ELF Voetbal nieuwsbrief van 08-06-2022
Marc Cardona en Inigo Córdoba, Spaans Go Ahead Eagles-duo: "Jullie hebben altijd haast"

Inigo Córdoba speelde bijna honderd wedstrijden voor Athletic Bilbao, terwijl Marc Cardona de kleedkamer deelde met Lionel Messi. Toch streken de twee Spanjaarden afgelopen zomer neer in Deventer. "Jullie hebben altijd haast en daar is het diner een goed voorbeeld van."


lees verder
Samenvatting Duitsland - Engeland (Nations League)

Dinsdagavond namen Duitsland en Engeland het tegen elkaar op voor een duel in de Nations League. Engeland verloor de eerste wedstrijd van Hongarije en ging op zoek naar eerherstel. Dat kwam er niet. Het duel eindigde in 1-1.

lees verder
De laatste keer dat Nederland tegen Wales speelde

Na de indrukwekkende zege op België is woensdag Wales de tegenstander voor het Nederlands Elftal in de Nations League. Het is alweer bijna zeven jaar geleden dat Oranje tegen het land van Gareth Bale speelde. Welke spelers stonden er toen in het veld bij de ploeg van Danny Blind? 

lees verder
Brian Brobbey over keuze Van Gaal: "Ze bellen niet iederéén"

Deze week neemt Jong Oranje het op tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar en Wales. Bij twee zeges is Nederland verzekerd van groepswinst en dus een ticket voor het het EK. In gesprek met spits Brian Brobbey blikken we vooruit op de komende kwalificatiewedstrijden.

lees verder
PANNA! 66 over de gekke transferzomer, Koning Karim, Feyenoord-talent Benita, Royalistiq en EK-koorts met de OranjeLeeuwinnen

De voetbalwereld is een soort op hol geslagen carrousel: hij stopt nooit met draaien. Zelfs als de bal stilligt op de Nederlandse velden is er genoeg om je op te verheugen. Transfergekte bijvoorbeeld! In PANNA! 66 blikken we al vooruit op de hete transferzomer. En natuurlijk op het EK. De OranjeLeeuwinnen gaan in Engeland hun Europese titel verdedigen. Daarnaast interviews met Feyenoord-talent Mimeirhel Benita, Fortnite-legend Royalistiq over Ajax en een portret over Karim Benzema.

lees verder
Interview Jeffrey Neral: "Enige waar ik spijt van heb, is dat ik niet naar Chelsea ben gegaan"

Een buitenlands avontuur prijkte bovenaan de bucketlist van Jeffrey Neral. Hij was de jongste jeugdinternational van Nederland, wees een aanbieding van Chelsea af en debuteerde op zijn zeventiende in de Eerste Divisie. De afgelopen twee seizoenen voetbalde hij bij Ergotelis op Kreta. "De Verenigde Staten zouden me nog erg leuk vinden."

lees verder
Interview Mickaël Tirpan, Fortuna Sittard: "'Het kan zijn dat ze het niet haalt', zei de dokter"

Een voetballer met tatoeages? In de Eredivisie is het onderhand eerder regel dan uitzondering. Vaak gaan er indrukwekkende verhalen schuil achter de huidschilderingen. In het geval van Mickaël Tirpan, de rechtsback van Fortuna Sittard, is dat zeker het geval. "Als ik niet getrouwd was, had mijn lichaam nu nog voller gestaan."

lees verder
Weinig tot geen jeugdinterlands en toch in Oranje: Deze laatbloeiers uit de Oranje-selectie deden het

De meeste spelers uit Oranje hebben al een lange geschiedenis in het oranje tenue. Bijna allemaal doorliepen ze van jongs af aan de nationale jeugdelftallen van Nederland. Toch zijn er nog altijd wat laatbloeiers die in de jeugd overgeslagen worden, maar alsnog de eerste selectie halen. Deze vijf spelers uit de huidige selectie van Louis van Gaal speelden niet tot nauwelijks jeugdinterlands.

lees verder
Vacature: Marketing stagiair(e) voetbalmagazines ELF Voetbal en PANNA!

Ben jij een marketingspecialist in de dop en wil je deze skills combineren met je grote passie voetbal? Dat kan! Voor de magazines ELF Voetbal en PANNA! Magazine zijn we op zoek naar een enthousiaste marketing stagiair(e). 

lees verder