Ontdek de natuur met Roots - 28 februari
Roots

Natuur in maart

HAZEN OP RAMKOERS

Nu de temperaturen stijgen, krijgen hazen het op hun heupen. Ze rennen in 'treinen' achter elkaar aan, springen een gat in de lucht en rollen boksend over het verse gras. Het is rammeltijd. Zondag 10 maart kun je dit natuurspektakel met eigen ogen zien met een Staatsbosbeheer-excursie in de Reeuwijkse Plassen.
Foto: Luuk Belgers

Roots

Roots Natuurfotowedstrijd 2019

RUIM € 8.500 AAN PRIJZEN

Heb jij een mooie natuurfoto gemaakt? Stuur die dan nu in voor de Grote Roots Natuurfotowedstrijd 2019. Je kunt fantastische prijzen winnen, waaronder de nieuwste camera van Nikon t.w.v. € 2.899. En je dingt mee naar een plekje in de Roots Natuuragenda van 2020. En een leuk nieuwtje: we hebben dit jaar een publieksprijs.
Foto: Alwin Hardenbol

Roots

Natuurwandelen

BANKJE GEZOCHT

Tijdens een wat langere natuurwandeling heb je soms behoefte aan een pauze. Bijvoorbeeld voor een lunch of om de voeten even rust te geven. Maar waar langs het pad staat een bankje? De app Alle bankjes biedt uitkomst. Roots test de app.
Foto: Niels Kooyman

Roots

Natuurkennis

WIE IS WIE?

Vlinders lijken soms erg op elkaar, zoals de grote vos en de kleine vos. Hoe houd je ze uit elkaar? Roots-redacteur Daniël Mulder heeft een fantasievol ezelsbruggetje. Het heeft te maken met de atoombom, blogt hij.
Foto: Ellen de Boer

Roots-promotie

VELUWEREIS

Midden in Nederland ligt het grootste aaneengesloten natuurgebied, de Veluwe. Stel dat je samen met een boswachter dit fantastische natuurgebied kunt doorkruisen?

Samen met natuurbeheerders heeft SNP Natuurreizen een unieke natuurreis samengesteld. Je gaat 5 dagen op stap en je komt op plekken die voor anderen onbereikbaar zijn. Een uitzonderlijke kans door de samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Kroondomein Het Loo en Geldersch Landschap & Kasteelen.
Foto: Clara Wilken

Roots
Roots

Foto van de week

JONGE ZWAANTJES KRIJGEN LES

De nieuwe Foto van de Week is deze prachtige plaat van jonge zwanen die 'les krijgen'. De foto is door Kevin van den Hoven ingestuurd voor de maartwedstrijd, die als thema 'Groot en klein' heeft. Wil je ook meedoen? Je kunt nog inzenden t/m 18 maart. En met de 5 fototips die Roots geeft, maak je nog meer kans.
Foto: Kevin van den Hoven

Roots

WORD ABONNEE EN KIES JE CADEAU

Vanwege het grote succes zijn de Roots-boeken Het langste natuurpad van Nederland en Roofvogels en uilen meerdere malen herdrukt. Buitenkans: je kunt deze boeken nu cadeau krijgen bij een abonnement op Roots!

Roots

Wat een vraag!

HEBBEN PLANTEN OOK ONTLASTING?

Mensen en dieren kunnen naar de ‘wc’, maar hoe raken planten eigenlijk hun afvalstoffen kwijt? Een tipje van de sluier lichten we alvast op: de ontlasting van een plant stinkt in ieder geval niet zoals bij ons...
Foto: Bob Luijks

 
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2019 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer