Manifesto nu in de bioscoop, theatermarathon The Nation in première en nog meer tips

1 year ago


Text only:

Om de webversie te openen klik hier


De komende weken zijn er tal van optredens van artiesten die u eerder in het Holland Festival hebt kunnen zien. In deze nieuwsbrief vindt u een selectie. Medio november worden alweer de eerste namen voor Holland Festival 2018 bekendgemaakt.


MANIFESTO NU IN DE BIOSCOOP


De filminstallatie Manifesto van Julian Rosefeldt, waarin actrice Cate Blanchett op dertien schermen fragmenten uit beroemde twintigste-eeuwse (kunst)manifesten – van Claes Oldenburg tot Dogma – virtuoos tot leven brengt, was een groot succes tijdens het laatste Holland Festival. Lukte het in juni niet een kaartje te bemachtigen, of wilt u Manifesto nogmaals zien? Dat kan, want dit meesterwerk draait nu als film in de bioscoop.


meer info
 

THE NATION


Het Nationale Theater


2 november - 21 januari
tournee


De eerste drie delen van de Netflix-achtige theatermarathon The Nation, over een op hol geslagen multiculturele samenleving, trok in het Holland Festival volle zalen. De volledige zesdelige versie is nu voltooid. Na de première op 5 november gaat de vijf uur durende marathon op tournee.
'diepgravend entertainment'
- NRC Handelsblad ★★★★★


info & tickets

La Dictadura de lo Cool


La Re-sentida


19 november
Stadsschouwburg Amsterdam


Het Chileense gezelschap La Re-sentida (dat in 2013 door het Holland Festival in Nederland werd geïntroduceerd met Tratando... en in editie 2015 te zien was met La Imaginacion del Futuro) neemt in deze voorstelling de Chileense upperclass op de korrel. Een prikkelende provocatie in de traditie van Molière en Michel Houellebecq.


info & tickets
 

NOVEMBER MUSIC


2 - 12 november
Den Bosch


De première van Kate Moores compositie Sacred Environment tijdens Holland Festival Proms 2017 leverde haar een hoge notering op in de lijst met publieksfavorieten. Volgende maand presenteert Moore bij November Music haar opdrachtcompositie Bushranger Psychodrama. Tevens is daar haar nieuwe keramische klankinstallatie Porcelain te zien. Verder op het programma o.a. John Zorn, Heiner Goebbels en Cory Henry & Metropole Orkest.


info & tickets
 

NO MORE MASTERPIECES


Wolfgang Rihm, Ensemble intercontemporain, 33 1/3 Collective


Componist Rihm en de videokunstenaars van 33 1/3 Collective lieten zich inspireren door de oervader van het antitheater, de Franse avant-gardistische toneelschrijver Antonin Artaud, die oorlog verklaarde aan traditie en regels. Het resultaat is te zien op 2 november in Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam, 3 november November Music, Den Bosch en op 4 november in het Koninklijk Conservatorium (Festival Dag in de Branding), Den Haag.


info & tickets

NIET MEER ZONDER JOU IN NEW YORK


sfeerverslag in de Volkskrant


Actrice Nazmiye Oral en haar moeder Havva waren in New York om de bejubelde voorstelling Niet Meer Zonder Jou (Holland Festival 2015) te spelen. Journaliste Herien Wensink volgde het tweetal naar de Amerikaanse stad, en schreef een mooi artikel.
'Voor de voorstelling bidt [moeder Havva] altijd even: eerst voor vergiffenis omdat ze meedoet aan dit goddeoze project, dan met het verzoek om het alsjeblieft wel goed te laten gaan.'


lees verder

 

THEATRE OF THE WORLD OP CD


Louis Andriessen


Het was een van de hoogtepunten van het Holland Festival 2016: Louis Andriessens 'grotesque stagework' Theatre of the World over Athanasius Kircher, de laatste universele renaissancemens. De concertante wereldpremière had eerder dat jaar plaats in Los Angeles, en is nu als dubbel-cd uitgebracht. 'Dirigent Reinbert de Leeuw heeft het Los Angeles Philharmonic omgesmeed tot een echt Andriessen-ensemble. (...) De klankregie is weergaloos', aldus de Volkskrant.


lees verder

SACRED ENVIRONMENT NOG ONLINE


gratis 3D-brillen 


Het is nog steeds mogelijk op YouTube de gecomprimeerde versie van Sacred Environment (van Kate Moore en Ruben van Leer op Holland Festival Proms 2017) te bekijken, en met een VR-bril in 3D te ervaren.
Heeft u geen VR-bril? Geen nood: komende week kunt u tussen 10 en 17 uur een gratis Google Cardboard-bril afhalen bij de receptie van het Holland Festival, Piet Heinkade 4 (Muziekgebouw aan 't IJ), 4e etage. 


bekijk de video
 

NIEUWE ARCHIEFBEELDEN ONLINE


Het filmarchief van 70 jaar Holland Festival is voltooid. Zeventig filmfragmenten geven een goed overzicht van even zoveel festivaljaren. Bekijk bijvoorbeeld het interview met componist Luciano Berio in 1972, of hoe in datzelfde jaar Harry Mulisch zijn theaterstuk Oidipous Oidipous toelicht.


naar filmarchief

VIER ONZE 70E VERJAARDAG MEE


Het Holland Festival bestaat 70 jaar en trakteerde op een uitgebreid programma. Wilt u bijdragen aan de toekomst van het festival? Doneer dan nu eenmalig € 70. Alvast hartelijk dank voor uw gift!
Ja, ook ik vind het Holland Festival belangrijk en doneer eenmalig € 70


donaties en felicitaties
 
Volg ons via
Afmelden nieuwsbrief
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.

Hollandfestival.nl

Categories: City | City | Village Walking | Walking Recreation
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018