Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
3 augustus 2020
Het aantal coronabesmettingen stijgt
Daarom is het belangrijk dat we afstand houden; als we bij elkaar op bezoek gaan, op het werk en op het terras. Als we allemaal de basisregels volgen, houden we corona onder controle.
Maatregelen tegen het coronavirus
Naast de basisregels blijven de volgende maatregelen gelden in Nederland:
Reizen en op vakantie gaan
Vakantie is dit jaar minder onbezorgd dan anders. Vermijd drukte, ook tijdens de vakantieperiode. Ga je toch op vakantie? Ga dan wijs op reis. Plan je vakantie, als het kan, buiten de schoolvakanties. Houd je waar ook ter wereld altijd aan de basisregels: Klachten? Blijf thuis en laat je testen, houd afstand, vermijd drukte en was vaak je handen. Als de lokale regels strenger zijn, dan gelden deze.
 

Naar het buitenland

Als je op vakantie wilt naar het buitenland, controleer dan eerst het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl. Houd er rekening mee dat in ieder land beperkende maatregelen zijn. Krijg je tijdens jouw vakantie gezondheidsklachten? Meld je bij een lokale huisartsenpost. Krijg je bij thuiskomst gezondheidsklachten? Blijf thuis en laat je testen. Maak een afspraak via 0800-1202.
 

Vakantie in Nederland

Veel mensen kiezen dit jaar voor een vakantie in Nederland. Als je tijdens jouw vakantie klachten krijgt die passen bij het coronavirus, dan hoef je niet naar huis voor een testafspraak. Blijf op je vakantieadres en vermijd zoveel mogelijk andere mensen. Bel naar 0800-1202 en maak een testafspraak in de buurt van uw vakantieadres. Meer informatie op Rijksoverheid.nl/coronatest.
 

Terug van vakantie

Er zijn (delen van) landen waar een oranje reisadvies van kracht is vanwege het coronavirus. Reizigers uit deze landen krijgen het dringende advies om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan zodra zij in Nederland aankomen. 
Gemeente Boxtel bloeit op
Gemeente Boxtel zoekt plekken voor inzaaien bloemmengsels
Dit voorjaar hebben we op 30 plekken in onze gemeente bloemenmengsels gezaaid. Die plekken vormen een aanvulling op ons aangepast maaibeleid. Met dit maaibeleid willen we de biodiversiteit bevorderen. Ook zorgen we er zo voor dat verschillende soorten insecten weer een plekje krijgen. In het najaar bekijken we weer welke plekken we komend voorjaar inzaaien met bloemmengsels. Wil je samen met jouw buurtgenoten ook een gemeentelijk gazon (gedeeltelijk) in laten zaaien? Laat het ons dan weten.

Meer informatie en meld jouw plek aan
Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten