Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 29 november 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Mazars gaf in juni goedkeurende controleverklaring af bij foute cijfers Accon avm
Mazars heeft als controlerend accountant van branchegenoot Accon avm afgelopen zomer een goedkeurende controleverklaring afgegeven bij cijfers waarover Accon avm zelf onlangs bekend maakte dat er weinig van klopt. Accountancy Vanmorgen heeft een op 25 juni gedateerde goedkeurende controleverklaring ingezien, die door Mazars-partner Joeri Galas is afgegeven bij de cijfers van Accon avm over 2020.
Lees verder »
Uitbreiding coronasteun: NOW komt terug, verhoging TVL en langer belastinguitstel
Vanwege de grote gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen voor ondernemers en werkenden breidt het kabinet het steunpakket fors uit. Zo keert onder anderen de loonsubsidie NOW terug en verhoogt het kabinet de TVL. Het belastinguitstel voor ondernemers wordt verlengd tot eind dit jaar.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat wordt jouw route naar je AA-titel?

Kies jij voor de snellere, gecombineerde opleiding waarin theorie en praktijk parallel aan elkaar lopen? Of focus je liever eerst op je theoretisch getuigschrift? Of zoek je een korte opleiding waarmee je kunt doorstromen naar een post-hbo accountancyopleiding? De HAN is dé plek voor accountancy opleidingen. Start in februari in Arnhem.

Bekijk het aanbod »
Overname door Entrpnr mondt uit in juridische strijd over koopovereenkomst
Administratie- en belastingadvieskantoor Entrpnr uit Zeewolde breidde de afgelopen tijd flink uit. De overname van de Rotterdamse branchegenoot Tbena blijkt echter op een juridische strijd over het overnamebedrag te zijn uitgelopen tussen Entrpnr en de grootaandeelhouder van Tbena, nadat de post onderhanden werk bij Tbena na de overname negatief in plaats van positief bleek te zijn.
Lees verder »
Joint audit-model lijkt geen toekomst te hebben
Onderzoek van de kwartiermakers laat zien dat de voordelen van het joint audit-model beperkt lijken te zijn. Dat blijkt uit een Kamerbrief die minister Hoekstra van Financiën vrijdag heeft verstuurd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
‘De Intermediairdagen bereiden fiscaal dienstverleners voor op de belangrijkste belastingwijzigingen’

Wat zijn de belangrijkste veranderingen van het Belastingplan 2022? Díe vraag staat van 6 tot en met 10 december centraal tijdens de Intermediairdagen van de Belastingdienst. Gajan Paramanathan is inspecteur loonheffingen bij de Belastingdienst en verzorgt één van de kennissessies.

Lees het interview met Gajan »
KENNISPARTNER
Hoe beding je een huurkorting vanwege impact coronapandemie?

De coronapandemie heeft ook op juridisch vlak veel teweeggebracht. Door gedwongen sluitingen of beperkingen konden en kunnen ondernemers hun lopende contractverplichtingen niet altijd nakomen. Zo kan het voor een ondernemer onmogelijk zijn om de huur voor zijn pand te betalen als hij geen omzet kan draaien wegens opgelegde sluiting. In die situatie kan de ondernemer […]

Lees verder »
De nieuwe coronamaatregelen op een rij
Het kabinet kondigde vrijdagavond opnieuw een uitbreiding aan van het aantal maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Om welke nieuwe regels gaat het en in welke periode gelden de verschillende maatregelen?
Lees verder »
Update over openstelling TVL Q4 2021
Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen komt er een nieuwe TVL-periode: TVL Q4 2021. Daarmee vervalt de aangekondigde regeling Vaste lasten voor onder andere Nachtsluiting (VLN). Wanneer wordt TVL Q4 2021 opengesteld? De RVO geeft een update:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De dag van RGS biedt inspiratie over toepassingen

Dinsdag 30 november vindt de Dag van RGS plaats, die zowel live als online te volgen is. Het programma belooft antwoord te geven op vragen als ‘wat kun je met RGS , wat zijn de voordelen en wat kun je verwachten in de nabije toekomst’. Twinfield vroeg Menno Kooreman, lid van de werkgroep RGS en […]

Lees verder »
‘Te weinig justitiële actie na witwasmeldingen’, onderzoek naar ‘unbankables’
De moeite die banken en andere financiële poortwachters doen om witwasdata aan te leveren bij de FIU staat niet in verhouding tot wat daarmee justitieel gedaan wordt. Dat vindt voorzitter Medy van der Laan van de Nederlandse Vereniging van Banken. De vereniging doet daarnaast momenteel onderzoek naar zogeheten ‘unbankables’.
Lees verder »
Wab: hoge en lage WW-premie, oproepcontract en tijdelijke urenuitbreiding
Werkgevers mogen tot 2023 een vast contract tijdelijk uitbreiden, zonder dat dit een tweede contract of oproepcontract wordt en de lage WW-premie blijven betalen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personalia | Jeannette Homan benoemd tot Partner Risk Advisory bij Deloitte
Flinke celstraffen geëist tegen hoofdverdachten Vestia-fraude
Nieuwe regelgeving voor digitale diensten en markten in de maak
OPLEIDINGEN
Webinar: van een efficiënte backoffice naar datagedreven adviseren
DizzyData Visionplanner
30 november 2021
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
15 december 2021
De klant die je verdient
Fiscount
16 december 2021
VACATURES
Partnermanager Accountants
SBR Nexus
Relatiebeheerder Accountancy
Visma
Amsterdam
Fiscaal medewerker accountantspraktijk
Van der Vlugt Accountants
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN