ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-12-2019
Mark van Bommel eruit: "Een clubicoon, maar dit kan niet anders"

Dat was dan de welbekende druppel: voor Mark van Bommel is er geen toekomst meer bij PSV na de nederlaag tegen Feyenoord. Het ontslag van de coach komt niet uit de lucht vallen. Maar hoewel er al weken veel kritiek was op het spel van de Eindhovenaren, is er ook respect voor Van Bommel.


Lees verder
Hoe Feyenoord – PSV de problemen van beide clubs blootlegde

Dit is zeldzaam – misschien is het wel van 2009 geleden dat we naar Feyenoord – PSV keken zonder dat de wedstrijd ook maar van geringe invloed lijkt te zijn op de strijd om de landstitel. De Kuip was het toneel voor het treffen tussen de twee Europese afvallers, twee ploegen die een straatlengte achter de koploper staan. We zagen in Rotterdam waar het bij beide ploegen aan schort.

Lees verder
Berghuis, Kooij en meer: de tops en flops van Eredivisie-speelronde 17

Speelronde nummer 17 in de Eredivisie leverde wederom de nodige discussiepunten op. Goals, VAR-momenten en grote fouten wisselden elkaar in rap tempo af. De volgende spelers kunnen terugkijken op een mislukt, of juist een uitstekend weekend.

Lees verder
AZ brengt spanning terug in Eredivisie, wat leerden we in Alkmaar?

Een afgeladen AFAS Stadion. Zonder dak nog wel! Als we toch niet wisten dat ‘retteketet’ een aanmoedingskreet van West-Friese makelij was, zouden we meteen geloven dat we hier naar iets authentieks Zuid-Amerikaans zaten te kijken. In een ambiance die absoluut een kraker in de Eredivisie waardig was, kregen we een wedstrijd die bij vlagen verveelde. Het venijn zat in de staart, zo bleek. Wat leerden we?

Lees verder
In beeld; deze Eredivisionisten produceerden dit seizoen een hattrick

Steven Berghuis kroonde zich zondagmiddag in de topper tussen Feyenoord en PSV tot matchwinner door drie keer te scoren. De aanvoerder van Feyenoord werd zodoende de zevende speler die een hattrick voor zijn rekening neemt tijdens het eerste deel van het huidige seizoen in Eredivisie.  

Lees verder
Samenvatting Feyenoord - PSV (3-1)

Feyenoord heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan door PSV in De Kuip met 3-1 te verslaan. Steven Berghuis werd de grote uitblinker aan de kant van de Rotterdammers. De aanvoerder wist drie keer het net te vinden tegen de Eindhovenaren. Bekijk hier de beelden!

Lees verder
Samenvatting AZ - Ajax (1-0)

AZ heeft zondagavond een flinke tik uitgedeeld aan directe concurrent Ajax. De Alkmaarders keerden eindelijk terug in het eigen AFAS Stadion, waar de ploeg van trainer Arne Slot met 1-0 wist te winnen. Zodoende staat AZ enkel op doelsaldo nog achter de Amsterdammers. Bekijk hier de beelden!

Lees verder
Balans; de Eredivisie is precies halverwege

De Eredivisie is zeventien speelronden onderweg en dat betekent dat de Nederlandse competitie halverwege is. Aangezien alle clubs elkaar dit voetbaljaar al hebben ontmoet, is het tijd om de balans op te maken.

Lees verder
El Clasico en het WK voor clubs: deze heerlijke duels helpen je door je werkweek

Het weekend is al weer voorbij en dus staat staat de werkweek weer voor de deur. Op voetbalgebied is dat overigens zeker geen slecht nieuws. Er staan in de buitenlandse topcompetities heerlijke duels op het programma. Daarnaast gaat de KNVB-Beker voor de topclubs van start en begint het WK voor clubs. Een overzicht van de mooiste duels

Lees verder
Manchester United - Norwich City11-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Crystal Palace - Arsenal FC11-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Chelsea FC - Burnley FC11-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Paris Saint-Germain - AS Monaco11-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
Equipo Voetbalreizen
Everton FC - Brighton & Hove Albion11-01-2020
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com