Doelstelling minder uitstoot: ‘Erg ambitieus, maar niet té’
Bouwmachines
Online versie
Mainimage
Machinist van de maand januari: David Martens en zijn Hitachi ZX890LCR-6
David Martens (32) is echt een jongen van de praktijk. Het vak van machinist leerde hij bij zijn werkgever Vlasman uit Alphen aan den Rijn. ‘De liefde voor slopen zat er al jong in’, herinnert David zich. Hij begon als 17-jarige jongen als hulpje bij de kraan. Ruim 14 jaar later is hij bij Vlasman de vaste machinist op de Hitachi ZX890LCR-6, die in de zwaarst mogelijk configuratie maar liefst 175 ton weegt.
Doelstelling minder uitstoot: ‘Erg ambitieus, maar niet té’

De uitstoot van bouwmachines fors terugdringen is ambitieus, maar wél haalbaar. Dit stelt Albert Lusseveld, programmamanager Duurzaamheid en Veiligheid van de branchevereniging voor leveranciers van bouwmachines (BMWT), naar aanleiding van het onlangs gesloten Schone Lucht Akkoord.

Lees verder >
Veel aanmeldingen voor opleiding in de infra na open dag SOMA College

Het SOMA College in Harderwijk kijkt terug op een succesvolle open dag. Inmiddels hebben al veel studenten zich aangemeld om het schooljaar 2020/2021 te kunnen starten met een infra opleiding.

Lees verder >
BLOG Lion Verhagen | No Green Deal voor hogepriester Frans Timmermans

De Green Deal voor de EU werd door EU-commissaris Frans Timmermans eind 2019 gepresenteerd met veel gevoel voor drama, zoals we dat van hem kennen. Timmermans is iemand die de wereld wil redden en die daarbij gebruikmaakt van het sentiment dat we voelen voor onze kinderen.

Lees verder >
VLZS is 24/7 aan het slopen op Schiphol, zonder dat de reizigers iets merken

Luchthaven Schiphol Amsterdam is begonnen aan de verbouwing van vertrekhal 1. Deze cruciale ruimte blijft in die periode gewoon in gebruik. Terwijl dagelijks duizenden reizigers passeren is VLZS met de deelsloop gestart. Dit lijkt een onmogelijke opgave.

Lees verder >
Volg ons op social media
facebook Linkedin Twitter Instagram

Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright