Seksuele intimidatie beter aanpakken, nu kan het
Arbo Online
Online versie
Maak werk van thuiswerk: vijf cruciale succesfactoren
Thuiswerken lijkt een blijvertje te zijn. Om de vruchten ervan te plukken, moeten we nieuwe vaardigheden ontwikkelen en oude gewoontes doorbreken. Vijf zaken waar u aan moet denken.
Lees verder >
(Seksuele) intimidatie, dit zijn de aandachtspunten
In de rubriek Het risico besteden wij aandacht aan specifieke risico’s met bijbehorende maatregelen. Dit keer is het onderwerp (seksuele) intimidatie. Welke risico’s spelen er en welke aandachtspunten levert dat op voor de RI&E?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Blijf bij met Arbo Academy
U als arboprofessional weet als geen ander hoe snel regelgeving en inzichten veranderen. Zeker in úw vak is het belangrijk om te blijven leren en te blijven ontwikkelen.
Daarom heeft Arbo de beste opleidingen ontwikkeld speciaal voor de arboprofessional die zijn vak serieus neemt.
Daar is-ie weer, de nieuwe SZW-lijst carcinogenen
In de Staatscourant (2020-30592) is een nieuwe versie gepubliceerd van de SZW-lijst kankerverwekkende stoffen en processen, mutagene stoffen en reprotoxische stoffen. De publicatie van de SZW-lijst vindt twee maal per jaar plaats. Deze lijst geldt voor het tweede halfjaar van 2020.
Lees verder >
Artikel
Seksuele intimidatie beter aanpakken, nu kan het
Vorig jaar nam de International Labour Organization een verdrag aan over geweld en intimidatie op het werk. Dat ILO-verdrag heeft een speciale focus op gendergerelateerd geweld. Helpt ratificering door de overheid bij de aanpak van seksuele intimidatie en andere ongewenste omgangsvormen op het werk?
Lees verder >
Blog
Vrijheid in crisistijd
Dit jaar was Bevrijdingsdag niet zomaar een Bevrijdingsdag. Want de dag viel midden in de coronacrisis en we vierden onze vrijheid noodgedwongen op afstand van elkaar. Interessant genoeg bracht dat veel mensen dichter bij elkaar.
Lees verder >
Aanbevolen door de redactie
WP PSA
Whitepaper PSA in 
4 praktijkvoorbeelden
Seksuele intimidatie, agressie en geweld, pesten en werkdruk, discriminatie; allemaal vormen van psychosociale arbeidsbelasting of PSA. PSA veroorzaakt stress bij werknemers en tast hun welzijn en prestaties aan. Daarom moet de werkgever beleid voeren om deze vorm van arbeidsbelasting tegen te gaan. Deze whitepaper maakt u wegwijs in hoe de wetgever tegen PSA aankijkt, aan de hand van vier best practices uit de jurisprudentie.
Beeld 3-daagse opleiding arbocoordinator
3-Daagse Praktijkopleiding Arbocoördinator
Om optimaal te functioneren als arbocoördinator heeft u naast inhoudelijke kennis van arbo ook inzicht in bedrijfsprocessen en in de organisatie als geheel nodig. U moet weten hoe besluiten worden genomen. U moet kunnen risicodenken. Dat leert u tijdens deze opleiding.



 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright
 </