Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
woensdag 23 maart 2016
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen. 
 
 
 
Marcel Spoelstra: Padvinders op zoek naar winstgevendheid, capaciteit en groei

Afgelopen maand heb ik de eerste Exact accountancy summit in Barcelona bijgewoond. Exact presenteerde daar hun producten en visie op de toekomst. Zij hebben een duidelijk visie gericht op het realiseren van groei. Niet alleen voor het bedrijf zelf, maar ook voor die van kantoren en hun cliënten. Centraal hierbij staat de inzet van internetboekhouden. Dat spreekt mij aan, want het is precies de visie van Panalitix (voorheen Proactive Accountants Network).

Lees meer
 
 
Rabobank: Volumegroei in sector geen garantie voor succes voor ondernemers

In 2016 zet het economische herstel zich voort en nagenoeg alle Nederlandse bedrijfssectoren zullen naar verwachting groeien. Volumegroei in de sector is echter geen garantie voor succes voor ondernemers, zo blijkt uit de dinsdag gepubliceerde Sectorprognoses 2016 van de Rabobank.

Lees meer
 
Accountancy Vanmorgen nummer 1 2016 is verschenen Advertorial

 In nummer 1 onder andere:
- De Accountancy Hype Cycle: innovatie in accountancy
- Bedrijfsopvolging en 'war on talent' als kansen voor kantoren
- Eigenwoninglening
- Fusies en overnames van accountantskantoren
Neem een jaarabonnement (€ 49,50) op ons kwartaalblad: aanmelden

 
“Trage” accountant wordt niet berispt

Een AA had een overzicht van de verwerking van ontvangen betalingen op openstaande bedragen vlotter kunnen verstrekken, maar dat is volgens de Accountantskamer geen reden hem te berispen.

Lees meer
 
 
Commentaar RJ op “IFRS Practice Statement: Application of Materiality to Financial Statements” en “ED/2015/9 Transfers of Investment Property”

De RJ heeft commentaar ingediend bij IASB op de 'IFRS Practice Statement: Application of Materiality to Financial Statements' en op op 'ED/2015/9 Transfers of Investment Property'. Beide commentaren zijn ook ingediend bij EFRAG.

Lees meer
 
 
Subsidieregeling Duurzame Energieproductie geopend

De subsidieregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) voorjaar 2016 is geopend. Bedrijven en (non)profit instellingen kunnen met de SDE+ subsidie ontvangen voor de duurzame energie die zij (gaan) opwekken.

Lees meer
 
 
BDO trekt goedkeurende verklaring jaarrekening FC Twente in

FC Twente trekt voor het derde achtereenvolgende seizoen haar eerder ingediende jaarrekening terug. Ook accountant BDO heeft laten weten de goedkeurende verklaring niet te kunnen handhaven.

Lees meer
 
 
Nederland krijgt de namen van Nederlandse rekeninghouders bij Zwitserse bank UBS niet

De Zwitserse bank UBS mag Nederland niet alle gegevens over Nederlandse rekeninghouders bij de bank geven. Dat heeft een Zwitserse rechtbank maandag in hoger beroep bepaald.

Lees meer
 
 
Alure komt met koppelingen Fiscaal gemak, AFAS en Elsevier Nextens

In april/mei van dit jaar komt Alure met fiscale connectoren voor Fiscaal Gemak, AFAS Software en Elsevier Nextens. Hiermee kunnen accountants vanuit Alure de verschillende fiscale applicaties aanroepen en persoons- en bedrijfsgegevens synchroniseren. De komende periode wordt extra functionaliteit aan de fiscale connectoren toegevoegd. Dit meldt de softwareleverancier vandaag.

Lees meer
 
 
Martijn Peeters en Hans Dekker: Woningen de heilige graal voor de (particuliere) beleggers?
Spaarrentes zijn extreem laag. Sommige specialisten nemen zelfs het woord negatieve rente in hun mond. Veel obligaties kennen al een negatief rendement. Op de beurs zijn vaak daarentegen goede resultaten te behalen. Wereldwijd hebben aandelen in de periode vanaf 2009 tot en met 2015 een rendement gehaald van meer dan 12% per jaar. Maar inmiddels lijkt ook dit sprookje over. Waarin moet de vermogende particulier dan beleggen?
lees meer
 
 
 
Vacatures op Accountancy Vanmorgen
Actuele vacatures in accountancy. Vandaag onder andere vacatures bij Baker Tilly Berk en Adviesgroep'88. Wilt u als accountantskantoor het hele jaar door vacatures plaatsen? Neem dan contact op met Marjolijn Margadant (marjolijn@accountancyvanmorgen.nl) en word Vriend van AV.
ga naar de vacatures
 
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door