Managers in alle soorten en maten

1 year ago


Text only:

Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief in uw browser.


Managers in alle soorten en maten

Rieel-Info nummer 2017-45
Regelmatig verbazen secretaresses zich over hun manager. Waarom doen ze dit of waarom doen ze dat juist niet? Ik kreeg het verzoek om eens een blog over managers te schrijven en hoe lastig het soms is om goed met ze samen te werken. Managers zijn net mensen. Je hebt ze in alle soorten en maten. Succesvolle samenwerking tussen manager en secretaresse is altijd gebaseerd op respect en vertrouwen. Als je van elkaar weet waar sterke en ook minder sterke punten liggen, dan kun je elkaar aanvullen en een goede balans vinden in jullie aanpak. Hoe dit werkt leg ik je graag uit aan de hand van twee verschillende managers. Lees meer >>


Aanbieding van de maand: training Chinese taal en cultuur

In deze training staan de belangrijkste feiten over China, de gesproken taal, de karakters, de cultuur en de manier waarop Chinezen met elkaar omgaan op het programma. Uiteraard drinken we Chinese thee en serveren we een authentieke lunch. Speciaal voor ervaren managementondersteuners als jij die voorbereid willen zijn op Chinese bezoekers bij hun bedrijf of instelling.

Deze training wordt gegeven op vrijdag 24 november aanstaande van 09.30 tot 16.30 uur in Zwolle. 

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 31 oktober 2017!

Diana Polman-Held, beschikbaar als managementassistente in de regio 024 - 026 - 055 - 0314 - 0317:


"Wat was het een leuke verrassing dat tijdens de snelle zomervariant van de Secretaressehogeschool ook de training Chinese taal en cultuur op het programma stond! Dit stond al een tijdje op mijn verlanglijst omdat ik in het verleden ook voor ondernemingen met zakelijke Chinese banden heb gewerkt. Allerlei aspecten kwamen aan de orde. Van geschiedenis tot recente economische ontwikkelingen, van een heerlijk voorproefje van de gastronomie tot de taal. We hebben zelfs met het kalligraferen van de karakters geoefend en kregen we met eenvoudige woorden en standaardzinnen een handvat. Maar vooral qua cultuur kregen we de eyeopeners. Welke normen en waarden zijn belangrijk in de omgang, en waar dien je rekening mee te houden bij het zakendoen met Chinezen? Ik vind deze training zeker een aanrader!

Voor meer informatie over Diana: www.linkedin.com/in/diana-polman-held

 

 


Nieuws voor secretaresses

Google gaat spraakassistent Assistant Nederlands leren
Google zoekt een tekstschrijver voor zijn Google Assistant. Het bedrijf zegt hard te werken aan een Nederlandse versie van de spraakassistent. Google Assistant spreekt momenteel Engels, Frans, Duits, Portugees en Japans.
Bron: nu.nl

Postbedrijf Sandd voert druk op PostNL verder op met overname
Postbedrijf Sandd zaagt flink aan de poten van marktleider PostNL. Het bedrijf neemt branchegenoot Van Straaten Post over en is daardoor in staat om vijf dagen in de week zowel voor consumenten als bedrijven post te bezorgen.
Bron: RLTZ

Nu overstappen, oude Google Drive gaat met pensioen
Google trekt de stekker uit de huidige desktopversie van Google Drive. Eerst stopt Google met de ondersteuning, in het voorjaar van 2018 gaat de opslagdienst volledig op de schop. Google adviseert gebruikers om over te stappen naar een alternatief.
Bron: Rendement

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Uitschrijven


Deel deze nieuwsbrief op

© 2019