ELF Voetbal nieuwsbrief van 19-06-2023
Maakt Jong Oranje voor het eerst sinds 2008 weer kans op de Olympische Spelen?

Over twee dagen is het zo ver. Nederland Onder 21 trapt tegen onze Zuiderburen af op het EK Onder 21 in Georgië. De kwalificatie voor het eindtoernooi was weer een opluchting. In 2015, 2017 en 2019 wist Jong Oranje zich immers drie keer op rij niet te plaatsen, maar na de vierde plaats van twee jaar geleden, toen het toernooi in Hongarije werd gehouden, liggen er nu mogelijk kansen om eindelijk weer eens de Olympische Spelen te bereiken.


lees verder
Samenvatting: Nederland - Italië (2-3)

Ronald Koeman en zijn spelers kregen zondagmiddag de kans om de zure nasmaak die overbleef na de uitschakeling tegen Kroatië weg te spoelen in de troostfinale van de Nations League. Het kwakkelende Italië was de tegenstander. De Nederlandse defensie oogde al snel weer gammel en na twintig minuten stond het al 0-2 voor de Italianen. Oranje herpakte zich in de tweede helft en dat zorgde nog voor een zinderende slotfase, maar uiteindelijk kon Koeman wederom een verlies erbij strepen voor Oranje.

lees verder
Even voorstellen: Ajax-target Anton Gaaei

De toekomst van Jorge Sanchez in Amsterdam ziet er niet rooskleurig uit. Ajax schijnt namelijk alweer op zoek te zijn naar een nieuwe rechtsback. De Mexicaan, die ondermaats presteerde in de Johan Cruijff Arena, zou daarom alweer mogen vertrekken. In de zoektocht naar een vervanger is Ajax wederom in Denemarken uitgekomen. Daar heeft het de twintigjarige Anton Gaaei op het oog.

lees verder
Op deze zender kijk je naar België - Nederland op EK onder 21

Nederland begint op 21 juni aan het EK onder 21 in Georgië en Roemenië. De eerste tegenstander in de groepsfase is Jong België, dat met een sterke selectie naar Georgië komt. In Tbilisi kunnen we onder andere Charles De Ketelaere, aanvaller van AC Milan, in actie gaan zien. Check hier op welke zender je kijkt naar de wedstrijd tussen Jong Oranje en Jong België. En hoe laat die eerste wedstrijd begint, natuurlijk!

lees verder
Hoe zowel Suriname als Curacao zich dit weekend blameerde in de Gold Cup

Allebei hadden ze als doel om goed mee te doen in de Gold Cup. De groepsfase overleven moest in ieder geval te doen zijn. Om die groepsfase te bereiken, moesten er wel nog kwalificatieduels gespeeld worden. Curacao tegen St, Kitts & Nevis en Suriname tegen Puerto Rico. Dat moest wel even appeltje-eitje zijn voor de teams die beiden over een arsenaal aan (oud-)-Eredivisiespelers beschikken.

lees verder
Waarom Ajax achter Shurandy Sambo aan zit

Het komt vaker voor dat trainers gaan een paar spelers willen meenemen naar hun nieuwe club. Zo nam Erik ten Hag twee spelers mee, toen hij van Ajax naar Manchester United ging: Lisandro Martinez en Antony. Maurice Steijn, de gloednieuwe trainer van Ajax, wil hetzelfde doen: er gaan geruchten dat Shurandy Sambo mogelijk overkomt van Sparta Rotterdam. Nou ja, van Sparta? Sambo is eigenlijk speler van PSV.

lees verder
PANNA! 76 met de grootste transfermissers, interviews met twee PSV-parels, Memphis, Rensch en OranjeLeeuwin Casparij

De grootste transfermissers ooit. Een dubbelinterview met PSV-parels Johan Bakayoko en Ismael Saibari en we geven het woord aan Memphis Depay én aan Devyne Rensch. Dat komt allemaal aan bod in PANNA! 76 die zojuist is verschenen. Daarin ook volop aandacht voor het WK Vrouwen, een Q&A met OranjeLeeuwin Kerstin Casparij, een interview van PANNA!-lezer Jules met Sven Mijnans en de vette auto's van Cristiano Ronaldo.

lees verder
De knappe terugkeer van Ralf Seuntjens

Ralf Seuntjens speelde op 4 mei 2022 voor het laatst een profwedstrijd, tót zaterdag 17 juni 2023. In die tussentijd kreeg de nu 34-jarige spits te horen dat hij een tumor had, wat uiteindelijk lymfeklierkanker bleek te zijn. In eerste instantie had Seuntjens niet het idee dat hij ooit nog op het voetbalveld zou staan, maar begin dit jaar werd hij genezen verklaard. Op 17 juni was het na een lang hersteltraject dus weer tijd voor een wedstrijd.

lees verder
Wout Brama: "Aanbod afscheidswedstrijd FC Twente is natuurlijk gaaf"

Na ruim vierhonderd wedstrijden in het shirt van FC Twente, en in totaal achttien jaar als profvoetballer te hebben geleefd, kwam er zondag een einde aan de prachtige carrière van Wout Brama. De 36-jarige middenvelder krijgt als dank voor zijn bewezen diensten en immer positieve instelling een afscheidswedstrijd aangeboden. Op vrijdag 8 september spelen om 19.30 uur twee teams vol oud-ploeggenoten tegen elkaar in de Grolsch Veste.

lees verder
Win het boek Ter plekke, de biografie van televisiejournalist Joep Schreuder

Van kleedruimtes en privéjets tot de Zuid-Afrikaanse jungle, van hotellobby’s en dakterrassen tot bij de voetballers thuis. Televisiejournalist Joep Schreuder was overal bij. De NOS-coryfee geeft voor het eerst een kijkje in zijn wervelende leven middels zijn biografie. Getiteld: Ter plekke. Het boek is via de vraag in dit artikel te winnen.

lees verder
Sportclub Feyenoord-archivaris doet oproep: "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

De onduidelijkheid overheerst al 75 jaar. Niemand weet waar De Zaaier is gebleven. Het monument bij Stadion De Kuip in Rotterdam, ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers onder de leden en donateurs van Feyenoord. Archivaris Cor van Veldhuizen doet een dringende oproep. "Wat is er met De Zaaier gebeurd?"

lees verder