Jos van Oord werd onlangs voor het eerst grootvader. In deze nieuwsbrief een brief aan zijn kleinzoon, want: in wat voor wereld kom je als pasgeborene terecht? Een wereld waar het soms wel iets genadiger mag, aldus Wim Beekman. Want een beetje mildheid en genade hebben we allemaal nodig...

Over genade gesproken: veel gemeenten doen de komende Veertigdagentijd weer mee aan de Paasgroetenactie voor gedetineerden. Meedoen kan heel eenvoudig, lees meer onderaan deze nieuwsbrief.


Een goede zondag!
Column Genadiger

Wim Beekman pleit voor wat meer genade in onze samenleving en neemt een voorbeeld aan zijn grootmoeder. "Wanneer wij als jongvolk te dicht de grens naderden van wat gepast was, zei ze: “Foei, foei!” Zonder haar vroegere scherpte, met pretlichtjes in haar ogen, en een glimlach om haar mond."

Lees de column
Ik geloof 'God heeft het beste met me voor'

Waarom ze gelooft? Soms is dat best lastig uit te leggen aan haar medestudenten, vindt Emma van den Brink (19) uit IJsselstein. Ze studeert technische bestuurskunde aan de TU Delft. Voor haar betekent het geloof bescherming, vertrouwen en een duidelijke richting.

Lees het interview
Brief aan mijn kleinzoon 'Zo teer als de wind'

Emeritus predikant Jos van Oord schrijft een brief aan zijn pasgeboren kleinzoon Abel. "In deze wereld lijken de Kaïns de dienst uit te maken. Maar misschien word jij - Abel - een mens met een oog voor het kwetsbare in de wereld, het breekbare, het weerloze. Want broos zijn wij mensen, al schreeuwen we daar vaak overheen."

Lees de brief
Paasgroetenactie Een kaart doet goed

In de komende Veertigdagentijd worden vanuit vele protestantse gemeenten weer tienduizenden paaskaarten naar gevangenissen gestuurd. Zo'n paasgroet doet de gedetineerden goed, blijkt uit hun reacties. “Een kaartje ontvangen is een teken dat mensen niet opgegeven worden. Dat past helemaal bij Pasen.”

Lees meer
Ten slotte een kijktip: MijnKerk maakte een serie video's over de Tien Geboden. Wat vertellen die woorden ons over het goede leven? Ds. Otto Grevink gaat ze één voor één langs.
Over Petrus
Deze Petrus-nieuwsbrief houdt je op de hoogte van de nieuwste verhalen van geloof, hoop en liefde uit de (wereldwijde) kerk. Meer overdenkingen, liederen en verhalen vind je op petrus.protestantsekerk.nl. Vier keer per jaar het magazine Petrus in de bus? Neem dan een gratis abonnement.
Abonneer op Petrus Magazine
Copyright © 2021 Protestantse Kerk, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail omdat u betrokken bent bij de Protestantse Kerk in Nederland.

Ons adres is:
Protestantse Kerk
Joseph Haydnlaan 2a
Utrecht, 3533 AE
Netherlands

Add us to your address book


Wilt u reageren op deze nieuwsbrief? Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen.
Deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit.