NT e-mail
17-10-2024
LAATSTE NIEUWS
#
Martinair Cargo vliegt weer in de rode cijfers
Martinair schreef vorig jaar voor het eerst sinds 2015 weer verliescijfers. In totaal was er een negatief resultaat van ruim 9 miljoen euro, na een comfortabele winst van 16,3 miljoen euro in 2022. De slechte...
(advertentie)
#
Lees onbeperkt alle artikelen op NT.nl
Onbeperkt artikelen lezen? Word nu abonnee en krijg toegang tot alle artikelen.

Ja, ik wil NT >
ACTUEEL
#
Britten geven toe: milieuboetes voor Nederlandse transportbedrijven waren te hoog
De gemeente Londen heeft toegegeven dat een reeks boetes aan Nederlandse wegvervoerders voor het overtreden van milieuregels te hoog was. Dat meldt de organisatie Transport in Nood, die de vervoerders bijstaat in een rechtszaak.
#
DP World koopt 47.000 teu aan containercapaciteit
DP World heeft zijn eerste eigen vloot van containers aangeschaft in een poging de controle over de toeleveringsketen te versterken. Het moet, naar eigen zeggen, de dienstverlening aan klanten verbeteren.
MODALITEITEN
#
Girteka-baas wil omzet verdubbelen naar 3,5 miljard euro in vijf jaar
Girteka, de grootste wegvervoerder van Europa, wil in de komende vijf jaar de huidige omzet verdubbelen naar 3,5 miljard euro.
#
Nieuw schip ‘Amadeus Saffier’ van HGK Shipping vaart op zee en rivier
Een innovatief shortseaschip dat deels ook op rivieren kan worden ingezet. Zo omschrijft het Duitse scheepvaartbedrijf HGK Shipping, de grootste binnenvaartrederij van Europa, het nieuwe schip ‘Amadeus Saffier’ dat het in de vaart heeft gebracht.
#
Gestrand vrachtschip 'Humadivi' bij Maastricht ligt nog steeds vast
Ook de poging van woensdagavond om het bij Maastricht gestrande binnenvaartschip 'Humadivi' los te trekken, is niet gelukt. Laat in de avond is het werk gestaakt. De onderkant van het drogeladingschip ligt nog steeds erg...
ECONOMIE
#
Polen neemt maatregelen tegen ‘goedkope’ Oekraïense truckers
Polen voert een wet in die ‘oneerlijke concurrentie’ door Oekraïense chauffeurs tegen moet gaan. Vervoerders van buiten de EU moeten zich vanaf 1 november online registreren om in het land te werken, zodat deze groep...
#
Privacyissues beperken kostenbesparing door data voor wagenparkbeheerders
Nederlandse wagenparkbeheerders gebruiken data die telematica-oplossingen leveren vooral om kosten te besparen. Bescherming van de privacy van de chauffeur vormt een uitdaging.
MEDEDELINGEN
#
Bekijk de afvaartlijsten: week 42, 2024
Lees de Mainport Mail van week 42, met daarin een uitgebreid overzicht van de afvaarten van komende week. Ook vindt u informatie over weg-, lucht- en spoorverbindingen.
www.nt.nl redactie@nt.nl
Afmelden 010-280 10 00
© 2024 ProMedia NT Alle rechten voorbehouden.
Nieuwsblad Transport - Weena 505 B18 - 3013 AL Rotterdam