vóór Tante Rikie) te gaan genieten van een welverdiend pensioen. Nu denk je misschien, joajoadassawa. Maar Teunis a.k.a. El Snorro was één van de personen in het selecte gezelschap waarmee de Zwarte Cross begon! 

In 1997 stelde hij zijn weiland beschikbaar voor de allereerste editie van de Zwarte Cross: het begin van onze festivalgeschiedenis. Op het land van Teunis en zijn partner Ans werd er in het najaar van '97 gecrosst, gelachen, gedronken en gefeest. Dat feestje smaakte naar meer!
Teunis bleef na de start van de Zwarte Cross altijd betrokken bij de festivalorganisatie. Tijdens het festival als Campingburgemeester en als lid van de Technische Dienst. De afgelopen jaren was hij opzichter van 'de hal' en allround klusheld. Hij timmerde lampen, trappen, de Mañana Mañana-letters, zijn eigen werkplaats, een fotostudio, klossen voor onder de bureaupoten van ruimbemeten collega's en talloze decoratiestukken voor de festivals. 
Als je geluk had werd je grap beloond met Teunis' lach die het midden houdt tussen een mitrailleurvuur en de lokroep van een Nijlgans. Nietsvermoedend werd hij op zijn laatste werkdag naar de opslaghal in Lichtenvoorde gestuurd met een smoes over een storing in het brandalarm. Aldaar werd hij opgehaald door zijn Ans, om zich in stijl per limousine naar de Feestfabriek te laten rijden.
In de kantine was het tijd voor een mooie speech, we toonden een serie afscheidsvideoboodschappen van alle collega's en natuurlijk waren er een aantal welverdiende cadeaus. Eenmaal thuis werd hij, naar goed Achterhoeks gebruik, verrast door een spandoek met een gedicht in de voortuin. Teunis, klop het zaagsel nu maar uit de snor, het ga je goed en geniet d'r van! Tot op de Zwarte Cross! #gharharharhar
Speciaal voor iedereen die een bult schik had tijdens de hittegolf 

Wat deden jullie tijdens de laatste afgrijselijk hete zomer? Met een biertje in de hand in de schaduw zitten, met de voeten in een teiltje koud water? Juist ja, dat deden wij óók. Maar er waren tevens een aantal van die zweetkanjers die zich door de warmte niet lieten weerhouden en nu in blijde verwachting zijn of zelfs al genieten van een nieuw minimensje. Voor hen is er dit cadeaupakket.

Dat het maar weer rap zomer mag worden!
Naar de shop
VOLG DE ZWARTE CROSS OP FACEBOOK, INSTA, TWITTER EN YOUTUBE EN CHECK DE WEBSITE
Facebook
Instagram
Website
YouTube

Het laatste nieuws over Tante Rikie

Uit het leven van La Rikie 

Dit is een foto van een jarige Johnny Cash, gekiekt in de struiken terwijl hij, zo stoned als een ui, z'n verjaardagstaart verorbert. Ik heb deze foto uitgeprint, ingelijst en op het dressoir staan tussen de kiekjes van mijn kleinkinderen. Ik kijk er graag naar als ik baal of verdrietig ben. En telkens klaart het dan op in mijn schedel, na een paar seconden staren in de guitige bruine kijkers van The Man In Black. 
Gister weer een middagje opgepast op de kleine van de buuv. Met m'n Italiaase raspaardje stationair draaiend houd ik de dreumes lekker warm. Ik had er geen kind aan! 

RIKIE ZEI: VOLG MIJ

Facebook
Instagram
Twitter

Nozem Oil, smerig lekker!

Zonder smering loopt alles naar de tering!

Wat ziet u op deze foto? 

A: Nozem komt met integraal mondkapje
B: Gaston Starreveld showt outfit nieuwe seizoen Postcode Miljoenenjacht
C: Astronaut/Karateka Ruud Stardust toegevoegd aan Zwarte Cross Talententuin
D: Crewshirt Zwarte Cross 2021 uitgelekt

Schreeuw het goede antwoord uit het raam terwijl u door de bebouwde kom rijdt. Wel netjes aan de snelheid houden. Er valt niets te winnen. 
 
Wil je meer van zulke quizjes, gekte, malligheden en grappen? Volg ons dan op Insta en help ons aan de 10.000 volgers!

VOLG NOZEM OIL VIA ONZE FACEBOOK, INSTA, TWITTER EN WEBSITE

Facebook
Instagram
Website
Twitter

Ver weg van de grijze massa

Mañana Mañana biedt perspectief en hervat voorverkoop op vrijdag 19 maart 

Bovendien wordt het festival verplaatst naar 12, 13, 14 en 15 augustus 2021. 

In een tijd dat er veel wordt afgelast en er weinig uitzicht is op gezellige momenten samen, gooit festival Mañana Mañana de poorten van 2021 juist wagenwijd open. We hebben besloten om het festival te verplaatsen naar 12 tot en met 15 augustus 2021. Om de kans te vergroten dat Mañana Mañana door kan gaan is gekozen voor een datum later in het festivalseizoen. De oorspronkelijke datum (10 tot en met 13 juni) komt daarmee dus te vervallen. De kaartverkoop start op vrijdag 19 maart om 11.00 uur. 

Tickets kunnen straks gekocht worden via de website: mananamanana.eu/tickets

VOLG MAÑANA MAÑANA OP FACEBOOK, INSTAGRAM EN TWITTER EN CHECK DE WEBSITE
Facebook
Instagram
Website
Twitter

De wereldkampioenen van morgen bloggen bij ons

De Zwarte Cross Talententuin

Wij vinden dat jonge sporthelden die besluiten he-le-maal voor hun sport te gaan, een extra steuntje in de rug verdienen. En als wij daarbij kunnen helpen, dan doen we dat graag! Steun ze ook en volg hun blogs. Via ons én via hun eigen (socialmedia-)kanalen!

Tristan heeft nog een vette compilatie van 2020 om met jullie te delen. Check 'm hier

Casper stond al in de startblokken om het natuurijs op te gaan voor de koersen, maar helaas! Lees in zijn blog wat er gebeurde

Shana blikt terug op het afgelopen jaar en deelt haar doelen voor 2021 met jullie. Lees meer

Victor heeft de winterstop er bijna op zitten, maar door de verschuivingen in de racekalenders duurde de stop voor zijn gevoel helemaal niet lang. Check waar hij nu uithangt

 
Ga naar de Zwarte Cross Talententuin

Zonder nieuwe ideeën staat de Achterhoek stil

Stichting Pak An

Wie helpt je als je een geniaal idee hebt om de Achterhoek een stukje mooier te maken, maar je hebt niet de ervaring of middelen om het uit te voeren? Who you gonna call? Stichting Pak An!

‘Spijt is er alleen voor de dingen die je niet hebt gedaan’

Aldus Annerie. Samen met Jeroen van Bommel maakt ze snacks die op een duurzame en lokale wijze worden geproduceerd. Het hele proces van koe tot kroket vindt plaats op hun boerderij in Toldijk. Pak An heeft Van Bommel Beef ondersteund met coaching, netwerk, promotie en geld.

Lees het hele interview

Meer op anpakken.nl
KOM ANPAKKEN, HELP ANPAKKEN OF VOLG ONS
Facebook
Instagram
Website
LinkedIn

Achterhoeks Junglebier 

De Groene Buizerd

De Groene Buizerd is bedacht door de Feestfabriek en wordt gebrouwen door Bronckhorster Brewing Company. Dit hennepbier met opvallend groene kleur is nu in heel Nederland verkrijgbaar. Niet geestverruimend, wel geestverrijkend. Een heerlijk pils voor elk seizoen.
We krijgen veel vragen waar de Groene Buizerd te verkrijgen is. Nou, in verschillende slijterijen en supermarkten (of bestel het bij uw slijter), niet in de horeca (lockdown), maar wel bij de Bronckhorster Brewing Company (fysiek in de winkel) en de Feestfabriek (www.groenebuizerd.nl).
Naar groenebuizerd.nl
SPOT DE GROENE BUIZERD OP FACEBOOK, INSTAGRAM EN ONZE WEBSITE
Facebook
Instagram
Website
Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf je uit