Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
22 april 2020
Maatregelen corona verlengd tot en met 19 mei
We gaan samen door met de corona-aanpak in Nederland. Handen wassen, zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken, afstand houden - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden verlengd. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.

Lees alle informatie over de maatregelen en de uitzonderingen.
Doe mee met de tekenwedstrijd
Het is een rare tijd. De gemeenteraad van Boxtel wil jullie vragen mee te doen aan een tekenwedstrijd. Maak een mooie tekening van een bijzondere plek in de gemeente Boxtel en stuur hem op naar het gemeentehuis. Misschien staat hij dan straks op een mooie ansichtkaart! We kiezen 10 tekeningen uit waar we mooie ansichtkaarten van maken. En wie weet win jij een leuke prijs.

Wanneer en hoe mag je meedoen?
 
Lintjesregen

De lintjesregen die op 24 april gepland stond gaat, in verband met de coronamaatregelen, op een aangepaste wijze door. De jaarlijkse bijeenkomst voor alle gedecoreerden wordt uitgesteld. Voor het uitreiken van de lintjes wordt gezocht naar één landelijk moment later dit jaar waarop alle uitreikingen en het persoonlijk opspelden van de lintjes kan plaatsvinden. Het is nog niet bekend wanneer dit is, dit is onder andere afhankelijk van het verloop van het coronavirus. We houden alle gedecoreerden op de hoogte over deze nader te bepalen datum. 
Afvalinzameling 5 mei verschuift naar 6 mei

Dinsdag 5 mei is dit jaar een nationale feestdag. We zamelen op deze dag geen afval in. Is jouw straat op 5 mei eigenlijk aan de beurt? De inzameldag verschuift naar woensdag 6 mei. Zet je afval woensdag 6 mei voor 07.30 uur aan de weg en we halen het bij je op.
Economisch stimuleringsbudget investeert in 'Koop Lokaal' en het Rode Kruis
Twee weken geleden deed de gemeente Boxtel een oproep aan de voorzitters van de lokale ondernemersverenigingen: ‘Willen jullie meedenken over hoe we het resterende bedrag van het economisch stimuleringsbudget het effectiefst kunnen inzetten?’ Met dit budget wil het college  zoveel mogelijk lokale ondernemers ondersteunen.  De oproep ontving goede suggesties om het budget optimaal in te zetten.

Meer informatie
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten