Bouwmachines
Online versie
Mainimage
Materieel Rotterdamsebaan stoot 46 % minder fijnstof uit
BAM en Shell zijn erin geslaagd om de uitstoot van fijnstof op het project Rotterdamsebaan in Den Haag met 46 procent terug te dringen. Dit resultaat werd bereikt door de machines te laten draaien op GTL in plaats van diesel. De fijnstofreductie is berekend door onderzoekers van TNO en SGS.
Volvo onthult volledig elektrische wiellader

Volvo heeft de LX2 elektrische wiellader gedemonstreerd. De conceptmachine stoot geen verontreinigde stoffen uit en werkt volgens Volvo efficiënter tegen lagere kosten dan een conventionele machine. Elektrische machines zijn in de optiek van Volvo de toekomst.

Lees verder >
Bobcat investeert in innovatie ‘om concurrentie stap voor te blijven’

Bobcat heeft diverse nieuwe machines aangeschaft voor het Innovation Center in de Europese hoofdvestiging in het Tsjechische Dobris. Ook zijn er plannen om het testterrein uit te breiden. 

Lees verder >
Innovation Award voor Manoovr-trailer van Nooteboom

Nooteboom heeft een Innovation of the Year Award gewonnen met zijn Manoovr semi-dieplader met gieksleuf. De semi-dieplader is speciaal ontwikkeld voor het vervoer van machines tot 80 ton.

Lees verder >
Samenwerking moet opleiding monteur mobiele werktuigen verbeteren

Brancheorganisaties en opleidingsinstituten slaan de handen ineen om de opleiding tot monteur mobiele werktuigen te verbeteren. Ook is het de bedoeling dat de betrokken partijen de uitstroom uit de sector tegengaan.

Lees verder >
Online platform helpt bij aanschaf en opbouw bedrijfswagen

Vakmedianet, uitgever van onder meer BouwMachines, heeft een nieuw online platform gelanceerd dat ondernemers helpt bij het maken van de juiste keuzes bij het aanschaffen en opbouwen van hun bedrijfswagen.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright