CrimeCompagnie.nl | Bekijk nieuwsbrief in browser

Lees nu
Pas maar op voor de boze wolf

Nieuw van Marcella Kleine: Pas maar op voor de boze wolf

Niemand is nog veilig

Met de komst van de wolf krijgen Imke en haar gezin – net als de rest van de regio – te maken met een nieuwe werkelijkheid waarin vee en misschien zelfs kinderen niet meer veilig zijn. Terwijl de spanningen oplopen, krijgt Imke ook te maken met haar eigen demon: de ‘Wolvenman’. Hij haalt nare streken met haar uit en eist haar dochtertje Sterre op. Imke is helemaal op zichzelf aangewezen, want als ze haar man vertelt wie haar lastigvalt, loopt ze het risico hem kwijt te raken. Lukt het Imke haar dochter uit de klauwen van de wolf te houden?


Benieuwd naarPas maar op voor de boze wolf
Lees hier de preview:

Preview Pas maar op voor de boze wolf

Buiten gaan mijn ogen als vanzelf naar de weilanden. Er hangt een grijze sluier boven en met de laaghangende zon geeft dat een mystiek plaatje. Mijn paarden staan vooraan in onze wei, hun hoofden over het hooi gebogen. Er ontgaat ze echter niets. Zodra we het pad naar de schuur op lopen om onze fietsen te pakken, stoppen ze met eten en heffen hun hoofden verwachtingsvol op. Ze zijn gewend dat ik ze ’s morgens aandacht geef, maar daar is nu geen tijd voor. Ik steek mijn hand naar ze op. ‘Vanmiddag ben ik er weer!’ Sterre moet erom lachen. ‘Ze zwaaien toch niet terug, mama.’ ‘Je weet maar nooit.’ Ik geef haar een knipoog. ‘Kom, pak je fiets.’
Even later fietst ze voor me uit het erf af, terwijl Sam bij mij achterop zit en we vanuit huis door Boef worden nagekeken. Hij staat op de bank, wat niet mag. ‘De uitlaatservice komt over drie uurtjes, Boef!’ roep ik vrolijk naar hem.

We nemen de weg langs de kale akkers. Over twee maanden zullen de gewassen hun kopjes boven de aarde uit steken en bloeit de krentenbloesem in de bomen langs het weiland. Ik hou van het voorjaar, dat zoveel beter is dan de sombere wintermaanden, waarin het platteland er maar niet aantrekkelijk uit wil zien. Toch zou ik nergens anders willen wonen dan in de ruimte en vrijheid die we hier hebben. Als we op het schelpenpad naar de basisschool fietsen, zien we al van verre ouders buiten het schoolplein staan. Kinderen rennen opgewonden heen en weer over de brede grasstrook tussen de school en het pad. Ze wijzen naar het enorme, momenteel nog lege veld waar over een tijdje de maisplanten de grond uit zullen schieten. Ik zie niets bijzonders, behalve dan een paar ouders langs de rand van de akker. Ze staan met hun mobieltjes te filmen.

Sterres klasgenootje Jody rent ons tegemoet. Haar lange ha- ren wapperen achter haar aan. ‘Kijk, kijk dan!’ Het kind struikelt bijna over haar woorden. Ik stap af en wil Sterre vermanen omdat ze haar fiets achteloos op het pad neergooit, maar verstijf als mijn blik in de richting van Jody’s wijzende vinger gaat. Over de ruige akker rent een beest. Ik kan mijn ogen niet van hem afhouden en mijn hart klopt met zijn tempo mee, terwijl onder mijn kleding de haartjes op mijn armen rechtovereind gaan staan. Het dier komt tot stilstand en keert zijn kop naar ons toe, alsof hij ons wil laten zien dat er geen misvatting kan zijn. Het is een wolf en zijn ogen branden op mijn gezicht. Mijn knieën worden slap en ik moet moeite doen om niet door mijn benen te gaan.
De wolf is terug!
‘Dat is het monster dat vannacht voor ons huis stond!’ roept Sterre opgetogen uit. ‘Monsters bestaan dus wél!’ In het daglicht is ze haar angst vergeten, of ze laat zich meevoeren door de opwinding van de anderen.
Dat de aanblik van het dier mijn keel dichtsnoert, valt niemand op.

Een bedreiging klinkt nog na in mijn oren. De volgende keer vermoord ik je.

Fragment uit Pas maar op voor de boze wolf
Bestel nu online of bij de boekhandel en lees snel verder

Lees verder

Wil je iedere maand een spannend boek ontvangen? Meld je aan voor De Crime Compagnie Club!

Onze clubleden ontvangen iedere maand de nieuwste Crime Compagnie thriller lang voordat deze bij de boekhandel verschijnt. Op deze manier heb je iedere maand een goed boek in huis, én met een flinke korting! 

Pas maar op voor de boze wolf was het clubboek van de maand juli. 
Dit zeggen onze clubleden erover:
Siny Reuvers: 'Wat spannend, in één ruk uitgelezen!'
Robert Tenfelde Soetevent: 'Geweldig boek in één keer uit gelezen. Goed verhaal dat lekker weg leest en leuk dat het in Drenthe afspeelt.'

Het clubboek van de maand augustus is net verstuurd naar onze ruim 500 clubleden. Wil je voortaan ook geen clubboek meer missen?

Meld je aan voor 1 september en ontvang de zomerse thriller Campinggasten van Liz Ouwens cadeau. 

Meld je aan voor de club
Instagram van Crime Compagnie
Facebook van Crime Compagnie
Twitter van Crime Compagnie
Website van Crime Compagnie
Copyright © 2024 Uitgeverij De Crime Compagnie, 
U ontvangt deze e-mail omdat u zich heeft ingeschreven voor deze mailing.
Uitgeverij De Crime Compagnie
Remiseweg 12
Laren nh, Noord-Holland 1251 HW
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Gegevens aanpassen of Afmelden.