Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 12 oktober 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Mazars versus EBBEN in hoogoplopend geschil tussen Krasnapolsky-concern en verhuurder
De Exploitatiemaatschappij Grand-Hotel Krasnapolsky en vastgoedeigenaar Stadsherstel Amsterdam procederen bij de rechtbank Amsterdam al meer dan een jaar over een aanzienlijke huurprijsvermindering in de coronaperiode. De door de partijen ingeschakelde accountantskantoren Mazars en EBBEN Partners kwamen tot nogal uiteenlopende conclusies over de hoogte van de te betalen huur van vastgoed door Krasnapolsky.
Lees verder »
Bezwaar foutparkeerder tegen naheffingsaanslag parkeerbelasting moet alsnog worden behandeld
De wettelijke termijn was al verlopen, maar toch moet het bezwaarschrift dat een foutparkeerder indiende van de rechtbank Limburg alsnog inhoudelijk in behandeling worden genomen door een heffingsambtenaar. De rechtbank volgt hierin het advies van Advocaat-Generaal Widdershoven aan het CBb om ruimhartiger om te gaan met de regels voor verschoonbare termijnoverschrijding.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ontdek de toekomst bij Work Smarter!

AI Director Jacob Nyman van Visma nodigt je uit om op 2 november deel te nemen aan hét event voor accountants en ondernemers in Utrecht. Leer hoe AI je kantoor efficiënter maakt en laat groeien. Mis deze kans niet om te netwerken en geïnspireerd te raken!

Bestel je ticket »
Kamer wil vereenvoudiging fiscale regelingen voor vrijwilligersorganisaties 
Een grote meerderheid in de Tweede Kamer wil dat er opties worden uitgewerkt om financiële en fiscale regelingen voor vrijwilligersorganisaties en filantropische instellingen aan te passen of te vereenvoudigen.
Lees verder »
CPB: veel internationale royaltystromen belastinggemotiveerd
Van de royalty-betalingen van land naar land is tenminste 18% gericht op belastingontwijking, schat het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuw rapport. Het hiermee gepaard gaande wereldwijde verlies aan belastinginkomsten ligt volgens de onderzoekers tussen de 6,5 en 16 miljard dollar.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Private equity: wat betekent het voor je accountantskantoor?

Om eigenaren van administratie- en accountantskantoren te informeren over de ontwikkelingen rondom de komst van private equity organiseert BHB Dullemond op donderdag 26 oktober, dinsdag 14 november en donderdag 23 november rondetafelbijeenkomsten waarin de vraagstukken rondom private equity in de accountancymarkt besproken worden.

Schrijf je hier in »
Na aanpassing inrichting geen sprake meer van bestelauto, boete wel vernietigd door Hoge Raad
De wet Motorrijtuigenbelasting stelt specifieke eisen aan de inrichting en de wijze waarop de hoogte en de lengte van de laadruimte van een bestelauto zijn vastgesteld. Door de verplaatsing van een dubbele passagiersstoel naar de laadruimte achter de bestuurdersstoel kan voor de motorrijtuigenbelasting niet meer gesproken worden van een bestelauto.
Lees verder »
De aflossingsvrije lening bij overname economische eigendom na echtscheiding
De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of het aandeel in de aflossingsvrije lening dat de belastingplichtige van zijn ex-partner overneemt bij de verkrijging van de economische eigendom van de woning bij echtscheiding een eigenwoningschuld is.
Lees verder »
Eerste Kamer keurt wet Afschaffen Schuldig Nalatig goed
De Eerste Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel Afschaffen Schuldig Nalatig. Hierdoor ontvangen mensen die in het verleden niet volledig aan hun premieplicht hebben voldaan niet meer levenslang een lagere AOW-uitkering. Het blijft verplicht om de premie te betalen en de Belastingdienst kan een boete opleggen als iemand niet betaalt
Lees verder »
Mondelinge beëindigingsovereenkomst niet rechtsgeldig, loonvordering toegewezen
Een mondelinge beëindigingsovereenkomst is niet rechtsgeldig, oordeelt de rechtbank Rotterdam. Bovendien kwalificeert de rechtsverhouding daarna ook als arbeidsovereenkomst. De loonvordering van de werknemer wordt toegewezen.
Lees verder »
Laag btw-tarief mag niet worden toegepast op medische hulpmiddelen
De door een bv geproduceerde producten voldoen wel aan de voorschriften voor medische hulpmiddelen, maar kunnen niet worden gezien als geneesmiddelen die onder het verlaagde tarief voor de omzetbelasting vallen, zo oordeelt hof Den Haag.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Minimumloon omhoog en invoering uniform uurloon per 1 januari 2024
‘Portugalroute’ krijgt wellicht navolging
MK Administratie opent splinternieuw pand
Personalia | HLB Blömer accountants en adviseurs verwelkomt twee nieuwe partners
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
30 oktober 2023
Kennismarathon BTW
Fiscount
6 november 2023
Online Excel Expert-training voor de accountant: data analyseren met (draai)tabellen
Accountancy Vanmorgen
9 november 2023
VACATURES
Ervaren Audit assistent
Jobs in Finance
Relatiebeheerder / Accountant MKB
Moore MKW
Noordwijk
Controleleider audit – Goes
Flynth
Goes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN