Bekijk de nieuwsbrief online

Cursusagenda

6 maart 
Inleiding ziekenhuisfinanciën
(2 dagen)

21 maart
Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios
(2 dagen)

2 april, 2 oktober, 21 november
Onderhandelen
(1 dag)

18 april
Basics van management en beleid
(3 middag/avondsessies van 14.00 tot 20.30 uur)

26 april
Mindfulness Based Stress Reduction
(8 bijeenkomsten van 19.30 - 22.00 uur)

29 mei
Nieuw: Masterclass governance voor startende toezichthouder
(2 dagdelen)

9 september
Management voor medici
(8 modules op 16 maandagen en dinsdagen)

najaar
Leergang ziekenhuisfinanciën
(6 x 2 dagdelen van 13.30 - 20.30 uur)

najaar
Klinisch leiderschap
(5 modules van 4 dagdelen van donderdag 14.00 - vrijdag 16.30, met overnachting)

op aanvraag
Incompany

AMS op Facebook
AMS op LinkedIn
AMS op Twitter

15 februari 2019
 

De Academie houdt van ontwikkelen

U ziet: een nieuw logo, nieuwe huisstijl. Dit weerspiegelt niet alleen de kernwaarden ‘gespecialiseerd, actueel, kwalitatief hoogstaand’, maar legt ook de link naar de kring van belangrijke collega’s en beïnvloeders rondom medisch specialisten en aios. U dus.

De Academie is nadrukkelijk voor u hét opleidingsinstituut voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Exclusief en gespecialiseerd.  Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de praktijk en wetenschap. En van wat er leeft bij medisch specialisten en aios. Wij zijn klaar voor de toekomst. U ook?
 
Tegelijk met de lancering van het nieuwe logo staat de compleet gerestylede website live. Hierop is het totale aanbod van opleidingen, incompany mogelijkheden en coaching te vinden. Hieronder vindt u inspiratie. We ontmoeten u graag bij De Academie!
 

BEKIJK DE NIEUWE WEBSITE

Ons aanbod is gericht op u 

Of u nu medisch specialist bent of aios: De Academie heeft een breed opleidingsaanbod, gericht op een grote diversiteit aan leerdoelen en individuele ontwikkelvragen. Wij combineren een kwalitatief hoogstaand en vooral aansprekend aanbod met een persoonlijke, laagdrempelige werkwijze. Met modulair opgebouwde programma’s die variëren in lengte en duur en altijd ABAN geaccrediteerd zijn. U ontmoet vakgenoten en hebt interactie met deskundige docenten in de setting van kleine groepn. Zo investeren we in de hoogste waardering van alle deelnemers die hun persoonlijke ontwikkeling zien als een van de manieren om meer plezier en diversiteit te halen uit hun werk en door kennis en inzichten pro-actief inspelen op veranderingen in het zorgveld.

VIND UW OPLEIDING

Management en leiderschap

Onze managementopleidingen koppelen altijd wetenschappelijke theorieën over management en leiderschap in de dagelijkse zorgpraktijk. Dat geeft u concrete handvatten voor uw dagelijkse werk. Bijvoorbeeld bij:

Management voor medici

In deze postdoctorale leergang wordt u grondig voorbereid op management- en bestuurstaken waarmee een medicus in de ontwikkeling van zijn/haar carrière te maken kan krijgen. Alle aspecten van het management van zorginstellingen passeren de revue, zoals landelijke ontwikkelingen, beleid en strategie, leiderschap, bedrijfseconomie, marketing, kwaliteitszorg, management van professionals en organisatievormen. Onder leiding van hooggekwalificeerde docenten wordt op zeer persoonlijke en interactieve wijze gewerkt. 40 ABAN accreditatiepunten. In 8 modules op 16 maandagen en dinsdagen. Prijs voor leden FMS én VvAA: € 9.750,-, Niet-leden: € 10.150,- (exclusief arrangementskosten). Starten op 9 september 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios

Verplichte stof voor elke aios volgens de deelnemers. Na deze tweedaagse cursus weet jij als a(n)ios-sen hoe jij je binnen de context van de ziekenhuisorganisatie beweegt. Je krijgt onder meer inzicht in rol, positie en invloedsmogelijkheden van de medisch specialist in het beleidsproces van het ziekenhuis, financieringsvormen en samenwerking binnen maatschap en vakgroep.  Waardoor je je eigen visie op de organisatie van de patiëntenzorg beter kunt vormgeven en aansluiten in jouw werkomgeving. 15 ABAN accreditatiepunten. Locatie Zeist. Prijs DJS € 575,- (niet-leden: € 600,-). Starten kan op 21 maart, 11 april, 19 september of 3 oktober 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Bestuur en beleid

Onze opleidingen op het gebied van bestuur en beleid helpen u de strategie van uw organisatie af te stemmen op de ontwikkelingen in het zorgveld. U leert te bepalen waar de sterke punten van uw organisatie liggen en deze te vertalen naar concrete doelen en beleid.

Basics van management en beleid

In de opleiding tot medisch specialist wordt doorgaans niet of nauwelijks aandacht besteed aan de organisatie waarin men komt te werken, terwijl kennis hierover wel noodzakelijk is. In deze inleidende cursus maakt u onder andere kennis met actuele ontwikkelingen in de zorg, de financiering van de medisch specialistische zorg, organisatievormen van ziekenhuis en medische staf en kwaliteitsbeleid. Er is hierbij gelegenheid tot het inbrengen van eigen casuïstiek. 15 ABAN accreditatiepunten. Trainingslocatie is in Zeist. Prijs voor leden FMS én VvAA € 1645,- (niet-leden € 1995,-). Duur 3 middag/avond sessies (14.00-20.30 uur). Start 18 april 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Inleiding in de ziekenhuisfinanciën

De beknopte cursus Ziekenhuisfinanciën is bestemd voor iedere medisch specialist, al dan niet met taken als medisch manager, met interesse in de bedrijfseconomie van het ziekenhuis en de vakgroep. U investeert in uw kennis met twee volle dagen. 12 ABAN accreditatiepunten. De prijs voor leden FMS én VvAA: € 1.245,- (niet-leden € 1.395,-) U ontvangt 12 ABAN accreditatiepunten. Startdatum 6 maart 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Leergang Ziekenhuisfinanciën

Wilt u dieper op de stof ingaan? Dan verkrijgt u in zes dagen inzicht in de bedrijfseconomie van het ziekenhuis en de medische staf. Op basis van in twintig jaar opgebouwde expertise kennis en inzicht in de meest actuele ontwikkelingen. U investeert in zes keer twee dagdelen (13.30 – 20.30 uur) en ontvangt kennis, inspiratie, nieuwe inzichten. 36 ABAN accreditatiepunten. Prijs leden FMS én VvAA: € 3.395,-; niet-leden: € 3.695,- Start najaar 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden

Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het versterken van helpende vaardigheden bieden wij pragmatische trainingen en workshops, die steevast hoog worden beoordeeld. Van medische ethiek tot aan mindfulness en compassie, van effectief communiceren tot onderhandelen.

BEKIJK ONS AANBOD
Share
Tweet
Forward

Klinisch leiderschap

U hebt de ambitie om de regie te houden over de zorg voor uw patiënt. En u wilt ook de uitdaging aangaan om dagelijkse verbeteringen in het klinische proces te ontwikkelen. De leidende rol van de medisch specialist is cruciaal om te komen tot duurzame verbeteringen in het zorgproces. 40 ABAN accreditatiepunten. Prijs leden FMS én VvAA € 4.950,- (niet-leden € 5.250,-). Duur 5 modules van 4 dagdelen, van donderdag 14.00 uur tot en met vrijdag 16.30 uur, met overnachting.. Meld u aan voor nieuw startmoment najaar 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Mindfulness Based Stress Reduction

Barbara Doeleman laat op plezierige, nuchtere manier zien hoe mindfulness kan helpen om jezelf en je omgeving te verrijken: accepteer wat er is. Wij nodigen u uit deel te nemen aan deze training, zodat u met meer veerkracht, aandacht en focus,  u zich vaardiger in uw vak ontwikkelt. Tevens krijgt u inzicht voor welke patiëntengroepen deze interventie van waarde is. 8 ABC1 accreditatiepunten. Locatie MEC Spirit in Baarn. Prijs leden FMS én VvAA € 925,- (niet-leden: € 1.025,-). 8 bijeenkomsten van 19.30 – 22.00 uur. 26 april 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Onderhandelen

Een makkelijk lopende samenwerking tussen de medisch specialist en diens collega’s, de ziekenhuisdirectie en de zorgverzekeraar is geen vanzelfsprekendheid en leidt soms zelfs tot conflicten. U leert stap voor stap de spelregels en de fasering van het onderhandelen. U ontdekt waardoor sommige onderhandelingssituaties lastig voor u zijn en wat u kunt doen om effectief te sturen in het gesprek. Trucjes komen er niet aan te pas, De training is praktijkgericht waarbij u oefent en veel ruimte heeft voor het stellen van vragen. 6 ABAN accreditatiepunten. Prijs VvAA-leden € 525,- en voor niet-leden € 565,-, LocatieUtrecht-Papendorp. Data 2 april, 2 oktober of 21 november 2019.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN

Incompany

Bijna al onze opleidingen, of onderdelen hiervan bieden wij ook incompany aan. In deze gevallen maken wij de opleiding op maat, volledig aansluitend bij uw vakgroep, organisatie en leerdoelen. Onderzoek de mogelijkheden, wij komen graag met u in gesprek.

NEEM CONTACT MET ONS OP

Nieuw: Masterclass governance voor startende toezichthouder

Medisch specialisten nemen in toenemende mate verantwoordelijkheid voor besturing, toezicht en governance van instellingen in en buiten de medische sector. Uw redenen tot het volgen van de masterclass kunnen dus op meerdere niveaus liggen. En dan wilt u weten waar u het over hebt. Daarom is De Academie een samenwerking gestart met Governance University. Een kennisinstituut voor bestuurders en directeuren, commissarissen en toezichthouders, secretarissen en andere governance-specialisten.  De masterclass heeft een Cedeo erkenning vanuit Governance University. Accreditatie bij ABAN in aanvraag. De trainingslocatie is in Kasteel Moersbergen in Doorn. De kosten voor leden FMS en VvAA: € 675,-; niet-leden: € 695,-.

MEER INFORMATIE EN INSCHRIJVEN
De Academie voor Medisch Specialisten is een samenwerkingsverband van:
Copyright ©  Academie voor Medisch Specialisten 2017

Uitschrijven van deze nieuwsbrief    Voorkeuren aanpassen