img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Boekstartkoffertje

Met voorlezen kun je nooit te vroeg beginnen. Ook baby’s vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Kinderen zijn tot en met 17 jaar gratis lid van de bibliotheek. Maak je jouw kind lid voordat het 18 maanden is, dan ontvang je een leuk BoekStartkoffertje met twee babyboekjes.
img
Lees verder
img

Maak kennis met Temi!

Heb je robot Temi al ontmoet in bibliotheek Stad? Temi is de komende drie maanden onze stagiair en moet nog veel leren. Temi maakt graag een praatje met bezoekers van de bibliotheek. Je kunt antwoord krijgen op veelgestelde vragen, Temi kan je de weg wijzen of zelfs een (taal)spelletje doen. Wij vinden Temi nú al leuk! De robot strooit volop met complimenten, waardoor je direct een glimlach op je gezicht krijgt.
img
img

Vacature directiesecretaresse

Wij zoeken een enthousiaste directiesecretaresse die van aanpakken weet. In deze duobaan zorg je samen met je collega-secretaresse voor de ondersteuning van onze directeur en de MT-leden. Ben jij proactief en in staat om je functie zelfstandig in te vullen? Reageer dan snel!
img
Lees verder

Sinterklaaspakhuis Almere Haven

Aanstaande zaterdag komt Sinterklaas met zijn pieten aan in Almere-Haven. Dan gaat hij zijn Sinterklaaspakhuis vullen met cadeautjes. Daarvoor vraagt hij hulp aan alle ouders/verzorgers in Almere! Heb je nog goed speelgoed dat niet meer wordt gebruikt? Help Sint zijn pakhuis te vullen en kies zelf iets anders uit. Zo kan elk kind een Sinterklaascadeautje uitpakken! Lees snel hoe je mee kunt doen.
Haven, woensdag 16 en 23 november 14.30-17.00 uur
Lees verder
img

Filmhuis Special: Indisch Zwijgen

Drie jonge Indische kunstenaars duiken in hun familieverleden om via hun kunst het generatielange zwijgen over het Nederlands-Indische verleden te doorbreken. Bekijk de documentaire, doe mee aan het gesprek met de regisseur en volg aansluitend de workshop ‘Woorden geven aan zwijgen’.
Stad, zaterdag 19 november 14.00 uur
Lees verder
img

KVK Challenge van De Nieuwe Bibliotheek

De KvK Challenge van De Nieuwe Bibliotheek is live: Hoe bevordert De Nieuwe Bibliotheek de leesvaardigheid en/of leesplezier bij jongeren op een eigentijdse manier? We zoeken naar eigentijdse manieren die jongeren aanspreken en helpen om hun leesvaardigheid te bevorderen. Nieuwe ideeën zijn meer dan welkom, bijvoorbeeld vanuit nieuwe inzichten, samenwerkingen en/of technologieën. Heb jij een idee? Laat het ons weten!
Lees verder
img

De Hackhelpdesk

Deze week is het Week van de Mediawijsheid. Hoe maak je veilig gebruik van digitale media? Een onderwerp waar iedereen mee te maken heeft. Hacken is één van de meest voorkomende vormen van digitale onveiligheid. Wat is hacken eigenlijk? Hoe voorkom je het? En wat zijn de gevaren? Lees de verhalen van de ervaringsdeskundigen of lees wat jij kunt doen als je gehackt bent.
Lees verder
img

Film: Close

Leo en Remi zijn vrienden zo lang ze zich kunnen herinneren. De vriendschap is vrolijk, intens en bovenal onafscheidelijk. Toch lijkt een ogenschijnlijk onschuldige gebeurtenis genoeg om hen uit elkaar te drijven. Vol onbegrip zoekt Leo toenadering tot de moeder van Remi. Close heeft 5 sterren gekregen in de Volkskrant.
15, 19, 25 november en 3 december
Lees verder
img
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden