Meer over het nieuwe museum, ReFresh Masterclass, Synthetic Media en Inward Outward.

 
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergeven?
Bekijk de webversie
Beeld en geluid Logo
 
2021 is inmiddels flink op stoom. De agenda van Beeld en Geluid is goed gevuld, in weerwil van alle beperkingen. Online kan er veel.  
In deze nieuwsbrief meer over het Cross Media Café, de nieuwe samenwerking met VERS, het certificaat voor ons digitale archief en een impressie van het nieuwe museum.
 
 
ReFresh Masterclass
 
maandag 25 januari
 
In de online ReFresh Masterclass vertellen o.a. Sandra Beerends (Ze noemen me Baboe) en Joram Lürsen (Vliegende Hollanders) over de archiefbeelden in hun producties. De masterclass is de opmaat voor het ontwikkeltraject ReFresh van VERS en Beeld en Geluid. Beginnende makers krijgen de kans om de creatieve mogelijkheden van archiefmateriaal te ontdekken.
 
 
 
Podcast De Mengtafel
 
Eerste aflevering nu online
 
De elektronische muziekscene duikt in de klassieke muziek. NPO Radio 4, NTR en Beeld en Geluid-initiatief RE:VIVE koppelen in de podcastserie De Mengtafel beide werelden aan elkaar. Presentator Andrew Makkinga spreekt met dj’s/producers over hun connectie met klassiek en put daarbij uit het uitgebreide muziekarchief van Beeld en Geluid.
 
 
Inward Outward
 
6 tot 9 april 2021
 
In de aanloop naar het symposium in april bracht Inward Outward onlangs een publicatie uit over kolonialisme, identiteit en ras binnen audiovisuele archieven. In het document staan bijdragen over het de-koloniseren van collecties. Inward Outward is een initiatief van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zuidoost-Aziatische en Caribische Studies en Beeld en Geluid.
 
 
 
Synthetic media
 
Dinsdag 16 februari
 
Synthetic media - beeld, geluid en tekst gegenereerd door een algoritme - zijn bezig met een grote opmars. Dat biedt grote kansen voor de media-industrie. In het komende online Cross Media Café vier mediaprofessionals over de mogelijkheden nu en in de nabije toekomst. Het Cross Media Café wordt georganiseerd door Media Perspectives en Beeld en Geluid.
 
 
Open Archief
 
2021
 
De makers Jessica de Abreu, Michiel Huijben en Femke Dekker zijn de drie geselecteerden voor Open Archief 2021. Zij gaan de komende maanden aan het werk met de open archieven van Het Nieuwe Instituut, IISG en Beeld en Geluid. Met het vrij te gebruiken materiaal maken zij nieuwe, autonome kunstwerken.
 
 
 
Nieuw museum
 
Medio 2022
 
Achter de schermen werkt Beeld en Geluid aan een geheel nieuw mediamuseum, ter vervanging van de vorig jaar gesloten experience. De heropening is medio 2022. Het nieuwe, interactieve museum laat straks zien en ervaren hoe iedereen in media leeft. Hier alvast een indruk hoe dat eruit gaat zien.
 
 
Makers over de Vloer
 
Terugblik
 
Even terug naar 2020. De makers Farida Sedoc, Mark IJzerman en Joy Slaats doen verslag van hun tijdelijke bivak in Beeld en Geluid, in oktober tijdens Dutch Media Week. Zij doken voor Makers over de Vloer het archief in en onderzochten hoe zij de collectie konden gebruiken voor een nieuw kunstwerk of onderzoek.
 
 
 
Keurmerk voor archief
 
Het digitale archief van Beeld en Geluid mag voor de komende drie jaar het certificaat Core Trust Seal (CTS) voeren. Dit internationale keurmerk wordt toegekend aan digitale archieven die voldoen aan de belangrijkste kenmerken van betrouwbare dataopslagplaatsen. In Nederland beschikken ook DANS, het IISG en het Nationaal Archief over een certificaat. 
 
 
Beeld en Geluid Den Haag
 
Beeld en Geluid Den Haag richt zich op ieders relatie met media, democratie en journalistiek. Ter illustratie een greep uit de agenda: Mediacollege van Volkskrant-journalist Haro Kraak (27 januari) over de burger die vaker het heft in eigen hand neemt, de uitreiking van de Zilveren Camera 2020 (4 februari) en de tentoonstelling Cartooning for #pressfreedom (tot april).
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Met deze nieuwsbrief voor mediaprofessionals houden we je een aantal keer per jaar op hoogte van interessante projecten, bijeenkomsten en informatie met betrekking tot Beeld en Geluid. Je bent in het bestand opgenomen omdat je je hebt aangemeld of omdat wij frequent contact met je hebben. In de footer kun je jezelf afmelden.
 
 
Beeld en geluid Facebook icon   Beeld en geluid Instagram icon   Beeld en geluid youtube icon   Beeld en geluid Twitter icon   Beeld en geluid Linked In icon
 
 
 
contact   privacy   doorsturen   aanmelden   afmelden  
 
 
 
 
© Beeld en Geluid