ELF Voetbal nieuwsbrief van 10-10-2020
Interview Marten de Roon: "Nooit in positie geweest één of twee wedstrijden wat gas terug te nemen"

Hij staat altijd klaar met zijn gereedschapskist. Bij Oranje en Atalanta Bergamo repareert Marten de Roon op het middenveld al jarenlang plotseling ontstane gaten, scheuren en andere beschadigingen. De 29-jarige controleur uit Zuid-Holland kent zijn rol. "Ik ben nooit in de positie geweest om één of twee wedstrijden wat gas terug te nemen."


Lees verder
Dit zijn de beste spelers van Oranje-tegenstander Bosnië en Herzegovina

Zondag speelt Oranje haar derde poulewedstrijd in de UEFA Nations League. De ploeg van bondscoach Frank de Boer gaat in Zenica op bezoek bij Bosnië-Herzegovina. Voor de eerste keer in de historie dat deze ontmoeting op het programma staat. Op welke spelers moeten we bij het thuisland letten?

Lees verder
ELF Voetbal nr 10 met Nathan Aké, Maxwell, Bozenik, De Roon, Boskamp, Van der Water en meer

De Nationale Voetbalgids van ELF Voetbal is nog steeds verkrijgbaar, maar vanaf nu ligt ook ELF Voetbal nummer 10 in de winkelschappen. En is online te bestellen. De nieuwe reguliere editie bevat interviews met Róbert Bozenik, Maxwell, Marten de Roon en Jan Boskamp, we speelden De Slimste Mens met Kik Pierie, gingen met Silvester van der Water terug naar zijn roots, jeugdtrainers over hun pupil Nathan Aké en nog veel meer!

Lees verder
Interview Feyenoord-spits Róbert Bozenik: "Ik wil me graag laten zien in Champions en Europa League"

Hij had flink wat ponden kunnen verdienen in Engeland, veel Russische roebels op zijn bankrekening kunnen laten bijschrijven of in Duitsland een uitstekend salaris kunnen opstrijken. Maar Róbert Bozenik koos afgelopen winter met volle overtuiging voor Feyenoord. "Het belangrijkste voor mij is mijn ontwikkeling."

Lees verder
Dikke PANNA! Herfst Doeboek is uit: vol interviews, quizzen en spellen!

Regen vervelend? Echt niet! Niet voor een voetballer! Kom maar op met die kletsnatte velden! Kun je straks voldaan binnen in de warmte het PANNA! Herfstdoeboek, het broertje van ELF Voetbal, lezen! Hij is uit en staat boordevol interviews, quizzen en spelletjes over je favoriete spelers. Voor je het weet is er weer een regenachtige herfstdag voorbij!

Lees verder
De kortste weg naar Europa: Geen Europees debuut voor Piet Keizer

Voorpublicatie uit het boek ‘De kortste weg naar Europa’, dat in het voorjaar van 2021 verschijnt. Schrijver Ernst Bouwes blikt terug op mooie verhalen uit de geschiedenis van de KNVB Beker en de belevenissen van de Europa Cup II-deelnemers in de periode 1960-70. Op de website van ELF Voetbal alvast een voorproefje, met een serie voorpublicaties. Deel 4: het Europa Cup II-debuut van Ajax in 1961/62.

Lees verder
Interview oud-Ajax speler Maxwell: "Koeman was belangrijkste coach in mijn loopbaan"

Toen Maxwell Sherrer Cabelino Andrade drie jaar geleden stopte als profvoetballer was zijn prijzenkast na bijna twee decennia in Europa gevuld met liefst 37 prijzen. Zijn glansrijke carrière bracht hem via Cruzeiro bij Ajax, Internazionale, FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Nu is hij terug in Brazilië. "Ik wil graag weer iets betekenen voor Ajax."

Lees verder
Interview Robbert de Vos: ‘Ik voel me onwijs thuis in Emmen’

Stap voor stap groeit Robbert de Vos toe naar het niveau van een stabiele Eredivisiespeler. De middenvelder annex aanvaller genoot zijn opleiding bij Feyenoord, zette zijn eerste stappen als senior bij FC Groningen en brak vorig jaar door bij FC Emmen. Deze zomer verlengde hij zijn contract bij de Drentse club met één seizoen. Een monoloog.

Lees verder
Portret Nathan Aké: voorbeeldprof op en naast het veld

Na een omweg is Nathan Aké (25) sinds deze zomer op het niveau waarvan hij als kleine jongen droomde: de Europese top. Bij Manchester City samenwerken met Pep Guardiola ziet de geboren Hagenaar als een mooie bonus. Vier jeugdtrainers die Aké hebben meegemaakt verzekeren dat werken met de voetballer zelf ook een feest is. “Nathan is het schoolvoorbeeld van een modelspeler.”

Lees verder