Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 30 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Mannak: feitelijke onjuistheden, maar ik mag van Van der Vegte niet reageren
De op non-actief gezette algemeen directeur van de NBA Harm Mannak zegt tegen regionaal dagblad Tubantia dat er feitelijke onjuistheden zijn verschenen die hij met documentatie kan weerleggen over de kwestie waardoor hij onder vuur kwam te liggen.
Lees verder »
Hoge Raad verwerpt beroep, Van Boekel aansprakelijk voor ondeugdelijke inbrengverklaring
De Hoge Raad heeft het beroep dat het Tilburgse Van Boekel accountants en adviseurs en een daar voorheen werkzame AA instelden tegen een veroordeling door het gerechtshof ’s-Hertogenbosch verworpen. Daarmee staat vast dat beiden aansprakelijk zijn voor het voorbereiden en afgeven van een ondeugdelijke inbrengverklaring
Lees verder »
Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Kabinet wil ruimere mogelijkheden om opleidingskosten van transitievergoeding af te trekken
De ministerraad heeft er vrijdag mee ingestemd de Raad van State om advies te vragen over een voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om opleidingskosten aftrekbaar van de transitievergoeding te maken. Werkgevers zouden dan opleidingskosten die hun medewerkers maken voor een opleiding voor een andere functie binnen hetzelfde bedrijf af kunnen trekken […]
Lees verder »
EY Nederland ziet winst en omzet stijgen
EY Nederland zag in het boekjaar 2018/2019 zowel de omzet (+5%) als de winst (+4%) stijgen. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het accountantskantoor vrijdag heeft gepubliceerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Stappenplan: naar een toekomstbestendig accountantskantoor

Volgens onderzoek door Wolters Kluwer Tax & Accounting is technologie één van de belangrijkste groeifactoren voor bedrijven. Maar hoe kun je traditionele processen aanpassen en overstappen op een nieuwe manieren van werken en denken? Bekijk dit onderzoek en het stappenplan!
Download gratis >

Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (11): Moreel kompas
“Stel, je wil samen met buurman jullie terrassen achter in de tuin opnieuw laten betegelen. Jouw buurman geeft aan dat hij wel iemand kent die dat kan doen. Het enige wat je hoeft te doen is aan de buurman € 500 te geven. Hij regelt het verder wel. Wat zou jij doen?”
Lees verder »
Jaar celstraf voor frauderende ondernemer die naar accountant wees
De van stelselmatige BTW-fraude verdachte ondernemer die bij de rechtbank zijn accountant de schuld in de schoenen schoof is door de rechter in Zwolle veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk
Lees verder »
WAB kan flexwerk-trend niet tegenhouden

Wat zijn de gevolgen van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) voor payrolling? Gaat deze wet wel zorgen voor minder flexwerk?

Lees verder »
Internal auditors willen meer aandacht voor cultuur en gedrag
Veel internal auditors willen meer aandacht voor cultuur en gedrag. Dat is één van de conclusies uit het onderzoek ‘Meer succes met soft controls’ naar cultuur en gedrag, dat in opdracht van NBA LIO en IIA Nederland is gedaan.
Lees verder »
PERSONALIA: André de Regt RA partner bij het Compliancekantoor
Met ingang van 1 oktober 2019 versterkt André de Regt RA het Compliancekantoor. André zal accountantsorganisaties gaan ondersteunen bij met name vraagstukken op het gebied van risk management en compliance.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiencyslagen in stroomversnelling dankzij No hands accounting

Steeds meer kantoren werken met No hands accounting met Exact Online. Maar hoeveel tijd besparen die nu eigenlijk? Bij kantoor De Administratie weten ze het precies. ‘De tijd die wij nodig hebben voor een gemiddelde administratie hebben wij terug weten te dringen van 2 uur naar 35 minuten.’ 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Pensioenkortingen niet meer uit te leggen’
Veel zwartwerkers, schoonmakers koploper
OPLEIDINGEN
Frauderisicofactoren in de praktijk
Fiscount
1 oktober 2019
Cursus Formeel Belastingrecht
Fiscaal Vanmorgen
3 oktober 2019
Financieel Advies MKB (Post-hbo)
HAN
9 oktober 2019
VACATURES
Assistent-Accountant
ABAB Acountants en Adviseurs
Nijmegen
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Controleleider- Oosterhout
DRV
Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN