Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 11 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Mannak voelt zich beschadigd en dient tuchtklacht in tegen vijf NBA-bestuurders
Harm Mannak heeft een tuchtklacht ingediend tegen vijf (voormalige) bestuursleden van de NBA. De in 2019 afgetreden NBA-directeur wil van de Accountantskamer een oordeel over de manier waarop de bestuurders destijds zijn functioneren hebben laten onderzoeken.
Lees verder »
Ook Belgische accountant in ‘woelig water’
Ook in België liggen accountants onder vuur door incidenten. In een lang opinieartikel neemt Bart Van Coile, voorzitter van Institute for Tax Advisors and Accountants (ITAA), stelling tegen aanvallen op het accountantsvak in België.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie? Vraag een demonstratie aan.

Hoe kom je erachter of software voor urenregistratie, planning en facturatie écht werkt voor jouw kantoor? Door een lijst van vragen te maken en deze vragen te stellen in een demonstratie op maat. Lees hier welke vragen je niet mag vergeten:

De vragen en demo aanvragen »
NBA keurt TVL-protocol af
De werkgroep Controleprotocollen (COPRO) van de NBA heeft het accountantsprotocol van de overheid voor de steunmaatregel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) afgekeurd. COPRO adviseert daarnaast om de derdenverklaring voor startende ondernemers niet af te geven.
Lees verder »
Brussel: Nederland moet snel anti-witwaswet aanpassen
De Europese Commissie wil dat Nederland binnen twee maanden Europese richtlijnen tegen witwassen in nationale wetten vertaalt, anders volgt mogelijk een gang naar de Europese rechter.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
KENNISPARTNER
Kantoorverkoop door een MBO of een MBI?

Bedrijfsoverdracht kan onder meer plaatsvinden in de vorm van een zogenaamde management buy-out (MBO) of management buy-in (MBI). Bij een MBO nemen een of meer medewerkers (een deel van) de onderneming over, terwijl er bij een MBI een of meer personen betrokken zijn van buiten de organisatie. Zowel bij een MBO als een MBI oefent […]

Lees verder »
Awf-premie naar 0,34%
Omdat de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) niet door gaat, verlaagt het kabinet de Awf-premie. Vooruitlopend op het wetsvoorstel maakt staatssecretaris Vijlbrief de nieuwe percentages bekend.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De thuiswerkvergoeding: hoe zit dat belastingtechnisch?

Nog steeds werkt een groot deel van Nederland vanuit huis. Wat kost dat thuiswerken de werknemer eigenlijk? En mag of moet je als werkgever deze kosten vergoeden met een thuiswerkvergoeding? In deze blog lees je hoe de thuisvergoeding werkt en hoe het zit met de belasting.

Lees verder »
Booking.com verdacht van btw-fraude in Italië
Booking.com zou de Italiaanse fiscus voor 153 miljoen euro hebben getild door geen btw af te dragen. Het boekingsplatform bevestigt dat er een onderzoek loopt maar acht zichzelf niet schuldig aan fraude.
Lees verder »
Ex-advocaat, nu accountant wil rectificatie van ‘Opgelicht’
Voormalig advocaat mr Sam Bharatsingh wil dat tv-programma Opgelicht (AvroTros) een rectificatie plaatst over onwaarheden die tijdens een uitzending over hem zouden zijn verteld. Zijn accountantswerk lijdt eronder, stelt hij.
Lees verder »
Kamer wil dat Hoekstra orde op zaken stelt, en nu echt
Demissionair minister Wopke Hoekstra (Financiën) moet snel met een plan komen om de financiële verantwoording voor de rijksuitgaven te verbeteren. Dat eiste de Tweede Kamer in een debat op woensdagmiddag.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
KPMG onderzoekt bitcoinblunder
PERSONALIA | Pim de Vries naar CFO Capabel
Geen schade door naheffingsaanslag, klant moet Hoofddorps accountantskantoor betalen
Tweede Kamer wil verdere verlichting administratieve lasten NOW-controle
OPLEIDINGEN
Yuki Expert Sessions met Arjen Banach: Over het succes van innovatie en werkgeluk
Yuki
17 juni 2021
De werkruimte van de ondernemer
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
Opstellen van betere prognoses
Fiscount
8 november 2021
VACATURES
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Accountant Internationaal
Visser & Visser
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN