NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
LAATSTE NIEUWS
 
#
 
‘Maersk zet vaart achter buitenspel zetten van expediteurs’
 
Maersk wil snel nieuwe stappen zetten in haar eigen ontwikkeling als logistiek integrator en de vrachtexpediteurs verder buitenspel zetten. Het Deense concern wil volgens een verhaal van The Loadstar spoedig met een statement naar buiten komen dat erop neer zou komen dat Maersk vanaf 1 november alleen nog lading direct van verladers wil accepteren, om...
 
 
 
(advertentie)
#  
De volgende stap voor je wagenpark
 
De volgende stap in wagenparkbeheer kan voor iedereen anders zijn. Wil je inspiratie opdoen voor de toekomst van je wagenpark? Kom dan op 3 november naar Webfleet CONNECT in DeFabrique in Utrecht.

Meld je aan voor Webfleet CONNECT
 
 
 
#
 
Haven Rotterdam groeit met dubbele cijfers
 
De goederenoverslag in de haven van Rotterdam is in het derde kwartaal van het jaar met bijna 15% gegroeid tot 118,5 miljoen ton. Het containervolume lag weer boven het pre-corona niveau.
 
 
 
#
 
Cabotagenoodgreep in VK
 
In de strijd tegen het truckerstekort rekt de Britse regering de cabotageregels flink op. In plaats van twee cabotageritten mogen buitenlandse chauffeurs straks ongelimiteerd cabotage uitvoeren binnen een tijdspanne van twee weken. De Britse transportsector reageert geschokt, terwijl Nederlandse transportbedrijven blij zijn met de verruiming.
 
 
 
#
 
‘Je kunt al snel zien hoe zwaar een truck beladen is’
 
Gevaarlijke verkeerssituaties, ongevallen, files en schade aan infrastructuur. Overbeladen vrachtwagens veroorzaken heel wat leed op de Nederlandse wegen en zijn jaarlijks debet aan een economische schade van vele tientallen miljoenen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) probeert dit probleem aan te pakken door gericht te controleren. NT keek een ochtend mee bij een actie in...
 
 
 
(advertentie)
#  
Veilig elektronica gebruik op de werkvloer
 
Truckmount helpt u met oplossingen voor veilig en efficiënt gebruik van elektronica in magazijnen en vrachtwagens. Lees verder om te zien hoe we dit voor importeur Amboina hebben gedaan.

Klik hier:
 
 
 
#
 
‘Beperkte stroomcapaciteit bij dc’s grote belemmering voor e-trucks’
 
De zero-emissiezones voor trucks in grote steden komen eraan. De verwachting is dat transporteurs vooral bij de distributiecentra gaan snelladen. Maar als er nu een aanvraag wordt gedaan voor een zware stroomaansluiting bij de netbeheerder, duurt het nog vele jaren voordat die geleverd wordt. En dat is een groot probleem voor de transitie.
 
 
 
#
 
‘Betrek de netbeheerder eerder bij de laaduitdaging e-trucks’
 
De logistiek moet vanaf 2025 met elektrische trucks in de steden gaan rijden. Er is echter nog onvoldoende oplaadcapaciteit. Daarom gaat de werkgroep logistiek van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur in kaart brengen wat er moet gebeuren om dit probleem op te lossen. Mark van Kerkhof van consultancybureau APPM is een van de auteurs van het...
 
 
 
#
 
Railverbinding Belgrado-Boedapest is rode loper voor China
 
Het zal voor Yang met de pet bij de koffieautomaat in Beijing vast geen hot topic zijn geweest. Dat in het Zuid-Hongaarse stadje Kiskunhalas de eerste steen is gelegd voor modernisering van de spoorverbinding Boedapest-Belgrado. Toch berichtten verschillende Chinese media afgelopen week over die in het verre Europa verrichte plichtpleging. Voor de Chinese machthebbers is...
 
 
 
(advertentie)
#  
TE HUUR 17.753 m² distributieruimte
 

Op bedrijventerrein Frankeneng in Ede wordt ruim 41.000 m² warehouse ontwikkeld. Reeds 50% verhuurd. Start bouw 1-1-2022. Te huur vanaf 7.870 m².


Meer weten? Ga naar www.prodeltarealestate.nl
 
 
 
#
 
24/7 wachten op plek in Los Angeles
 
De oekaze van de Amerikaanse president Joe Biden dat de haven van Los Angeles de klok rond moeten gaan draaien, lijkt nog geen effect op de zware congestie te hebben.
 
 
 
#
 
Logistiek vastgoed breekt records
 
Na het recordjaar 2020 lijkt 2021 wederom een jaar van superlatieven te worden voor de Europese logistieke vastgoedmarkt. Zowel de beleggings- als de opnamevolumes lagen in het eerste halfjaar fors boven het vijfjaarsgemiddelde, blijkt uit een analyse door vastgoed­adviseur Savills.
 
 
 
#
 
Verdozing op stand
 
De trein van nieuw logistiek vastgoed dendert maar door. De behoefte aan grote distributiecentra blijft groeien en deze ontwikkeling gaat voorlopig niet stoppen. Beleggers stoppen dan ook steeds meer geld in nieuwe logistieke panden. De discussie of we al deze ‘dozen’ wel in Nederland moeten willen, is achterhaald. Net als bij windmolens en datacenters wil...
 
 
#
 
Beelen eist 130 miljoen euro van Havenbedrijf Amsterdam
 
Sloopkoning Wim Beelen heeft een claim van 130 miljoen euro neergelegd bij Havenbedrijf Amsterdam en haar eigenaar, de gemeente Amsterdam. Dat bevestigt een woordvoerder van de havenbeheerder. Volgens Beelen, de nieuwe eigenaar van het ADM-terrein in de Amsterdamse haven, gaat het bij de claim om gelden die ADM nog tegoed had van het havenbedrijf.
 
 
 
#
 
DAF kan megabestelling van Girteka verwachten
 
Girteka heeft met 8.000 trucks naar eigen zeggen al het grootste wagenpark van Europa, maar daar komen er nog eens ‘duizenden’ bij. Het Litouwse transportbedrijf heeft daarvoor 145 miljoen euro beschikbaar.
 
 
 
#
 
Nederland moet Schiphol geheel opengooien voor Qatar Cargo
 
Qatar Airways Cargo krijgt vanaf het winterseizoen 2024/2025 onbegrensd toegang tot de Nederlandse luchtvrachtmarkt. Dat is het resultaat van een nieuwe luchtvaartverdrag tussen de EU en Emiraat Qatar.
 
 
#
 
‘Beter ontwerp van logistieke centra zorgt voor minder discussie over verdozing’
 
De ‘verdozing’ neemt toe in Nederland. Er komen steeds meer distributiecentra waar bedrijven hun voorraden bewaren. Dat doen ook steeds méér bedrijven, want consumenten willen steeds meer en steeds sneller. Hoe kan er aan die vraag worden voldaan en blijft het toch leefbaar voor alle levende wezens?
 
 
 
#
 
Chauffeur met veel overtredingen niet aan de bak bij PostNL
 
Het ministerie van Rechtsbescherming heeft volgens de rechter terecht geweigerd een Verklaring Omtrent Het Gedrag (VOG) af te geven aan een vrachtwagenchauffeur wegens een teveel aan verkeersovertredingen. De man was sinds 2 augustus van dit jaar als chauffeur in dienst getreden bij PostNL, maar kan daar dus niet blijven werken.
 
 
 
#
 
Verplicht extra bijmengen biodiesel binnenvaart voorlopig van tafel
 
De verplichte extra bijmenging van biodiesel voor de binnenvaart is voorlopig van tafel. Dat heeft minister Barbara Visser besloten. Volgens de bewindsvrouw is er nog te weinig bekend over de risico’s die bij het bijmengen van met name afgewerkte frituurolie (FAME) voor scheepsmotoren betekenen.
 
 
#
 
Levert Mobiliteitspakket 2.0 Britse toestanden op?
 
De arbeidsomstandigheden van vrachtwagenchauffeurs verbeteren en een einde maken aan de verstoring van de concurrentie in het wegvervoer. Met dat oogmerk gaf het Europees Parlement vorig jaar goedkeuring aan een pakket herziene regels: het Mobiliteitspakket. In september vorig jaar traden de eerste maatregelen in werking. Zo gold er vanaf die datum een organisatieplicht voor de...
 
 
 
#
 
Binnenvaart-bunkeraars vrezen ‘vrijwel gehele vernietiging’
 
De Nederlandse leveranciers van brandstof aan de binnenvaart vrezen voor hun voortbestaan door de manier waarop het kabinet nieuwe eisen wil invoeren om de CO2-uitstoot terug te brengen.
 
 
 
#
 
‘Scandinavië en Baltische staten kijken naar Harlingen voor shortsea-verbindingen’
 
De haven van Harlingen is divers; er wordt veel gedaan met lading op het gebied van zout, zand en grind en visserij en daarnaast projectlading, containers en breakbulk. Naast deze verschillende ladingstromen richt de haven zich op de scheeps-en jachtbouw.
 
 
 
#
 
NT webinar: versnipperde trucktol in Europa
 
Donderdag 4 november om 11:00 uur houdt Nieuwsblad Transport een webinar over de versnipperde trucktol in Europa.
 
 
 
#
 
Antwerpen door grens van één miljoen teu overslag per maand
 
De haven van Antwerpen heeft in de eerste negen maanden van het jaar voor het eerst in zijn geschiedenis meer dan negen miljoen teu overgeslagen.
 
 
 
#
 
Laatste vlucht voor Alitalia
 
Met de laatste avondvlucht van Sardinië naar Rome is er een einde gekomen aan het bestaan van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Een maatschappij die de laatste 20 jaar geen winst heeft geschreven en de Italiaanse en Europese belastingbetalers uiteindelijk 11 tot 13 miljard euro heeft gekost.
 
 
 
#
 
Reining Transport opent locatie met slaapplekken voor chauffeurs
 
Reining Transport opent een nieuw gebouwde locatie in het Duitse Brüggen Bracht, met 120 parkeerplaatsen voor trucks en slaapplaatsen voor chauffeurs.
 
 
 
 
www.nt.nl redactie@nt.nl
 
Afmelden 010-280 10 00
 
 
© 2021 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
 
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam