Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 20 juni

Mazelen in opmars in België: ben jij gevaccineerd?

"We kampen met een nationale mazelenuitbraak," aldus viroloog Steven Van Gucht (Sciensano). Zorgwekkend, omdat mazelen zeer besmettelijk is en kan leiden tot ernstige complicaties zoals longontsteking en hersenontsteking (encefalitis) en zelfs de dood. Ben jij voldoende gevaccineerd?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van psoriasis?

Psoriasis (afgeleid van het Griekse ‘psora’) is een niet-besmettelijke chronische huidontsteking. Typische symptomen van de ziekte zijn scherp begrensde roodachtige vlekken op de huid die zijn bedekt met hardnekkige zilverwitte schilfertjes.

Lees verder

Gezondheid.be

Mestcelactivatiesyndroom als oorzaak van allergieklachten

Mestcelactivatiesyndroom (MCAS) is een aandoening waarbij de mestcellen in je lichaam te veel van een bepaalde stof afgeven waardoor je allergiesymptomen krijgt. Mestcellen bevinden zich overal in je lichaam, wat betekent dat je een breed scala aan klachten kan ontwikkelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is frontotemporale dementie (FTD)?

De Amerikaanse acteur Bruce Willis lijdt aan frontotemporale dementie (FTD), een vorm van dementie waarbij de frontale en temporale lobben van de hersenen worden aangetast. Dit zijn de voorste delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor gedrag, persoonlijkheid, taal en motorische functies.

Lees verder

Gezondheid.be

Hyaluronzuur (injectie) houdt huid en gewrichten soepel

Hyaluronzuur klinkt misschien in de oren als een chemisch product, maar het is in feite een natuurlijke stof die ons lichaam zelf aanmaakt om onder meer onze huid te hydrateren en onze gewrichten soepel te houden.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven op Gezondheid.be.
Uitschrijven