Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 22 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
FIOD pakt frauderende belastingadviseurs op
De FIOD heeft de afgelopen twee weken vijf verdachten aangehouden en zeven doorzoekingen gedaan in strafrechtelijke onderzoeken bij frauderende belastingadviseurs. Ze hebben naar schatting voor € 2,7 miljoen opzettelijk ten onrechte aan inkomstenbelasting teruggevraagd voor klanten.
Lees meer
 
 
HR groeiend probleem voor MKB-accountant
Accountants in MKB-bedrijven hebben in toenemende mate problemen met het aantrekken en bijscholen van personeel. Dat concludeert de IFAC uit een wereldwijd onderzoek onder ruim 5.000 bedrijven in 164 landen.
Lees meer
 
Vijf tips voor de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk Advertorial

Hoe u zich kunt onderscheiden van de concurrentie

In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk. Dit vraagt om meer dan alleen een simpele website met een overzicht van uw diensten en contactgegevens.

Misschien hebt u wel een website, maar bent u er niet helemaal gelukkig mee? Of u bent wel online actief maar nog niet naar tevredenheid? Hoever u ook gevorderd bent met uw online aanwezigheid of online presence, wij hopen dat deze whitepaper u inzicht biedt in de verschillende manieren waarop u van een online presence kunt profiteren.

 
Fiscale onzekerheid drempel voor multinationals
Er is bij multinationals veel onzekerheid over internationale fiscale zaken en dan met name over vennootschapsbelasting en BTW. Dat concluderen de OESO en het IMF in een gezamenlijk een rapport uitgebracht over de fiscale (on)zekerheid op internationaal vlak.
Lees meer
 
 
Maand doorhaling voor niet betalen boete
Aan een AA die vorig jaar een boete heeft gekregen, is door de Accountantskamer een tijdelijke doorhaling voor een maand opgelegd. De boete is niet betaald en bovendien heeft de AA niet gereageerd op verzoeken tot betaling.
Lees meer
 
 
Schorsing voor slechte controle Sara Lee-dochters
Een ex-partner van PwC Brazilië is voor twee jaar geschorst als accountant en krijgt een boete van 10.000 dollar. De straf is opgelegd door de Amerikaanse toezichthouder Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) voor het tekortschieten van de accountantscontrole van een aantal dochterondernemingen van Sara Lee.
Lees meer
 
 
‘Generieke belastingverlaging zet mondjesmaat aan tot werken’
Het verlichten van de belastingdruk over alle lagen van de bevolking, bijvoorbeeld door een vlaktaks in te voeren, zal nauwelijks leiden tot een hogere arbeidsparticipatie. Een basisinkomen zorgt zelfs voor een sterke daling. Dat concludeert econoom Henk-Wim de Boer, die donderdag aan de VU promoveert op het onderwerp belastinghervormingen.
Lees meer
 
 
Novak vernieuwt Kwaliteitshandboek
De stichting Novak gaat dit jaar een aantal updates doorvoeren in het eigen Kwaliteitshandboek. Belangrijke wijzigingen zijn de implementatie van de NVKS en een splitsing van werkzaamheden bij administratieve dienstverlening en samenstellingsopdrachten.
Lees meer
 
 
Aan de kant gezette accountant krijgt advieskosten alsnog betaald
Een accountant heeft bij het gerechtshof Amsterdam alsnog betaling afgedwongen voor advies over haar juridische positie in het kader van een opdracht die door de opdrachtgever is ingetrokken.
Lees meer
 
 
Eerste Kamer neemt Wet versterking positie curator aan
De Eerste Kamer heeft dinsdag het wetsvoorstel aangenomen dat curatoren meer mogelijkheden geeft om faillissementsfraude aan te pakken. Het voorstel is als hamerstuk afgedaan.
Lees meer
 
 
Accountants voor rechter in corruptiezaak SNS
In de tweede corruptiezaak rond SNS Property Finance staan twee (voormalig) accountants centraal. Zij zouden volgens het OM steekpenningen hebben ontvangen voor accountancywerkzaamheden ten behoeve van de vastgoedtak van SNS Reaal. Dat meldt het FD. Deze week is het proces.
Lees meer
 
Bloemen, bloembollen en planten: real time transactievastlegging van veilingfacturen Contentpartner
Bloemen, bloembollen en planten, van oudsher een onderdeel van Holland’s trots en goed voor meer dan € 2 miljard omzet per jaar. Ondernemers brengen hun producten bijna dagelijks naar hun coöperatieve veiling. Dit levert veel financiële transacties op. Van Velzen accountants & adviseurs uit Warmond heeft vorig jaar het initiatief genomen om de daarbij behorende […]
 
Lessen kwaliteitstoetsingen controledossiers 2016 Opleiding
De kwaliteit van uw jaarrekeningcontroles is voortdurend object van externe kwaliteitstoetsingen. In 2016 heeft de Raad voor Toezicht weer bij diverse accountantsorganisaties de kwaliteit van de controledossiers onderzocht. De resultaten hiervan staan centraal in de bijeenkomst. Doelstelling Deze bijeenkomst biedt u de mogelijkheid om inzichten te verkrijgen op basis waarvan de kwaliteit van uw jaarrekeningcontroles […]
 
Assistent accountant RA Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Ben je klaar voor een tweede of derde stap in je carrière en ben je op zoek naar een baan als senior assistent accountant RA? Dan is je nieuwe baan […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn