ELF Voetbal nieuwsbrief van 28-03-2023
Mats Wieffer is de negende Feyenoord-debutant voor Oranje sinds 2013

Ronald Koeman koos er tegen Gibraltar voor een vervanger op te stellen op de plek van Kenneth Taylor. Die vervanger was meteen een debutant. Mats Wieffer speelde tegen Gibraltar als controleur op een zeer aanvallend middenveld. Wieffer is deze week de tweede Feyenoord-debutant in Oranje, maar pas de negende in de afgelopen tien jaar. Dit waren zijn voorgangers.


lees verder
Dit elftal Eredivisiespelers is na dit seizoen transfervrij

Daley Blind, André Onana en Noussair Mazraoui verlieten het afgelopen jaar transfervrij de hoofdstad. Talent Thijs Dallinga, die dit seizoen al tien keer scoorde in de Ligue 1, vertrok twee jaar geleden nog zonder transfersom van FC Groningen naar Excelsior. Ook komende zomer dreigt er weer een aantal spelers transfervrij weg te gaan, hieronder in een ELFtal samengesteld.

lees verder
Interview Jasper Schendelaar: "Er lag bij PEC Zwolle een duidelijk plan voor mij op tafel"

Bowie was voorbestemd als hulphond. De mini labradoodle, vernoemd naar popicoon David, heeft sinds afgelopen zomer echter Jasper Schendelaar als baasje. De doelman die een geweldig seizoen beleeft met PEC Zwolle en in zijn jeugd AZ verkoos boven Arsenal. De viervoeter zorgt ervoor dat de voormalig jeugdinternational elke dag met een fris hoofd start. "'s Ochtends rond half acht, acht uur maak ik de eerste wandeling. Heerlijk."

lees verder
Trainerssoap bij Bayern München

Het is al lange tijd onrustig bij Bayern München. De resultaten in de competitie zijn niet wat de Bayern-fans gewend zijn en voor de interlandperiode werd door een uitglijder tegen Bayer Leverkusen zelfs de koppositie afgestaan aan Borussia Dortmund. Hoewel de Duitsers nog op drie fronten actief zijn, was dit reden genoeg voor de bazen de Duitse topclub trainer Julian Nagelsmann de laan uit te sturen.

lees verder
Oud-ploeggenoten over Martin Ödegaard: "Van de veertien dagen vakantie was hij tien dagen aan het trainen"

De laatste tien jaar hebben de nodige pareltjes de Nederlandse velden betoverd. Een van die goudklompjes was Martin Ödegaard. De Noorse middenvelder, die nu wekelijks uitblinkt bij Arsenal, kwam anderhalf jaar uit voor sc Heerenveen en twaalf maanden droeg hij het shirt van Vitesse. "Van de veertien dagen vakantie was hij tien dagen aan het trainen."

lees verder
Is Feyenoord klaar voor de titel?

Feyenoord, de huidige nummer één van de eredivisie, draait tot nu toe een geweldig seizoen en veel voetballiefhebbers vragen zich af of ze klaar zijn om aan het eind van dit seizoen de titel naar Rotterdam te halen.

lees verder
Interview Wiljan Vloet: "Ik werk altijd met een stip aan de horizon"

Twintig jaar was Wiljan Vloet een vast gezicht in het profvoetbal. Hij werkte bij zeven betaald voetbalclubs als trainer, algemeen en/of technisch directeur of hoofd jeugdopleiding. Uitdagingen bij clubs als Ajax en Chelsea ketsten na een goed gesprek af. De zestigjarige Brabander zegde de voetbalwereld in 2018 vaarwel en tracht als operationeel directeur nu de Westerschelde Ferry nadrukkelijker in de markt te zetten. "In beide werelden draait het om de fanbeleving."

lees verder
België heeft het oudste nationale elftal van Europa, Turkije het jongste

In België wordt al een tijdje gesproken over het einde van de 'Gouden Generatie' en op het WK in Qatar in november werd deze pijnlijke conclusie bevestigd. België vloog eruit in de groepsfase. Kevin de Bruyne kondigde alvorens het WK al aan dat ook hij verwachtte dat de leeftijd België tegen zou gaan werken in Qatar. “Geen kans, we zijn te oud”, repte de middenvelder over de kansen van België tegenover The Guardian.

lees verder
Interview Gernot Trauner: "Ik zegde AZ af, Feyenoord kwam op het ideale moment"

Hij is zelden op een foutje te betrappen, zoekt altijd naar de voetballende oplossing en is gevaarlijk bij dode spelmomenten. Sinds zijn komst in de zomer van 2021 groeide Gernot Trauner uit tot lieveling van het Feyenoord-publiek. De hervatting na de winterstop miste de Oostenrijkse centrale verdediger vanwege een knieblessure. Nu is hij fit. Net op tijd voor de jacht op zijn eerste prijs als profvoetballer. "Ik zou zo graag mijn cv met een prijs uitbreiden."

lees verder