ELF Voetbal nieuwsbrief van 13-05-2024
Mbappé gratis op weg naar Madrid, maar welke andere wereldtoppers gingen hem voor?

Kylian Mbappé kondigde vrijdag aan na dit seizoen te vertrekken bij Paris Saint-Germain FC. Daarmee komt een einde aan een samenwerking van zeven jaar. Een zure nasmaak zullen de Parijzenaren er wel aan overhouden, want de Fransman loopt gratis de deur uit. De man die volgens transfermarkt.nl 180 miljoen waard is, heeft een aflopend contract en kan dus transfervrij vertrekken. Hij is zeker niet de eerste speler met een enorme waarde die gratis vertrekt. Daarom wat grote spelers die hem voorgingen op een rij.


lees verder
Samenvatting NEC - Feyenoord (2-3)

NEC weet na de thuiswedstrijd tegen Feyenoord dat het de play-offs voor Europees voetbal in gaat. In De Goffert werd het 2-3 en doordat nummer vijf Ajax drie punten pakte tegen Almere City, is het gat tussen NEC en de Amsterdammers vijf punten. 

lees verder
EURO 2024 Special van ELF Voetbal is uit: Oranje op jacht naar nieuwe Europese titel

In 1988 pakte het Nederlands elftal haar eerste en enige hoofdprijs in het voetbal. In Duitsland werd Oranje Europees Kampioen. 36 jaar later ligt er op dezelfde bodem een nieuwe kans. Loodst Ronald Koeman zijn mannen deze keer als bondscoach naar de continentale titel? Met de EURO 2024 Special van ELF Voetbal kun je alvast volledig in stemming komen. De extra dikke editie is nu uit, met onder meer interviews met drie Wereldkampioenen en drie Europees kampioenen.

lees verder
Promotie in Europa: deze clubs spelen (mogelijk) volgend seizoen hogerop

Het seizoen is in sommige competities al afgelopen en in de overige competities nadert die het einde. Dit betekent dat in de grote Europese landen weer een hoop clubs promoveren naar de beste competities ter wereld. Onverwachte promoties, huisvestingsproblemen en nog veel meer komt voorbij als we de promoties in de Europese top doornemen.

lees verder
De PANNA! Voetbalagenda 2024-2025 is uit!

Je gedachten liggen waarschijnlijk bij je meivakantie. Tegelijk verlang je ook alweer naar je zomervakantie. Daarna wacht het nieuwe schooljaar. Om die periode alvast op te vrolijken, hebben wij nu al iets leuks voor je: de PANNA! Voetbalagenda 2024-2025. Vol bijzondere lijstjes, mooie paginagrote foto's van de grootste Nederlandse talenten en de grappigste moppen.

lees verder
Titelstrijd in Premier League loopt hoog op: wordt het Manchester City of Arsenal?

Met nog twee wedstrijden te gaan kan Manchester City FC de vierde landstitel op rij al bijna ruiken. Vanmiddag speelt Arsenal FC uit bij het Manchester United FC van Erik ten Hag en als Arsenal daar niet weet te winnen, dan lijkt de titel hard op weg naar Manchester. Mocht Arsenal wel winnen, dan wacht dinsdag een hele belangrijke wedstrijd in Londen tegen Tottenham Hotspur FC voor The Citizens.

lees verder
Jürgen Kohler: "Nederland won verdiend, ze speelden het beste voetbal van Europa"

Zijn naam blijft onlosmakelijk verbonden met die van Marco van Basten. Jürgen Kohler vocht verbeten duels uit met onze landgenoot. In Europese duels, de Serie A en de nationale ploeg. Met Van Basten als winnaar op het EK van 1988 en de Duitse voorstopper als overwinnaar op het WK van twee jaar later. "Marco is onbetwist de beste spits tegen wie ik ooit heb gespeeld."

lees verder
Samenvatting FC Twente - FC Volendam (7-2)

FC Twente kan als het goed luistert de Champions League-hymne al horen in de verte. De ploeg van Joseph Oosting zorgde met een zevenklapper voor een grote stap dichter bij de derde plek, die recht geeft op voorronde Champions League. FC Volendam werd uiteindelijk het slachtoffer van een hongerig FC Twente. 

lees verder
Pascal Heije luidt de noodklok: "De jeugdopleiding van Ajax is kapot gegaan"

Hij ziet het wekelijks met lede ogen aan. De jeugdteams van Ajax die flink op hun broek krijgen. Tegenstanders als AZ, Excelsior of NEC die als winnaar het veld van De Toekomst verlaten. Het doet Pascal Heije (44), een Ajacied in hart en nieren, pijn. "Terwijl de club communiceert graag trainers met een Ajax-DNA aan het werk te zien, worden er juist externen als nieuwe trainer aangetrokken. Ook volgend seizoen weer. Dat is lachwekkend. Dat kan zo niet langer. Ik wil betrokkenen graag wakker schudden."

lees verder
Win Tragiek & Triomf, het boek over de geschiedenis van het WK van John Swelsen

Van de pioniers die in 1930 naar Montevideo trokken tot en met die knetterende finale in Lusail, Qatar, tijdens de winter van 2022. Het WK Voetbal brengt de wereld om de vier jaar even in extase. Auteur John Swelsen heeft een boek uitgebracht over het grootste mondiale sportief-culture evenement. Tragiek & Triomf, de geschiedenis van het WK Voetbal 1930-2022, is vanaf nu verkrijgbaar.

lees verder
Jan Wouters won EK 1988: "We wilden met Oranje revanche voor de verloren WK-finale van 1974"

Op 25 juni is het exact 36 jaar geleden dat Nederland Europees kampioen werd. Nog steeds de enige titel die Oranje ooit binnensleepte. Jan Wouters miste op Duitse bodem geen minuut. Voor de nu 63-jarige Utrechter was het toernooi een van de twee absolute hoogtepunten in zijn omvangrijke en succesvolle loopbaan. "We reisden af zonder verwachtingen, maar na de eerste wedstrijd viel alles op zijn plek."

lees verder