‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Klik her for at læse nyhedsbrevet i din browser
 
 
 
 
POLITIKEN SPORT
 
 
 
Godmorgen kære læser, og velkommen til nyhedsbrevet fra Politikens sportsredaktion.
 
     
 
De danske bronzevindere i toer uden styrmand havde så meget hyr med at holde en hidsigt sprintende canadisk båd bag sig, at de måtte spejde i nogle uudholdeligt lange sekunder, før de fik forløsningen – de skulle en tur på podiet.
 
»Vi vidste slet ikke, om vi havde klaret den«, siger den ene halvdel af besætningen, Joachim Sutton.
 
»Ja, det er dig, der ser det på måltavlen«, siger den anden, Frederic Vystavel.
 
Duoen havde ellers ligget sikkert på en podieplacering fra første åretag. Men på de sidste 50 meter fik danskerne et sug i maven, da canadierne Kai Langerfeld og Conlin McCabe satsede alt i de svære forhold med uroligt vand og skød en hidsig fart gennem bølgerne. Faktisk hentede de to sekunder på Sutton og Vystavel til allersidst.
 
»De lå helt ovre på bane fem, det var langt væk fra os. Vi slog dem i heatet og var hurtigere end dem i semifinalen. Så det er kun lige til allersidst, at jeg pludselig ser, at de er tæt på«, siger bådens yngste mand, 26-årige Joachim Sutton, der også fortæller, at forholdene var så svære, at de ikke turde sprinte for alvor, fordi risikoen for fejl var kolossal.
 
Det var blandt andet gået ud over en af medaljekandidaterne fra Holland i semifinalen, der lavede en fejl med fem åretag igen – og glippede finalen med 0,4 sekund.
 
»Man skal ikke ro for sit liv derude, fordi det er så svært vand. Havde vi gjort det, var vi sikkert kæntret«, griner Frederic Vystavel, der er et år ældre en makkeren Sutton, der tilføjer:
 
»Derfor koncentrerede vi os mest om ikke at lave fejltag. Så det blev lidt for spændende til sidst«.
 
Sejlsport. Et af Danmarks helt store medaljehåb Anne-Marie Rindon cementerede sin førsteplads i torsdagens første af to sejladser over for de nærmeste konkurrenter i Laser Radial-konkurrencen. Danskeren endte som nummer to på trods af en startplads som 10’er. Med tre sejladser tilbage af de indledende ti er hun i spidsen med 14 point ned til andenpladsen fra Sverige, Josefin Olsson. Der venter endnu en sejlads mere i dag.
 
Roning. Sverri Nielsen er klar til at kæmpe om medaljer efter at han blev nummer 2 i sin semifinale i singlesculler. Færingen, der repræsenterer Danmark ved OL, fik en dårlig start, men han roede sig op fra femte- til andenpladsen, hvilket var nok til en finaleplads, da de tre bedste gik videre. Finalen i singlesculler afholdes fredag morgen kl. 02.45 dansk tid.
 
Badminton. En overgang så herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen ud til at overraske ved OL, men efter et storslået drama er det slut. Danskerne vandt første sæt i kvartfinalen over det stærke kinesiske par Li og Liu med suveræne 21-12, men i det næste sæt var parret fra Kina stærkest og sejrede 21-14. De kom også bedst fra start i tredje sæt, før danskerne kæmpede sig flot tilbage – for til sidst at se sig slået med 21-19. Det var forventet, at det ville blive en svær kamp for Astrup og Skaarup, der kun har slået den kinesisk duo én gang før og ligger seks pladser under dem på verdensranglisten.
 
BMX. Simone Tetsche Christensen havde ikke de store problemer med at køre sig i semifinalen. I sine tre kvartfinaleheat var hun oppe mod blandt andre den dobbelte olympiske mestre Mariana Paron fra Colombia, og efter en rusten start med en tredjeplads, blev det til to danske andenpladser og samlet set altså en plads i semifinalen.
 
Badminton. Ottendedelsfinalen blev endestationen for Mia Blichfeldt ved OL. Den danske damesingle tabte klart i to sæt med cifrene 21-15, 21-13 til den regerende verdensmester, Pusarla V. Sindhu fra Indien. Dermed levede Blichfeldt op til seedning ved at avancere fra en svagt besat gruppe, men hun var alligevel skuffet – ikke så meget over selve nederlaget, som måden det skete på.
 
»Jeg er rigtig ked af den måde, hun vandt på. Jeg synes, det var mig, der tabte kampen. Hvis jeg kunne spille den om, ville jeg forsøge at ændre mit mindset, men det er ikke noget, jeg bare lige gør. Det er svært for mig«, sagde Mia Blichfeldt.
 
     
 
Dagens tv-tip: Viktor Axelsen skal i aktion klokken 10.00 mod Wang Tzu-Wei i 1/8-finale. Opgøret kan følges på DR 1. Anders Antonsen spiller ligeledes 1/8-finale 10.45 mod Toby Penty, der også vises på DR 1. Du kan se hele programmet i det opdaterede OL-døgnet.
 
 
 
Med venlig hilsen
 

Journalist på Politiken
 
 
Stærk dansk duo kommer ud af det blå og vinder overraskende OL-bronze
 
 
 
Annonce
 
Annonce
Annonce
 
Professor: Ja, der vil være atleter til OL, der er dopet
 
Professor: Ja, der vil være atleter til OL, der er dopet Professor: Ja, der vil være atleter til OL, der er dopet
 
 
Sårbar superstjerne taler ud om terapi, medicin og et umenneskeligt pres
 
Efter chok-exit: Sårbar superstjerne taler ud om terapi, medicin og et umenneskeligt pres Sårbar superstjerne taler ud om terapi, medicin og et umenneskeligt pres
 
 
 
MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER
 
1 Forskere har gennemgået 54 timers dialog fra 'Ex on the Beach'. Resultatet er fucking overraskende
 
 
 
2 Et samarbejde, der vækker opsigt: De styrer direkte mod den lille båd. Da de er tæt nok på, løfter de maskingeværet og pløkker løs
 
 
 
3 Stor stigning i antallet af smittede – positivprocenten er den højeste siden januar
 
 
 
4 Man skal altid være kritisk over for Nordkoreas officielle udmeldinger. Men lige med afbuddet til OL, taler styret nok sandt
 
 
 
5 Udskældt chef beskyldes for at have beordret beviser til at forsvinde. Nu brænder sædet for alvor under ham
 
 
Annonce
 
 
 
Sweco Architects søger fremtrædende og relationsskabende markedschef til større transformationsprojekter
 
Frist: 15/08/2021 Læs mere
 
Børnehus Sjælland søger psykolog 37 timer
 
Frist: 23/08/2021 Læs mere
 
Jurist til opgaver med Covid-19 i Enhed for Sundhedsjura
 
Frist: 09/08/2021 Læs mere
 
Akademisk medarbejder med folkesundhedsvidenskabelig baggrund
 
Frist: 10/08/2021 Læs mere
 
Jurist med mod på at arbejde i krydsfeltet mellem jura, sundhed og It
 
Frist: 15/08/2021 Læs mere
 
Se alle jobs